مقام آمریکایی:کاخ سفید برای جنگ با ایران اختیار ندارد
رند پال روز چهارشنبه در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که با حضور مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور برای بررسی بودجه ۲۰۲۰ این وزارت خانه برگزار شد، این مطلب را مطرح کرد.
وی خطاب به پمپئو افزود: آیا فکر می کنید که اختیارات سال ۲۰۰۱ برای حمله به کسانی که در حادثه ۱۱ سپتامبر دخالت داشته است، برای جنگ با ایران یا سپاه پاسداران آن می تواند استفاده شود؟
این سناتور جمهوریخواه آمریکا ادامه داد: آیا فکر می کنید حق دارید که یک جنگ را با ایران راه بیندازید؟ برخی معتقدند که دولت می تواند از طریق دادگاه عالی این اختیار را به دست آورد. دولت اخیرا سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کرد؛ آیا فکر می کنید که این برای نزدیک شدن به فرایند استفاده از این اختیارات برای جنگ است؟
پال در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آمریکا که ایران را با القاعده مرتبط دانست، اظهار کرد: می دانیم که سنی های افراطی در ایران حضور دارند اما ایران هیچ گاه از آنها برای جنگیدن علیه غرب استفاده نکرده است.
وی تاکید کرد: باید بگویم که شما هیچ قدرت یا اختیاری از سوی کنگره برای اعلام جنگ با ایران ندارید. من نمی خواهم درباره این که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تروریست است یا خیر بحث کنم، حرف من این است که شما هیچ اختیاری از سوی کنگره برای ایجاد یک جنگ علیه ایران ندارید.
این سناتور عضو کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تصریح کرد: اگر می خواهید با ایران جنگ کنید، مجبورید که از ما اجازه بگیرید. این مسیری تاریخی است که قانون اساسی مشخص کرده است. این بسیار روشن است که تنها کنگره است که می تواند اعلام جنگ کند.
دونالد ترامپ روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان های تروریستی قرار می دهد.
جمهوری اسلامی ایران هم در اقدامی متقابل، دولت آمریکا را حامی تروریسم و فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام را به عنوان گروه های تروریستی شناسایی کرد.
شورای عالی امنیت ملی ایران با صدور بیانیه ای اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل در برابر اقدام غیرقانونی و نابخردانه امروز امریکا اعلام مینماید ،رژیم ایالات متحده آمریکا را «دولت حامی تروریزم» و «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و تمامی نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» میداند.
در این بیانیه آمده است: این فرماندهی مسئولیت اجرای سیاستهای تروریستی دولت امریکا علیه منطقه غرب آسیا را به عهده داشته که امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و جان افراد بیگناه ایرانی و غیرایرانی را برای تحمیل سیاستهای خصمانه ایالات متحده بخطر انداخته است که از آن جمله حمله وحشیانه و عامدانه به هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۳۶۷، مشارکت در کشتار مردم یمن و دیگر شهروندان غیر نظامی در غرب آسیا را میتوان نام برد.
پال با اشاره به ۱۸ سال حضور نظامی آمریکا در افغانستان هم گفت: بعد از ۱۸ سال جنگ در افغانستان به خوبی می دانید که هیچ راه حل نظامی در این کشور وجود ندارد. خود رئیس جمهوری اعلام کرد که نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار هر سال در آنجا صرف شده است.
پس از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، دولت آمریکا برای مبارزه با آنچه که تروریسم نامید به افغانستان لشکر کشی کرد اما با گذشت نزدیک به ۱۸ سال، هنوز نتوانسته است امنیت را در این کشور حاکم کند.
آمریکا در حالی که با طالبان وارد مذاکره شده است، روز گذشته نیروهای این کشور مورد هدف قرار گرفتند که کشته شدن سه سرباز آمریکایی تایید شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر