تلاشهای آمریکا برای مهندسی سیاسی خاورمیانه بینتیجه بوده است. نسخههای واشنگتن بارها و بارها نتیجه معکوس دادهاند و هزینههای سیاسی، انسانی و اقتصادی هنگفتی را تحمیل کرده است.
ریسپانسیبل استیتکرفت نوشت: از همان روزهای نخست جنگ در غزه -و اکنون لبنان- مشخص بود که اسرائیل در صندلی راننده و در کنار ایالات متحده قرار دارد. استراتژی منطقهای واشنگتن ماهیت واکنشی داشته و اغلب با هشدارهای ملایم و تهدیدهای توخالی به تحولات تعریفشده و در عین حال با ارسال تسلیحات، کمکهای نظامی و پوشش دیپلماتیک به اسرائیل همراه شده است.
ریسپانسیبل استیتکرفت در یادداشتی مدعی شد: فوریترین مسئله در خاورمیانه، دخالت عمیق آمریکا در جنگهای اسرائیل در غزه و لبنان و ادامه تشدید تنش بین اسرائیل و ایران است.
به ادعای گروهی از تحلیلگران تمرکز ترامپ بر فرآیند عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل میتواند سرآغاز تنشها شده و بستر را برای رویارویی غیرقابل مهار هموار کند.
وزیر امور خارجه ایران در دیدار همتای اسپانیایی خود گفت: در برابر اقدام کشورهای اروپایی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته ایرانی وارد مدار میشوند.
وزیر خارجه ایران با بیان این که اسرائیل به مدت چند دهه به دنبال امحای ملت فلسطین است، تاکید کرد که جامعه جهانی نیازمند اتخاذ اقدامات فوری و جمعی برای توقف این طرح استعماری و نژادپرستانه است.
به گزارش اقتصادنیوز، این کارگروه امروز سه شنبه ۶ آذرماه در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل جلسه می دهد تا تصمیم گیری نهایی درباره سازمان ملی سنجش صورت گیرد. نتیجه بررسی اساسنامه و اینکه این سازمان بالاخره ملی و زیر نظر ریاست جمهوری می ماند یا بار دیگر به وزارت علوم نقل مکان می کند، تا ساعاتی دیگر مشخص می شود.
در پی حملات امروز به ضاحیه جنوبی بیروت، نماینده حزبالله در پارلمان لبنان دلیل حمله به غیرنظامیان را هدف قرار دادن پشتوانه مردمی مقاومت اسلامی در این کشور اعلام کرد.
کشورهای عضو گروه هفت در بیانیهای اعلام کردند: «ما از توافق آتشبس در لبنان حمایت میکنیم. اکنون زمان رسیدن به توافقی دیپلماتیک است. از همه تلاشها در این راستا حمایت میکنیم.»
کشورهای خلیج فارس و هند از این نظر در موقعیت مناسبی برای هدایت و ادغام جریانهای جنوب-جنوب، به ویژه در حوزه های تجارت و سرمایهگذاری در محصولات انرژی، همراه با پیشروی چین در سراسر آفریقا قرار دارند.
حسین صمصمامی بیان کرد: از ابتدای امسال بخش قابل توجهی از کالاهای اساسی از شمول ارز ۲۸۵۰۰ خارج میشود و به ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان میرسد، بیش از ۲۰۰۰ کالا شمول ارز نیمایی ۴۰ هزار تومان خارج میشود و به ۵۵ هزار تومان منتقل میشود.