سرمایه بانک ملت به ۴۰ هزارمیلیارد ریال رسید
افزایش سرمایه بانک ملت در آستانه سالروز خصوصیسازی
مجمع عمومی فوقالعاده بانک ملت، یکشنبه گذشته با حضور بیش از ۹۲ درصد صاحبان سهام با افزایش سرمایه این بانک از ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۴۰ هزار میلیارد ریال موافقت کرد. این مجمع به ریاست علیرضا لگزایی رئیس هیاتمدیره، نظارت مرادپور نماینده دولت و صادقی نماینده شرکت سرمایهگذاری صباتامین و منشی گری بهاری مدیر امور حقوقی بانک ملت برپا شد و افزایش سرمایه بانک از ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۴۰ هزار میلیارد ریال با اکثریت قاطع آرا به تصویب رسید. ضرورت افزایش سرمایه در این جلسه محمدرضا ساروخانی، مدیرعامل بانک ملت گزارشی از ضرورت افزایش سرمایه، برنامههای توسعهای و برنامههای آتی بانک ارائه داد و گفت: افزایش سرمایه در آستانه سالروز خصوصیسازی بانک ملت در ۳۰ بهمن ماه را باید به فال نیک گرفت.
مجمع عمومی فوقالعاده بانک ملت، یکشنبه گذشته با حضور بیش از 92 درصد صاحبان سهام با افزایش سرمایه این بانک از ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۴۰ هزار میلیارد ریال موافقت کرد.
این مجمع به ریاست علیرضا لگزایی رئیس هیاتمدیره، نظارت مرادپور نماینده دولت و صادقی نماینده شرکت سرمایهگذاری صباتامین و منشی گری بهاری مدیر امور حقوقی بانک ملت برپا شد و افزایش سرمایه بانک از ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۴۰ هزار میلیارد ریال با اکثریت قاطع آرا به تصویب رسید.
ضرورت افزایش سرمایه
در این جلسه محمدرضا ساروخانی، مدیرعامل بانک ملت گزارشی از ضرورت افزایش سرمایه، برنامههای توسعهای و برنامههای آتی بانک ارائه داد و گفت: افزایش سرمایه در آستانه سالروز خصوصیسازی بانک ملت در ۳۰ بهمن ماه را باید به فال نیک گرفت. به گفته وی اگر چه بانکها بهدلیل نقشی که به عهده دارند، قادرند منابع لازم را از طریق سپرده گیری از مردم تامین کرده وبا اعطای تسهیلات درآمد کسب نمایند لیکن برابر قوانین ومقررات ناظر بر فعالیت بانکها، تقریبا تمامی فعالیتهای اصلی یک بانک بر حسب ضرایب و یا درصدهایی از مبلغ سرمایه پایه آن بانک تعیین میگردد که از جمله این موارد میتوان به نسبت کفایت سرمایه به عنوان شاخص اندازهگیری و ارزیابی میزان ریسک و مخاطرات قابل قبول توسط یک بانک در بکارگیری منابع مالی آن در انواع داراییها اشاره کرد.وی افزود: همچنین سقف فردی مجموع تسهیلات وتعهدات هر ذینفع واحد، سقف مجموع تسهیلات اعطایی در هر زمان، سقف کلی مجموع تسهیلات وتعهدات کلان در هر زمان، سقف سرمایهگذاری در سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار و سایر موارد از قبیل حضور در بازارهای بینالمللی در خصوص اخذ خطوط اعتباری ارزی، پذیرش ضمانت
نامهها واعتبارات اسنادی صادره ضرورت افزایش سرمایه را گوشزد میکند. مدیرعامل بانک ملت خاطرنشان کرد: محدودیتهای قانونی، امکان افزایش منابع از طریق سپردهگیری را بهدلیل عدم امکان مصرف آن، غیرممکن میسازد واز سوی دیگر افزایش منابع سپردهای نسبت به سرمایه سهامداران، موجب کاهش سهم درصد سود سهامداران از فعالیتهای بانک خواهد شد.بنا بر این افزایش سرمایه بانک جهت توسعه و گسترش فعالیتهای بانک و افزایش متناسب بازدهی سپردهگذاران و سهامداران ضروری میباشد.
وی با اشاره بهخصوصی شدن بانک ملت در سال ۱۳۸۷ با سرمایه ۱۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال افزود: از همان ابتدای خصوصی شدن و برداشته شدن محدودیتهای دولتی، افزایش سرمایه متناسب با توسعه فعالیتها، در اولویت استراتژیهای اساسی مدیران بانک قرار گرفت به نحوی که سرمایه بانک در چندین مرحله ابتدا به ۱۶ هزار میلیارد ریال، سپس به ۲۰ هزار میلیارد ریال و پس از آن از محل تجدید ارزیابی داراییها به ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
مدیرعامل بانک ملت، سرمایه را برای بانک به مثابه قلب برای بدن انسان خواند و گفت: افزایش سرمایه میتواند پتانسیلهای نهفته بخشهای فعال بانک را به فعلیت درآورد.
وی با اشاره به انجام مقدمات اولیه برای افزایش سرمایه بانک ملت از ۳۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۴۰ هزار میلیارد ریال تاکید کرد: با تصویب سهامداران، مرحله نهایی این افزایش از محل سود انباشته سهامداران انجام میشود.
