طرح هفتگانه تامین امنیت در پایتخت
گشتهای ویژه پلیس در ۲۱۰ مسیر مستقر شدند
به گفته سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت، گشتهای ویژه در راستای صدور دستور فرماندهی انتظامی کل کشور و با برنامهریزی یکماهه آماده اجرا شده است. هدف اصلی این گشتها برخورد با مجرمان جرایم خشن، سارقان به عنف، زورگیر، خفتگیر و همچنین مجرمان وقیح و گستاخ است. حضور این نیروها با ظاهر و تجهیزات جدید به آن علت است که سردار رحیمی میگوید: «این افراد باید چهره قاطع پلیس را هم مشاهده کنند. به نظر میرسد تا کنون این چهره را مشاهده نکردهاند.» به گفته او، این گشتها پس از یک ماه تمرین و سازماندهی آماده شدهاند تا برای برخورد با این مجرمان وارد عمل شوند. پلیس هفت طرح ویژه را در تهران اجرا میکند.
بخش اول ۲۱۰ واحد گشتهای پلیس است که در ۲۱۰ محور بزرگراهی تهران فعالیت خواهد کرد. فعالیت این گشتها در محورهای فرعی مکمل اقدامات پلیس خواهد بود. همچنین در محلههای آلوده مانند شوش، مولوی، هرندی و... نیز ۳۰۰ نفر از همکاران پلیس در ایستگاههای دهگانه پلیس فعالیت خواهند کرد. اما این پایان اقدامات و طرحهای پلیس نیست، بلکه به گفته رحیمی، بخش بعدی طرحهای پلیس راهاندازی گشتهای عملیاتی واکنش سریع پلیس آگاهی است که مرکب از تیمهای ویژه عملیات آگاهی و موتوری است. همچنین راهاندازی پلیسیار محله و بهرهمندی از شرکتهای انتظام پیشبینی شده است. در کنار اینها استفاده سازمانیافته از نگهبان محله در محلههای اقماری نیز در دستور کار قرار دارد. رئیس پلیس پایتخت بخش هفتم طرح را برخورد با موتورسواران قانونگریز اعلام کرد. طرحهای هفتگانه برای مقابله قاطع و ارتقای امنیت از روز گذشته به صورت رسمی و جدی آغاز شد.
خط و نشان پلیس برای هنجارشکنان جامعه
در مراسم آغاز به کار گشتهای ویژه پلیس برای مقابله با مجرمان خشن، سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده کل انتظامی، گفت: به ملت ایران میگویم که فرماندهی انتظامی تکیهگاه مردم و مقابلهکننده جدی با هنجارشکنان است. در این مجموعه روحیه و منش انقلابی شعلهور است. این مجموعه مدافع و پاسدار ارزشها و دستاوردهای انقلاب است. این درفش مجموعه انتظامی است.
او گفت: «امروز پیام جدی به هنجارشکنان داده شد. مجموعه انتظامی در کنار دستگاههای دیگر با نگاه و اقدام انقلابی در مقابل هرفردی که بخواهد در مسیر انقلاب و انقلابی قرار بگیرد میایستد. همچنان که در گذشته این سازمان این اقدام را بر خود فرض میداند، الان آن را تشدید خواهد کرد.» جانشین فرمانده فراجا تاکید کرد: «هنجارشکنان امروز با برهمزنندگان امنیت در سالهای اول انقلاب تفاوتی ندارند و جوانان با همان روحیه با آنها مقابله خواهند کرد. اگر یک مظلوم و یک فرد در شهر حرکت میکند و فردی خواسته یا ناخواسته هنجارشکنی میکند، از امروز باید آن را متوقف کند. هر منکری که آرامش جامعه را به هم میزند با آن برخورد خواهد شد.»
او در مورد اختیارات گشتهای ویژه پلیس گفت که با توجه به آموزشها و اختیاراتی که ماموران دیدهاند، میتوانند هنجارشکن را در صحنه ادب کنند. اگر کسی حقوق شهروندی را رعایت نکند و آرامش جامعه را بر هم بزند، خط قرمز گشتهای ویژه را رد کرده است. زورگیری، سرقت مسلحانه، خفتگیری، کیفقاپی و هر چیزی که برای مردم رعب و وحشت درست کند و مردم را آزرده خاطر کند، خط قرمز گشتهاست. او اظهار امیدواری کرد که در جای جای کشور چنین یگانهایی تشکیل خواهند شد.
سردار رضایی، از هماهنگی مجموعه قضایی با مجموعه انتظامی خبر داد که خواست ملت و برابر حقوق شهروندی است. او افزود: «معاندین و بدخواهان هر برداشتی کنند بر ما تاثیری نخواهد داشت. از امروز فعالیت این گشتها در تهران بزرگ و مناطق هدف اجرا خواهد شد. هشدار من به متخلفان این است که برگردید؛ چرا که خشم مردم در بازوهای این یگان است.» به گفته او، در نظرسنجی انجام شده در مورد پلیس، مردم از اقدام پلیس برای محافظت از حقوق شهروندی راضی هستند و نمره بالایی به فرزندان انقلابی این سازمان میدهند. پیام مجموعه انتظامی به متخلفان رسیده و آنها یا برگشتهاند و پشیمان شدهاند یا در سوراخ موشها خواهند بود. به گفته او، در مراحل بعدی این طرحها در شهرهای دیگر نیز اجرا خواهد شد.