اگرچه آماری از تعداد سوال‌های نمایندگان در مدت مشابه ۱۰۰ روزه در دولت قبل در دست نیست، اما آن‌طور که علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم در خرداد ماه ۱۴۰۱ اعلام کرده بود تا آن روز یعنی در۱۰ ماهگی دولت سیزدهم بیش از هزار سوال از سوی نمایندگان مجلس طرح شده بود که البته یکی از نمایندگان مجلس طراح ۱۴۰ سوال از وزرا بود!

 اخیرا محمد رشیدی، عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد که حدود ۴۵۰ سوال از وزرای دولت پزشکیان در مجلس مطرح شده است. او در این گفت‌وگو در مورد طرح سوال از وزرای کابینه دولت چهاردهم در کمیسیون‌های مجلس در راستای روند پاسخگویی آنها در حوزه مسوولیتی و همچنین نقش نظارتی مجلس گفت که تقریبا نزدیک به ۴۵۰ سوال از وزرای کابینه دولت چهاردهم مطرح شده که در حال حاضر برنامه‌ریزی شده این سوالات به سرعت در دستور کار کمیسیون‌ها قرار گیرد و وزرای مورد سوال در کمیسیون‌ها حاضر و به سوالات پاسخگو باشند. او این سوالات را در راستای حل مشکلات مردم دانست و گفت که وزرا تلاش کنند مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم حل شود البته روال مجلس هم همین بوده و نمایندگان در راستای انجام وظیفه نظارتی خود می‌توانند در موضوعات مختلف از وزرا سوال کنند. این عضو هیات رئیسه مجلس البته تاکید کرد در صورتی که نمایندگان از پاسخ‌ وزرا در کمیسیون‌ها قانع نشوند، سوالات در صحن علنی مطرح و در دستور کار سه‌شنبه‌های نظارتی مجلس قرار می‌گیرد.

در همین راستا به گفت‌وگو با دو نماینده مجلس نشستیم تا از چرایی ۴۵۰ سوال از وزرا جویا شویم. مهرداد لاهوتی، نایب رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس که از سوال کنندگان هم هست، گفت: ما یک وظیفه قانون‌گذاری داریم و یک وظیفه نظارت بر اجرای قانون. یکی از ابزار نمایندگان سوال از وزرا است. وزرا برای پاسخ به نمایندگان به کمیسیون می‌آیند و نمایندگان یا در مرحله اول قانع می‌شود و اگر قانع شدند سوال به صحن نمی‌آید. اما چنانچه نمایندگان از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند سوال به صحن علنی ارجاع داده می‌شود. البته بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد سوالات به صحن علنی مجلس نمی‌آید و نمایندگان در کمیسیون‌ها از پاسخ‌های وزرا قانع می‌شوند.

او تاکید کرد: مجلس خانه ملت است و چه اشکال دارد که یک وزیر در خانه خودش به مردم توضیح بدهد؟ سوال از وزرا هیچ ایرادی ندارد. من هم از وزرا سوال دارم. این نماینده مجلس در خصوص احتمال سیاسی بودن برخی از سوالات اظهار کرد: ممکن است که برخی از نمایندگان در خصوص مسائل سیاسی سوالاتی داشته باشند و این هم مساله‌ای نیست. مجید نصیر‌پور، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز گفت: سوال از وزرا یکی از ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس است که در مواقعی که نماینده ضرورت ببیند از آن استفاده می‌کند. او تاکید کرد: تجربه شخصی من این را نشان می‌دهد که وقتی نمایندگان در دو جبهه یعنی یا در پروژه‌های عمرانی یا مسائل منطقه‌ای‌شان به نتیجه نمی‌رسند و پیگیری‌هایشان از دستگاه‌های اجرایی منتج به نتیجه نمی‌شود به سوال روی می‌آورند و سعی می‌کنند با استفاده از سوال دستگاه اجرایی را مجاب کنند که مسائل منطقه‌ای نماینده را مرتفع کند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: البته پشت بخشی از سوالات هم جریانات سیاسی قرار دارند و جریانات سیاسی در مواقع خاص از این ابزار برای فشار سیاسی به دولت‌ها استفاده می‌کنند. این حجم از سوال را باید تفکیک کرد که چه میزان سیاسی است و چه بخشی غیرسیاسی. اما به هر حال این دو موضوع بر تعداد سوالات اثرگذار است. نصیرپور خاطرنشان کرد: حتما یکسری از سوالات از وزرا سیاسی است و یک تعداد غیر سیاسی. او در خصوص اینکه ۴۵۰ سوال در ۱۰۰ روز کاری دولت زیاد نیست، اظهار کرد: باید به لحاظ زمانی با ادوار قبل مقایسه کرد و من مقایسه نکردم، اما به نظر می‌رسد این حجم از سوال زیاد است.