شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۵ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۴۵

  • نظم حقوقی در برابر سرعت هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: دنیای دیجیتالی یک دنیای ژله‌ای است. تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی با چنان سرعتی در حال تکاملند که نظام حقوقی از درک آنها عاجز شده است. چالش‌های قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی مساله تازه‌ای نیست. حقوق باید هوش مصنوعی را درک کند، شناسایی کند و سپس برای آن مقررات و سیاست‌های مناسب وضع شود، اما این تکنولوژی منتظر نمی‌ماند و هرروز تحول تازه‌ای در آن ایجاد می‌شود. این امر چالش‌های حقوقی بسیاری به همراه داشته است که تمام دنیا را درگیر خود کرده است. در ایران اما خط قرمزها پررنگ‌تر و انکار تکنولوژی بیشتر است، بنابراین چالش‌های حقوقی هوش مصنوعی نیز بیشتر خواهد بود. از سوی دیگر، در گستره هوش مصنوعی، حفاظت از حقوق فردی، چالشی نیازمند تعادل بین توسعه فناوری و حفظ حقوق و آزادی‌های افراد است. مسائلی چون حریم شخصی و استفاده منصفانه از داده‌های فردی نیازمند تدابیر حقوقی خاص هستند.
  • خیز سرمایه‌گذاران سنتی برای ورود به اکوسیستم استارت‌آپی

    دنیای اقتصاد: «پلتفرم‌های دیجیتال، سرمایه ملی (National Asset) هستند.» این شاید مهم‌ترین جمله‌ای بود که میلاد منشی‌پور، مدیرعامل تپسی در نخستین لحظات پس از اعلام خبر واگذاری ۷۰ درصد سهام تپسی به گروه صنعتی گلرنگ در فرابورس بیان کرد. به دنبال توسعه موفقیت‌آمیز اکوسیستم استارت‌آپی در ایران که به گفته فعالان طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ در حد و اندازه یک دستاورد واقعی در سطح منطقه‌ از آن یاد می‌شود، انتظار می‌رفت نخستین ورود استارت‌آپ‌ها به بورس (IPO) خیلی زودتر محقق شود. اما این انتظار برای نخستین استارت‌آپ بورسی از بهمن ۱۳۹۸ (درخواست پذیرش رسمی در فرابورس) تا پایان سال ۱۴۰۱ (عرضه عمومی سهام) به طول انجامید.
  • قوه‌قضائیه علیه دیجی‌کالا «اعلام‌جرم» کرد؛ دیجی‌کالا بیانیه داد

    دنياي اقتصاد: صبح روز پنج‌شنبه دادستانی عمومی و انقلاب تهران به دلیل انتشار تصاویر توهین‌آمیز به مقدسات در برخی محصولات ارائه‌شده در سایت دیجی‌کالا، علیه این سایت اعلام جرم کرد و به صورت رسمی برای آن پرونده قضایی تشکیل داد. به نظر می‌رسد این اتفاق پس از انتشار گزارشی در خبرگزاری تسنیم در روز هجدهم بهمن ماه با عنوان «محصول عجیب دیجی‌کالا و شائبه اهانت به مقدسات» صورت گرفته است.
  • «عجله دارم» در سرویس‌های تاکسی‌آنلاین تخلف نیست

    دنیای‌اقتصاد: امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت: «‌گزینه «عجله دارم»، به‌هیچ‌وجه تخلف نیست؛ اما نگران کردن سرمایه‌گذاران قطعا تخلف از سیاست اعلامی دولت است. سیاست دولت، ایجاد ثبات و امنیت سرمایه‌گذاری است و با هر تخلفی از آن محکم برخورد می‌کنیم.»
  • افتتاح ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری بین‌المللی در آینده نزدیک

    ایرنا: رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری بین‌المللی به‌زودی با حضور مقامات کشوری به‌صورت رسمی افتتاح می‌شود، در حال حاضر ۹۴شرکت دانش‌بنیان در این پارک مستقر هستند. در حال حاضر ۱۵پارک علم و فناوری دانشگاهی، سه پارک وابسته به جهاد دانشگاهی، یک پارک وابسته به نهاد ریاست‌جمهوری، یک پارک خصوصی، ۲۹ پارک منطقه‌ای یا استانی و ۵پارک دستگاهی در کشور فعال هستند.
  • سرویس ارسال سریع الونومیک برای کسب‌وکارها

