آیا ایران چهارم می‌ماند؟

عکس: خبرگزاری ایسنا

خدیجه آزادپور ‌بانوی ملی‌پوش ووشو که نخستین مدال طلای بانوان ایران در بازی‌های آسیایی را به دست آورد

تا پایان روز نهم شانزدهمین دوره بازی‌های آسیایی گوانگجو ایران توانسته با ۱۲ مدال طلا، ۸ نقره و ۱۵ برنز (منهای مدال‌های کسب شده دیروز) جایگاه چهارم این رقابت‌ها را بعد از چین، کره و ژاپن به خود اختصاص دهد. آیا ایران می‌تواند جایگاه چهارم خود را حفظ کند یا در روزهای باقیمانده از بازی‌های آسیایی اتفاقات دیگری رقم خواهد خورد؟

به گزارش ایسنا از گوانگجو، بعد از ایران کشورهای هنگ‌کنگ، تایلند، چین تایپه، هند، مالزی، قزاقستان، اندونزی و سنگاپور قرار دارند.

ازبکستان هم چهاردهم است. در میان اینها به نظر می‌رسد؛ جدی‌ترین حریف ایران قزاقستان باشد. قزاقستانی که تا امروز (دوشنبه) با کسب چهار مدال طلا، ۱۲ نقره و ۲۰ برنز در جایگاه یازدهم جدول قرار دارد. اگرچه فاصله چهار مدال قزاق‌ها با ۱۰ مدال ما زیاد به نظر می‌رسد اما گویا طلاهای قزاق‌ها در راه است و هفته دوم بازی‌های آسیایی برای آنها هفته‌ای طلایی خواهد بود.

قزاق‌ها در دوحه قطر در هفته دوم بازی‌ها مدال‌های طلای زیادی را از آن خود کردند. آنها در رشته دوومیدانی، ۹ طلا به دست آوردند. در حالی که تنها طلایی ایران در این رشته احسان حدادی بود. قزاقستان در رشته بوکس هم از طلا بی‌نصیب نبود. قزاق‌ها دو طلای رشته بوکس را گرفتند، در حالی که علی مظاهری تنها طلای بوکس ایران را به دست آورد. البته شرایط ایران در کشتی بهتر از قزاقستان بود.

۴ طلا در اوزان ۵۰‌، ۶۰‌، ۸۴ و ۹۶ کیلوگرم حاصل کار کشتی‌گیران ایرانی بود. در حالی که قزاقستان در قسمت مردان یک طلا و در قسمت زنان هم یک طلا کسب کرده بود. البته رشته کشتی دو روز خود را پشت سر گذاشته و چهار مدال از ۱۲ مدال کسب شده کنونی ایران حاصل کار کشتی‌گیران است.

کایاک رشته دیگری است که قزاقستان در آن موفق بود و توانست ۳ طلا را از آن خود کند. البته ایران در رشته کاراته از قزاق‌ها جلو بود و ۴ مدال طلا به دست آورد. در حالی که قزاق‌ها نتوانستند مدال طلایی در این رشته از آن خود کنند.

ایران در هفته دوم بازی‌های دوحه قطر ۱۱ مدال طلا به دست آورد، در حالی که قزاق‌ها ۱۶ مدال داشتند. شرایط قزاق‌ها جایی قابل تامل‌تر است که آنها علاوه بر ۱۶ مدال طلای کسب شده در هفته‌های پایانی بسیاری از مدال‌های نقره را نیز درو کرده بودند و این هم زنگ خطری برای جایگاه چهارمی ایران به حساب می‌آید؛ چرا که احتمال تبدیل مدال‌های نقره قزاق‌ها به طلا در این دوره از بازی‌ها وجود دارد.

کشور ازبکستان هم در هفته دوم بازی‌های دوحه خوب کار کرد. یک طلا در دوومیدانی، ۳ طلا در بوکس، ۲ طلا در کشتی،‌ ۳ طلا در کایاک و یک طلا در کاراته حاصل کار ازبک‌ها در هفته دوم بازی‌ها بود. به نظر می‌رسد ایران و قزاقستان در هفته دوم،‌ رقابت تنگاتنگی برای رسیدن به جایگاه چهارم بازی‌ها داشته باشد. آیا ایران می‌تواند فاصله خود را با قزاق‌ها حفظ کند یا اینکه قزاق‌ها با درخشش دوومیدانی کاران خود از ایران پیشی خواهند گرفت؟