ساروخانی با بیان این نکته که افزایش سرمایه از سوی سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس و بازرس قانونی هم مورد تایید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: افزایش سرمایه باعث افزایش پایه سرمایه بانک به ۶۸ هزار و ۹۶۸ میلیارد ریال، بهبود نسبت کفایت سرمایه به۱۳.۰۵ درصد، افزایش توان وام دهی به ۸۶۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال و افزایش سقف مجاز سرمایهگذاری در اوراق بهادار و حضور در بازارهای بینالمللی میشود.
به گفته وی، هرچه میزان سرمایه بانک بیشتر شود قدرت آن برای فعالیت در حوزهای مختلف بیشتر میشود.
سیاستها و برنامههای در حال اجرا
مدیرعامل بانک ملت به سیاستها و برنامههای درحال اجرای این بانک اشاره کرد و اظهار داشت: طراحی و برنامهریزی برای اجرای بانکداری جامع، سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد، سرمایهگذاری در بخش صندوق انرژی، مدیریت بهینه داراییها و بدهیهای ارزی، بهینهسازی و تنظیم شبکه شعب، توسعه بانکداری الکترونیک و تعیین تکلیف مطالبات از دولت از جمله برنامههای در دست اجرا است.
وی با اشاره به تعریف مدل کسب و کار جدید و تفکیک مشتریان در گروههای مختلف با اجرای بانکداری جامع، یادآور شد: راهاندازی مرکز بانکداری شرکتی، راهاندازی مراکز تعالی پشتیبانی بانکداری جامع، تحول در حوزههای مدیریت مالی، واحدهای بازاریابی و ریسک اعتباری و ساماندهی مجدد بخش فروش با تمرکز بر گروههای تخصصی مشتریان از اقداماتی است که در قالب بانکداری جامع در بانک انجام میشود که باعث تمرکز بر مشتریان، رقابتی شدن و هوشیاری، سودآوری از طریق تمامی مشتریان و کارآمدی در عملیات کسبوکار بانک خواهد شد.
مدیرعامل بانک ملت در بخش سرمایهگذاری در داراییهای مولد هم به اجرای پروژههای ساختمانی در املاک مازاد بانک اشاره کرد و افزود: هماکنون بیش از ۲۶۵ هزار متر مربع اعیانی در حال ساخت است که با ارزش افزوده خوبی برای بانک همراه خواهد بود.
به گفته وی، تعدادی از این پروژهها در سال ۹۳ و تعدادی دیگر نیز در سال ۹۴ به بهرهبرداری خواهد رسید ضمن اینکه پیشفروش تعدادی از آنها شروع شده است.
موفقیتهای بانک ملت در بانکداری الکترونیک
ساروخانی به موفقیتهای بانک ملت در بخش بانکداری الکترونیک اشاره کرد و گفت: هماکنون رتبه نخست در تعداد کارتهای صادره و رتبه نخست در تعداد و مبلغ تراکنش کارتخوانهای فروشگاهی به بانک ملت اختصاص دارد.
وی ادامه داد: بانک ملت تاکنون بیش از ۴۸ میلیون فقره کارت الکترونیک برای مشتریان صادر و سه هزار و ۳۰۰ دستگاه خودپرداز و بیش از ۶۰۸ هزار دستگاه کارتخوان فروشگاهی در سراسر کشور نصب و راهاندازی کرده است.
مدیرعامل بانک ملت تعداد مشتریان بانکداری اینترنتی این بانک را دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر، تعداد مشتریان همراه بانک را یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و تعداد مشتریان تلفنبانک را دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ذکر کرد و اظهار داشت: در شرایط کنونی، ۱۱ هزار مشتری از درگاههای اینترنتی بانک ملت برای عرضه کالاها و خدمات خود استفاده میکنند.
وی از نهایی شدن کار طراحی شعبه مجازی بانک ملت(فرابانک) خبر داد و تاکید کرد: با راهاندازی این شعبه، مشتری جز یک بار مراجعه برای احراز هویت، مراجعه دیگری به بانک نخواهد داشت و تمامی امور بانکی وی به صورت مجازی و غیرحضوری انجام خواهد شد.
افزایش سودآوری بانک در آینده
ساروخانی آینده سودآوری بانک ملت را تبیین کرد و گفت: نرخ بازده کل سهام بانک تا ۳۰ دی ماه سالجاری ۱۳۹ درصد بوده و این سهم یکی از نقدشوندهترین و شناورترین سهام بورسی به شمار میرود.
به گفته مدیرعامل بانک ملت، خالص حاشیه سود این بانک در سالجاری منفی پنج صدم درصد بوده که در سال ۹۲ به مثبت ۲۷ صدم درصد افزایش خواهد یافت و با برنامههای در دست اقدام، در سالهای آتی، افزایش معناداری خواهد داشت.
وی آماده کردن شرکتهای تابعه بانک ملت برای ورود به بازار سرمایه را از دیگر اقدامات در دست انجام خواند و خطاب به سهامداران یادآور شد: کارکنان شریف بانک ملت و شرکتهای اقماری در کنار مدیران ارشد و هیاتمدیره، تمامی تلاش خود را بهکار میبندند تا این بانک عملکرد خوبی را بهتر از گذشته به نمایش بگذارد.
ارسال نظر