برنامه روسیه برای نفوذ در منطقه/ پوتین راه فرار از اوکراین و قرهباغ را پیدا کرد
به گزارش اقتصادنیوز، تحولات خاورمیانه وضعیت مسیرهای حمل و نقل و تجاری که اروپا، آسیا و خلیج فارس را به هم مرتبط کرده ،تحت تاثیر قرار داده است. سرمایهگذاری روسیه در کریدورهای حملونقل از طریق ایران و قطب شمال، در کنار تحولات بندر ترکمن باشی، نشاندهنده حرکت استراتژیک برای تغییر شکل پویایی تجارت منطقهای است. در چنین شرایطی ناظران می گویند، این پویایی، برای ثبات ژئوپلیتیکی و منافع ایالات متحده پیامدهای مهمی را به دنبال دارد.
در پس زمینه تشدید تنش ها بین واشنگتن و مسکو به دلیل درگیری اوکراین، کرملین به طور فعال به دنبال ایجاد کریدورهای حمل و نقل جایگزین در اوراسیا بوده است. هدف این کریدورها اتصال اروپا و آسیا و دور زدن مسیرهای سنتی متاثر از درگیری ها در غرب آسیا، به ویژه کانال سوئز و دریای سرخ است.اطلاعات به دست آمده از وزارت دفاع روسیه نشان می دهد که این کشور قصد دارد در حوزه نوسازی مسیرهای حمل و نقل از طریق ایران و تقویت زیرساخت ها در امتداد خط ساحلی قطب شمال روسیه بیش از ۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند. این تحولات با تلاش های مسکو جهت گشت زنی در مسیر دریای شمال با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین همزمانی دارد؛ گزاره ای که نشان دهنده هدف استراتژیک برای کنترل خطوط کشتیرانی قطب شمال است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «تزار دست به دامان ایران شد/ اهرم تازه روسیه برای مهار قفقاز/ کرملین قلب آسیای مرکزی را نشانه گرفت؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.