کتابهای در راه
مجموعه نقد سرمایهداری از درون-۱
پاشنه آشیل سرمایهداری
ریموند بیکر / ترجمه: سجاد امیری
عظیمترین نظم اقتصادی که تا به امروز در جهان پدید آمده است، نیازمند بازبینی است. پاشنه آشیل کاپیتالیسم، دعوتی است به پیوستن و قدم گذاشتن در راهی که هدفش زیر ذرهبین قرار دادن نظام بازار آزاد جهانی است. این کتاب بیان استادانه علل شکلگیری فساد در جوامعی است که ظاهرا با الگوی اقتصاد آزاد اداره میشوند اما در اصل بنیادشان بر اقتصاد برنامهای و مداخله سازمانیافته دولتها است.
مجموعه نقد سرمایهداری از درون-1
پاشنه آشیل سرمایهداری
ریموند بیکر / ترجمه: سجاد امیری
عظیمترین نظم اقتصادی که تا به امروز در جهان پدید آمده است، نیازمند بازبینی است. پاشنه آشیل کاپیتالیسم، دعوتی است به پیوستن و قدم گذاشتن در راهی که هدفش زیر ذرهبین قرار دادن نظام بازار آزاد جهانی است.این کتاب بیان استادانه علل شکلگیری فساد در جوامعی است که ظاهرا با الگوی اقتصاد آزاد اداره میشوند اما در اصل بنیادشان بر اقتصاد برنامهای و مداخله سازمانیافته دولتها است. ریموند بیکر در این کتاب از تجربیات خودش درباره ۶۰کشور جهان سخن میگوید که طی ۵۰ سال در آنها و درباره آنها مطالعه کرده است. این کتاب از روابط پنهانی بانکهای جهان با دولتهای فاسد پرده برمیدارد و نشان میدهد که انحصارات غیرطبیعی و مبتنی بر رانتهای دولتی چهسان اقتصاد کشورها را به تباهی میکشانند و با خشکاندن ریشههای رقابت، میدان اقتصاد را به رجالههای اقتصادی و مالی میسپارند.
مجموعه نقد سرمایهداری از درون-2
بازار آری، کاپیتالیسم نه
گری چارتیه و چارلز دبلیو. جانسون
ترجمه: مهرداد ملایی
آنارشیسم طرفدار بازار به دنبال کشف حقایق اجتماعی با اتکا به یک تفکر جزمی یا انکار قانون نیست بلکه میخواهد تا حد امکان زمینه تبادل آزاد ایدهها و نیروهای اجتماعی را بهواسطه توجه به پیامدهای غیرارادی ایدههای پذیرفتهشده فراهم کند و باعث مشارکت افراد در یک کشف و تجربه با پایان باز شود که زمینه را برای آزمودن پایدار ایدهها و نهادها با توجه به ایدههای رقیب و واقعیتهای حداقلی فراهم میکند. ایدههای آنارشیستی طرفدار بازار به شکل طبیعی بیشتر در قالب دیالوگها و نه رسالهها شکل میگیرند و بیشتر به شکل مکالمه انتقادی هستند و نه تکگویی یکطرفه. ارزش مشارکت خودجوش و تبیینی و استحکام آزمون رقابتی ممکن است بهاندازه شکلگیری ایدههای مکتوب آنارشیسم طرفدار بازار، محوری باشد چراکه بهنوعی اجرای این ایدهها در جهان واقعی خواهد بود.
مجموعه نقد سرمایهداری از درون-3
اقتصاد و آرمانشهر
جفری هاجسن/ ترجمه: آرش طهماسبی
اتحاد شوروی در پایان سال ۱۹۹۱ تجزیه شد و جمهوریهای تازهاستقلالیافته آن مسیر احیای کاپیتالیسم و گشایش باب دموکراسی را در پیش گرفتند. نظام سوسیالیستی اتحاد شوروی با داعیه رستگاری بشر و عقلانیت علمی شکل گرفته بود، اما تعداد اندکی در مرگش مویه کردند. پس از فروپاشی شوروی نکتهای که بیشتر مایه نگرانی بود، این بود که کسانی میکوشیدند حوادث سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱ را برآیند پیروزی ناب انواع کاپیتالیسم لیبرال دموکراتیک جلوه دهند و بدین وسیله نهتنها «مرگ سوسیالیسم» را جار بزند، بلکه خط بطلانی بر تمام انواع مباحث اتوپیایی بکشند. بسیاری میپنداشتند نه تنها کمونیسم شوروی مرده است بلکه تمام آیندهها و آرمانشهرهای ممکن هم به همراه آن به گور رفتهاند. در واکنش به چنین ادعاهایی بود که نطفه نوشتن این کتاب بسته شد.
ارسال نظر