محمد تقی خزایی

در بخش تبلیغات محیطی به دنبال تعامل با صداوسیما بودیم؛ اما از پیگیری‌های خود به نتیجه نرسیدیم. برداشت‌هایی که از برخی سخنان شده، شاید درست نباشد. خودم درباره این موضوع با علی کفاشیان صحبت کرده‌ام. تبلیغات محیطی لیگ برتر را صندوق حمایت از پیشکسوتان و قهرمانان از سازمان لیگ خریداری کرده است و ما به عنوان مجری انحصاری تبلیغات محیطی فوتبال عمل می‌کنیم.

کسی با ما در مورد واگذاری تبلیغات دور زمین به صداوسیما صحبتی انجام نداده است؛ اما سه بار پیش از این می‌خواستیم با صداوسیما در مورد تبلیغات محیطی تعامل داشته باشیم. کمپین تبلیغاتی تشکیل دهیم که این موضوع هم به نفع ما، هم به نفع صداوسیما، هم به نفع سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال باشد. از پیگیری‌هایمان نتیجه مثبتی نگرفتیم.

AFC می‌خواهد باشگاه‌ها درآمد داشته باشند؛ چرا که معتقد است وقتی باشگاهی درآمدی ندارد، آماتور است. تعریفشان از باشگاه‌های حرفه‌ای این است که باشگاه‌ها هوادارانی داشته باشند که حاضر باشند فیلم بازی‌های آنها را تماشا کنند. اگر قرارداد حق پخش امضا نمی‌شد، سهمیه‌ای در لیگ حرفه‌ای آسیا به ما داده نمی‌شد.

اینکه مبلغ حق پخش ۴‌میلیارد است یا ۱۰‌میلیارد یا بیشتر، نمی‌دانم. آنچه مسلم است، مجری انحصاری تبلیغات محیطی هستیم و روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. طبیعی است می‌خواهیم از سرمایه‌گذاری خود سود ببریم؛ البته می‌توان با صداوسیما به توافق رسید؛ برای تشکیل کنسرسیوم در این زمینه.

شرایط مالی فدراسیون فوتبال فعلا بد نیست؛ اما فدراسیون سالانه ۱۰ تا ۱۵‌میلیارد تومان هزینه دارد. زمانی که هزینه یک تیم لیگ برتری ۴ تا ۵‌میلیارد تومان است، برای فدراسیونی که ۱۵ تیم در سطوح مختلف ملی دارد، این رقم زیاد نیست؛ اگر هزینه هر تیم را فقط یک‌میلیارد تومان در نظر بگیریم.

درباره منابع مالی فدراسیون فوتبال هم باید بگویم از ۶‌میلیارد تومان قرارداد تبلیغات محیطی، ۶۰۰‌میلیون آن به فدراسیون تعلق دارد؛ اما از سایر منابع مانند اسپانسرینگ و حامی تیم‌های ملی، درآمدی نداریم زیرا هنوز اسپانسر مشخص نشده است. منابع درآمدی از طریق کمک‌های سازمان و منابع دولتی تامین می‌شود و مشکلات مالی همیشه وجود دارد. برای جذب اسپانسر نیز در حال مذاکره هستیم.

*خزانه‌دار فدراسیون فوتبال