    دنیای‌اقتصاد: الوپیک که یک ارائه‌دهنده خدمات حمل‌ونقل و جابه‌جایی است، به‌تازگی سرویس الونومیک را به پلتفرم خود اضافه کرده است. الونومیک با دو روش ارسالSame Day (ارسال همان ‌روز) و Next Day (ارسال در روز بعد) می‌تواند نیاز لجستیک همه تجارت‌های آنلاین را پوشش دهد.
  • نام جدید هوش مصنوعی گوگل اعلام شد

    ایسنا: گوگل روبات گفت‌وگوگر خود را که تاکنون بارد (Bard) نامیده می‌شد، به نام جمینای (Gemini) تغییر نام داد و برنامه‌ای مبتنی بر سیستم عامل اندروید نیز برای آن منتشر کرد. همان‌طور که شرکت مایکروسافت نام روبات گفت‌وگوگر بینگ ‌خود را به کوپایلِت (Copilot) تغییر داد تا برند هوش مصنوعی خود را یکپارچه کند، گوگل نیز همین کار را با هوش مصنوعی بارد و دوئت (Duet) انجام داده و این سرویس‌ها اکنون «جمینای» نام گرفته‌اند. به نقل از انگجت، خبر این تغییر نام در اوایل ماه جاری به بیرون درز کرده بود. گوگل همچنین یک برنامه اختصاصی اندروید را برای جمینای در کنار نسخه پولی این چت‌بات که قابلیت‌های پیشرفته‌تری دارد، معرفی کرده است. ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل در یک پست وبلاگی نوشت: «بارد بهترین راه برای مردم بوده است تا مستقیما توانمندترین مدل‌های ما را تجربه کنند. بارد برای انعکاس فناوری پیشرفته در هسته خود، اکنون به سادگی جمینای نامیده می‌شود که به ۴۰ زبان در وب در دسترس است و یک برنامه جدید برای آن در اندروید و همچنین در برنامه گوگل برای iOS می‌آید.»
  • شورای غول‌های فناوری برای توسعه «هوش مصنوعی مسوول»

    ایسنا: شرکت‌های گوگل، مایکروسافت، اپل، متا و دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری به کنسرسیوم ایالات متحده می‌پیوندند تا «هوش مصنوعی مسوول» را ارتقا دهند. این گروه روی اجرای اقدامات مورد اشاره در فرمان اجرایی اخیر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، کار خواهند کرد. مجموعه کاملی از شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری شامل ۲۰۰ شرکت در قالب یک کنسرسیوم به تلاش‌های ایالات متحده برای پیشبرد شیوه‌های هوش مصنوعی مسوولانه پیوسته‌اند. کنسرسیوم موسسه ایمنی هوش مصنوعی ایالات متحده (AISIC) شرکت‌های متا، گوگل، مایکروسافت و اپل را به عنوان اعضای خود می‌بیند.
  • تحقیقات سازمان ملل از ۵۸ حمله سایبری کره شمالی

    ایسنا: ناظران تحریم‌های سازمان ملل در حال بررسی ده‌ها حمله سایبری به ارزش سه میلیارد دلار هستند که احتمالا توسط کره شمالی انجام شده است.
  • پیک ترافیک در بازی فوتبال ایران و قطر

    مهر: رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: «استفاده اپراتورها از توزیع محتوای داخلی باعث شد زیرساخت‌های ارتباطی کشور پیک ترافیک داخلی ۷.۵ترابیت برثانیه را پشت سر بگذارند.» امیر محمدزاده لاجوردی گفت: «با الزام اپراتورها به توزیع محتوای داخلی در سراسر کشور، برای نخستین‌بار در بازی ایران و قطر ۲۰ درصد ترافیک داخلی توسط نقاط تبادل ترافیک خارج از تهران به دست مردم رسید.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر