اشتباه جدی سیاست خارجی آمریکا از نظر استراو
«جک استراو» در نشست «چشمانداز و توسعه روابط تجاری انگلیس و ایران» در لندن گفت: دورههایی از تاریخ بوده که انگلیس راهی جدا از آمریکا انتخاب کرده، اما این (راه جدای انگلیس در موضوع برجام) یکی از مهمترینها به شمار میرود.۳۹;
وی با اشاره به حمایت انگلیس از توافق با ایران ابراز اطمینان کرد که موضع فعلی این کشور ادامه خواهد یافت و افزود: اگرچه تحتفشار هستیم اما ۳۹;آمریکا باید این موضوع را هضم کند.۳۹;
وزیر خارجه اسبق انگلیس با اشاره به سخن جان بولتون مشاور امنیتی کاخ سفید که تحریمهای اخیر را سختترین تحریمها نامیده بود، گفت: به نظر او این تحریمها «انتقامجویانهترین تحریمها» هستند چراکه اقشار ضعیف و مردم عادی را هدف قرار دادهاند.
استراو تأکید کرد که بخش «انتقامجویانه» تحریمها وقتی آشکار میشود که توجه کنیم کالاهای انسان دوستانه مانند دارو، تجهیزات پزشکی و حتی غذا از سوی مقررات خزانهداری آمریکا نیز از تحریم معاف نیستند. وزیر خارجه اسبق انگلیس تاکید کرد: در عمل یک بیمار در تهران یا تبریز یا شیراز به خاطر تحریمهای ثانویه نخواهد توانست به دارو دسترسی پیدا کند.
وی گفت:۳۹;امیدوارم آمریکا از این کار خود و آسیب زدن به مردم عادی شرم کند.۳۹;
استراو با اشاره بر انتقامجویانه بودن تحریمها تأکید کرد که اکنون ارادهای از طرف بقیه دنیا وجود دارد که نمیگذارد تحریمها مطابق میل آمریکا انجام شود. این بار اجماع جهانی وجود ندارد و حتی جامعه جهانی مایل است که به آمریکا نشان دهد اینگونه تحریمهای یکجانبه برای آمریکا هزینه خواهد داشت.
وزیر خارجه اسبق انگلیس ضمن تأکید بر اهمیت ابزارهای مالی اروپا گفت که مهمتر از آن، این است که بتوان مقامات واشنگتن را قانع کرد که پشت کردن به معاهدات بینالمللی که بعد از جنگ جهانی دوم عامل ثبات جهان بودهاند، یک اشتباه خطرناک برای خود آمریکاییهاست، همانطور که برای باقی دنیا هم هست.
وی در پایان تأکید کرد:۳۹; تحریمهای فعلی نه سختترین تحریمها، که جدیترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا به شمار میرود ۳۹;.
در این نشست که در محل اقامت سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن و با حضور یکصد تن از فعالان حوزه اقتصادی، سرمایهگذاران و علاقهمندان به حوزه تجارت با ایران برگزار شد، حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن و لرد نورمن لامونت فرستاده ویژه دولت انگلیس در امور تجاری ایران سخنرانی کردند.
پس آن تحلیلگران و کارشناسان حوزه تجاری درباره آخرین تحولات تجاری ایران و انگلیس در دوره پسا برجام به ایراد سخن پرداختند.
این نشست در حالی برگزار شد که دولت آمریکا اردیبهشتماه امسال بهطور یکجانبه از توافق هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ که در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) به امضا رسید، خارج شد و دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا ۱۵ مردادماه فرمان اجرایی بازگشت تحریمها را علیه ایران امضا کرد. بااینحال سایر اعضای برجام ضمن مخالف با تصمیم آمریکا اعلام کردند که در برجام باقی میمانند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر