اجرای دستورالعمل نحوه پرداخت تسهیلات بانکی از اول آبان

رییس کل جدید بانک مرکزی از اجرای دستورالعمل نحوه پرداخت تسهیلات بانکی از ابتدای آبان ماه امسال خبر داد.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر یکی از برنامه‌های بانک مرکزی را کنترل و نظارت تسهیلات اعطایی بانک‌ها عنوان کرد و افزود: تسهیلات پرداختی بانک‌ها باید در محل مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد. رییس کل بانک مرکزی هدایت تسهیلات بانکی به بخش‌های مورد نظر و جلوگیری از انحراف آنها را باعث کاهش نرخ تورم دانست و تصریح کرد: اگر وامی‌متعلق به بخش تولید است، نباید در بخش مسکن و سایر بخش‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: بر این اساس، بانک مرکزی دستورالعمل میزان تسهیلات پرداختی بانک‌ها از کل منابع را به بانک‌ها ابلاغ کرد که طبق آن میزان تسهیلات پرداختی به بخش کشاوری ۲۵‌درصد، صنعت ۳۳‌درصد، تولید و ساخت مسکن ۲۰‌درصد، صادرات ۷‌درصد و بازرگانی ۱۵‌درصد خواهد بود.

بهمنی اعلام کرد: این دستورالعمل از اول آبان ماه سال جاری قابل اجرا است و بانک‌ها در این مدت باید محاسبه کنند که آیا می‌توانند این ارقام را پرداخت نمایند و نتیجه را به بانک مرکزی اعلام کنند، این در حالی است که بانک مرکزی نیز بر این امر نظارت خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به تغییر نرخ ذخیره قانونی بانک‌ها، اظهار داشت: نرخ ذخیره قانونی کل منابع بانکی اعم از کوتاه مدت، بلند مدت و جاری ۱۷‌درصد بود که هم‌اکنون نرخ ذخیره قانونی سپرده‌های جاری به ۲۰‌درصد، سپرده‌های کوتاه مدت ۱۷‌درصد، یک و دو ساله ۱۵‌درصد، سه ساله ۱۴‌درصد و ۵ ساله ۱۱‌درصد رسیده است.

به گفته رییس کل جدید بانک مرکزی هر بانکی که سپرده بلندمدت بیشتری را جذب نماید، پول بلوکه شده کمتری نزد بانک مرکزی خواهد داشت.