۵ مانع برای جذب چینیها به ایران
برنامهریزی پارلمان بخش خصوصی برای گردشگران چینی
دنیای اقتصاد: براساس مصوبه جلسه اخیر کمیسیون گردشگری اتاق تهران، کارگروهی برای پیگیری موضوع جذب گردشگران چینی ایجاد خواهد شد و این کارگروه ظرف ۲ ماه برای توسعه گردشگری با چین یک برنامه مدون به کمیسیون ارائه خواهد کرد. در این نشست، سفیر سابق ایران در چین و مشاور دبیرکل اتاق تهران ضمن اشاره به اینکه اکنون ۶ تا ۹ درصد جمعیت چین در سطح بالایی از رفاه قرار دارند و به شدت به دنبال کسب تجربههای جدید هستند، گفت: «در حال حاضر بستر مناسبی برای توسعه گردشگری میان ایران و چین فراهم شده است.
دنیای اقتصاد: براساس مصوبه جلسه اخیر کمیسیون گردشگری اتاق تهران، کارگروهی برای پیگیری موضوع جذب گردشگران چینی ایجاد خواهد شد و این کارگروه ظرف ۲ ماه برای توسعه گردشگری با چین یک برنامه مدون به کمیسیون ارائه خواهد کرد. در این نشست، سفیر سابق ایران در چین و مشاور دبیرکل اتاق تهران ضمن اشاره به اینکه اکنون ۶ تا ۹ درصد جمعیت چین در سطح بالایی از رفاه قرار دارند و به شدت به دنبال کسب تجربههای جدید هستند، گفت: «در حال حاضر بستر مناسبی برای توسعه گردشگری میان ایران و چین فراهم شده است.» به گزارش سایت اتاق تهران، فریدون وردینژاد با برشماری ضعفهایی که چین سابقا در زمینه جذب گردشگران داشته، تصریح کرد: «چین با چند تصمیم از جمله جذب سرمایهگذاران خارجی، اعمال معافیتهایی برای هتلسازی، جلب مشارکت بخش خصوصی، آموزش، توجه و تقویت میراثفرهنگی و نیز توسعه گردشگری داخلی این ضعفها را برطرف کرد.»
به گفته وی، چین سالانه ۱۲۰ میلیون نفر گردشگر را به سایر کشورها میفرستد و ایران تنها توانسته ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر از آنان را جذب کند. این دیپلمات سابق ایران در چین با بیان مشکلاتی که بر سر راه افزایش ورود گردشگران چینی به ایران وجود دارد، اظهار کرد: «یکی از موانع، موانع سیاسی است؛ به این ترتیب که پیش از ورود چینیها به یک کشور، دولت چین باید آن کشور را بهعنوان مقصد گردشگری تعیین و آن را به بخشهای ذیصلاح ابلاغ کرده باشد. اکنون با پیگیریهای صورت گرفته، ایران بهعنوان مقصد گردشگری تعیین شده اما این مساله هنوز ابلاغ نشده است.» به باور وردینژاد، یکی دیگر از موانع افزایش ورود گردشگران چینی به ایران، مسائل منطقه و تبلیغات منفی علیه ایران است. عدم گردش صحیح اطلاعات میان ایران و چین، نبود مراکز اقامتی مناسب در ایران و فقدان وسایل نقلیه مناسب نیز از دیگر مشکلاتی بود که وردینژاد در این زمینه به آنها اشاره کرد.
این کارشناس مسائل چین با بیان اینکه حل این مسائل عزم ملی میطلبد، پیشنهاد کرد به مدت چند سال محیط قرنطینهای برای گردشگران چینی ایجاد شود تا این مشکلات برطرف شود. وردینژاد همچنین از ضرورت جلب مشارکت تشکلها در این امر سخن گفت و افزود: «اتاق تهران میتواند در این زمینه به سهم خود گامی بردارد. پیشنهاد بنده، ایجاد کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت امور خارجه، اتاق ایران و چین، سازمان فرهنگ و ارتباطات، انجمنهای دوستی ایران و چین و تشکلهای حوزه گردشگری است تا در این کارگروه، توسعه روابط گردشگری با چین دنبال شود.»
معاون دفتر برنامهریزی و حمایت از توسعه گردشگری نیز که به نمایندگی از معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست حضور یافته بود، گفت: «یکی دیگر از ایرادات ما این است که به ذائقه چینیها توجه نکردهایم.» به گفته حسن گرامی، چینیها در ایران مراکز اقامتی خود را دارند؛ تاجایی که به قولی، چینیها و کرهایها در ایران مشغول هتلداری غیررسمی هستند. در پایان این نشست، محسن مهرعلیزاده رئیس کمیسیون گردشگری ضمن تاکید بر اینکه باید از برنامه توسعهای چین بهره گرفت، خاطرنشان کرد: «شاید لازم باشد در سازمان گردشگری نیز مانند وزارت امور خارجه، برای هر منطقه میزی ایجاد شود و توسعه گردشگری با کشورهایی چون چین بهصورت تخصصیتر صورت گیرد.»
ارسال نظر