بیرجند- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۹۲درصد آب استان در بخش کشاورزی و دامداری، شش درصد در بخش شرب شهری و روستایی و دو درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود، گفت: با برنامه‌های فرهنگی باید مصرف در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی را کاهش داد. وی افزود: یک میلیارد و ۳۰۰میلیون مترمکعب آب قابل استحصال در استان وجود دارد که ۷۵درصد آب قابل استحصال استان از منابع زیرزمینی است.

غلامرضا غلامرضایی ضمن گرامیداشت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب اظهار کرد: استفاده صحیح و بهینه از منابع انسانی، مالی و لزوم استفاده درست از منابع آب و خاک از مسائل مهم در مقوله صرفه‌جویی در مصرف آن در بخش‌های مختلف کشاورزی، شرب و صنعتی است. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی متوسط بارندگی در استان را ۱۳۷میلیمتر اعلام کرد و گفت: با توجه به مساحت استان ۱۲میلیارد مترمکعب میزان نزولات جوی برآورد می‌شود که با توجه به شرایط جغرافیایی خراسان جنوبی بخش اعظمی تبخیر و جذب خاک می‌شود که از این میزان تنها یک‌میلیارد و ۳۰۰میلیون متر مکعب قابل استفاده و استحصال است. غلامرضایی تاکید کرد: با توجه با اینکه در خراسان جنوبی نقطه برفگیر و رودخانه‌ای وجود ندارد، آب‌های سطحی قابل استفاده و اتکا نیست. وی محل تامین آب شرب شهرهای استان را آب‌های زیرزمینی و چاه‌ها دانست و افزود: ۶۰میلیون متر مکعب آب در اختیار شرکت‌های صنعت آب استان است که برای تامین آب مورد نیاز مردم به شهروندان ارائه می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی اضافه کرد: در شهرهایی مثل نهبندان، سربیشه و درمیان تا ۱۵ سال آینده برای تامین آب مشکلی نداریم و در بیرجند نیز تا سال ۱۳۹۵ برای تامین آب مورد نیاز مردم اطمینان کامل داریم.غلامرضایی گفت: برخی شهرها در زمینه آب در نقطه سر به سر هستند و در مجموع اوضاع استان به گونه‌ای است که در سال‌های اخیر با وجود محدودیت منابع آب و خشکسالی، منطقه ما شاهد جیره‌بندی آب در استان نبود و امسال هم این موضوع را نداریم.