تسهیل صدور ویزا برای توسعه روابط با آلمان
به گزارش اتاق ایران، رئیس و چهار عضو اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان (BWA) با حضور در اتاق ایران با غلامحسین شافعی دیدار و راهکارهای افزایش همکاریهای تجاری میان ایران و آلمان را بررسی کردند. غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در این دیدار با بیان اینکه آلمان همیشه شریک اول تجاری ایران در اروپا بوده، بیان کرد: بعد از نتیجهبخشی برجام آلمان اولین کشوری بود که با بیشترین حجم مراودات اقتصادی، روابط خود با ایران را مجددا آغاز کرد و حجم تجارت دو طرف تا ۶۰درصد افزایش یافت؛ اما بعد از خروج آمریکا از برجام تا ۵۰درصد حجم مبادلات اقتصادی ایران و آلمان کاهش پیدا کرد. شافعی با بیان اینکه آلمان تلاش کرد از طریق ارتباط با واحدهای کوچک و متوسط محدودیتها را از بین ببرد، گفت: اگرچه این تلاشها نتیجهبخش نبود اما امیدوارم این سفر بتواند به فعال کردن ظرفیتهای تجاری دو طرف کمک کند، بهخصوص با شرایط جدید پیشآمده و جنگ اوکراین، همکاری ایران و آلمان میتواند نتایج خوبی برای منطقه ما و اروپا داشته باشد، چراکه موقعیت جغرافیایی ایران و راههای ارتباطی آن به بسیاری از کشورهای آسیایمرکزی، افغانستان و پاکستان و... فرصت مناسبی را در اختیار آلمان قرار خواهد داد.
او با بیان اینکه تحریمها نتوانست ایران را متوقف کند، ادامه داد: حوزههای خودروسازی، کشاورزی و آموزش از حوزههای جذاب برای همکاری هستند. ما در حال تبدیل شدن به قطب خودروسازی در منطقه هستیم و در کشاورزی به دلیل خشکسالیها و محدودیت منابع آبی به کشاورزی نوین نیاز داریم. شافعی با بیان اینکه اتاق ایران از طریق سفارت بهدنبال استقرار دفتری در آلمان است، گفت: ما برای بالابردن حجم تجارت با آلمان نهایت تلاش خود را میکنیم. خوشبختانه شرایط نسبت به گذشته مهیاتر است و امکان ملاقات حضوری هیاتها فراهم شده است. امیدوارم کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آلمان نیز هرچه زودتر برگزار شود تا با برقراری ارتباطات جدید به توسعه تجارت میان دوطرف کمک کند. رئیس اتاق ایران تاکید کرد: ما برای پذیرش هیاتهای تجاری از آلمان و اعزام هیات تجاری به این کشور آمادگی کامل داریم. تبادل هیاتهای تجاری میتواند روابط دو کشور را نزدیکتر کند. شافعی گفت: اگرچه مشکلات بانکی در مسیر توسعه روابط تجاری یک مانع جدی است اما یقین دارم بخشهای خصوصی دو کشور میتوانند راههای مناسبی برای غلبه بر این محدودیت بیابند.
مایکل شومان رئیس اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان (BWA) نیز در ادامه با بیان اینکه در حالحاضر هزار و ۳۰۰ نفر از شرکتها و موسسات تحقیقاتی مختلف در آلمان عضو این اتحادیه هستند گفت: هدف ما یافتن بازارهای نوظهور در دنیا است. این اتحادیه به شرکتهای آلمانی کمک میکند تا شرکای اقتصادی خود را در دنیا بیابند و از شرکتهای بینالمللی برای فعالیت در آلمان حمایت میکند. او تاکید کرد: یکی از نکات مهم در فعالیت این اتحادیه شناخت کامل از طرفهای تجاری است. ما معتقدیم این شناخت با ملاقات حضوری و صحبت درباره تواناییها و ظرفیتهای یکدیگر به دست میآید و ما به همین دلیل در ایران هستیم. شومان با اشاره به روابط گسترده تاریخی میان ایران و آلمان گفت: متاسفانه تصویر فعلی از ایران در میان آلمانیها بیشتر از آنکه ناشی از تجربه مستقیم آنها باشد ناشی از تصویرسازیهای رسانهای و سیاسی است و یکی از اهداف ما از این سفر این است که این تصویر منفی ناشی از عدمآگاهی از ایران را تغییر دهیم. او افزود: به ما توصیه کرده بودند به دلیل مسائل امنیتی به این سفر نیاییم اما حالا در ایران در امنیت کامل بهسر میبریم و شاهد مهماننوازی بینظیری از سوی ایرانیها هستیم که حتما این تجربه را با خود به آلمان میبریم.
شومان با تاکید بر ضرورت گسترش روابط دو کشور بیان کرد: با توجه به اتفاقات منطقه و ظرفیتهای ژئوپلیتیکی ایران و منابع انسانی و انرژی این کشور امکانات جدیدی برای همکاری وجود دارد، اما متاسفانه ۹۵درصد شرکتهای آلمانی اصلا از ظرفیتهای ایران اطلاعی ندارند. شومان با بیان اینکه وقتی سیاست توان برقراری ارتباط بین کشورها را نداشته باشد اقتصاد میتواند این راه را هموار کند، گفت: دهم و یازدهم اکتبر در آلمان رویداد کاسپین-یوروپ را در حوزه انرژی و معدن برگزار میکنیم که کشورهای حوزه خلیجفارس را هدف قرار داده است و ما میخواهیم پذیرای شرکتهای ایرانی در این رویداد باشیم. همچنین ۵ اکتبر نیز کنفرانسی درباره صنعت خودرو برگزار میشود که از شما دعوت میکنیم تا در این رویداد نیز حاضر شوید.
غلامحسین شافعی هم با تاکید بر اینکه تسهیل صدور ویزا در آلمان میتواند گام نخست در توسعه روابط باشد گفت: خواست ما این است که دستکم برای فعالان اقتصادی ایران صدور ویزا آسانتر شود. ما هم معتقدیم توسعه روابط اقتصادی دو کشور به پایداری روابط سیاسی کمک خواهد کرد و اقتصاد میتواند میداندار توسعه روابط باشد. شومان هم در پاسخ با تایید دشواری مراحل صدور ویزا در آلمان گفت: این فرآیند باید تسهیل شود. ما برای تسهیل صدور ویزای هیات تجاری ایران برای شرکت در دو رویداد کاسپین-یوروپ و خودرو در آلمان قول مساعد میدهیم. او با اشاره به فرارسیدن سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و آلمان پیشنهاد برگزاری مراسم بزرگداشت مشترکی برای آن را مطرح کرد.