پایان جلسات دعوای حقوقی تهران و واشنگتن در لاهه
عراقچی: آمریکا تلاش کرد دادگاه لاهه را به انحراف بکشاند
وی افزود: «اینجانب در مصاحبه خود تصریح کرده بودم که اگرچه رای دیوان به لحاظ حقوق بینالملل الزامآور است اما ظرفیتهای نظام بینالملل برای وادار کردن آمریکا به اجرای رای دیوان بسیار محدود است. واشنگتن در گذشته هم در چندین مورد و با وجود صراحت رای دیوان لاهه در پرونده شکایات دولتهای دیگر علیه آمریکا، علنا از اجرای رای دیوان استنکاف کرده است.»
معاون وزیر امورخارجه ایران تاکید کرد: «نکته آن است که ما با علم به اینکه اگر دیوان رای عادلانه دهد و تضییع حقوق ایران را تصدیق کند، آمریکا بنا به سابقه بد خود احتمالا در هر حال به رای دیوان گردن نخواهد نهاد، باز تصمیم گرفتیم دعوی خود را در دیوان مطرح کنیم تا حقانیت ایران بر همگان روشن شود.»جدال نفسگیر تیمهای حقوقی ایران و آمریکا در دیوان دادگستری بینالمللی روز پنجشنبه به پایان رسید و در روزهای آتی مشخص میشود که دادگاه لاهه حق را به کدام کشور خواهد داد.
نخستین جلسه استماع شفاهی برای بررسی شکایت ایران علیه ازسرگیری تحریمهای ضدایرانی از سوی آمریکا از صبح روز دوشنبه (پنجم شهریورماه) در لاهه هلند و در کاخ صلح دیوان دادگستری بینالمللی آغاز شد. محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران روز دوشنبه ۲۵تیر اعلام کرد که ایران از آمریکا بهدلیل «نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵» شکایت کرده و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه دیوان لاهه تسلیم کرده است. علیرضا جهانگیری، سفیر ایران در هلند پیشتر گفته بود در صورتی که رای به نفع جمهوری اسلامی صادر شود، شورای امنیت سازمان ملل نقش ضمانت اجرایی دارد و میتواند آمریکا را مجاب به اجرای حکم کند، اما اگر حکم توسط آمریکا در شورای امنیت وتو شود، از طریق افکار عمومی میتوان فشار بسیاری به آمریکا وارد کرد.
ارسال نظر