ارزیابی درست، گلف ایران را اول خواهد کرد

مرتضی ناعمه

بدون شک برای هر روزنامه‌نگاری سخت‌ترین کار، گفت‌وگو با یک روزنامه‌نگار دیگر است، چون حریف به راحتی فریب نمی‌خورد و در دام پهن شده نمی‌افتد. عیسی اسحاقی، رییس فعلی فدراسیون گلف یکی از چهره های رسانه‌ای کشور است که در دوره ریاست محسن مهرعلیزاده به سازمان تربیت‌بدنی به عنوان مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل فعالیت داشته است و دوست و دشمن معتقدند که با حضورش در فدراسیون، عامل تحول در فدراسیون گلف شده است. ورزشی که بسیاری معتقدند متعلق به طبقه خاصی از جامعه است، این موردی است که عیسی اسحاقی به شدت با آن مخالف است.

واقعا گلف، ورزش پرخرجی است؟

متاسفانه این ذهنیت بدی است که در مورد گلف وجود دارد که آن را متعلق به یک طبقه خاص می‌دانند، اما به نظر من گلف در مجموع ورزش گرانی نیست، شما می‌توانید یک ست کامل گلف را با ۳۰۰هزار تومان تهیه کنید و چند سال از آن استفاده کنید، اجاره ۵ساعته یک زمین تمرین هم ۷۰۰۰تومان است که نسبت به برخی رشته‌های دیگر هزینه چندانی محسوب نمی‌شود.

به نظر می‌رسد در چند سال اخیر گلف از مهجوریت سابق خود در رسانه‌ها خارج شده، این قضیه چه میزان به حضور شما به عنوان یک نیروی رسانه‌ای برمی‌گردد و چه میزان به فعالیت‌هایی که در این سال‌ها صورت پذیرفته؟

ببینید من زمانی که به فدراسیون آمدم ابتدا با کمک دوستان برنامه راهبردی پنج ساله توسعه گلف ایران را در سال ۸۴ طراحی کردیم که بعد از این کار ما، به سایر فدراسیون‌ها هم دستور دادند تا این کار را انجام دهند، بعد طبق برنامه پیش رفتیم. ما اینجا سعی می‌کنیم همه مسائل را با عدد و رقم مطرح کنیم.

الان چه تعداد ورزشکار در این رشته فعالیت می‌کنند؟

ببینید زمانی که ما در سال ۸۳ فدراسیون را تحویل گرفتیم، تعداد ورزشکاران فعال این رشته ۲۰۰نفر بود، اما براساس همان برنامه راهبردی که درباره‌اش توضیح دادم با آموزش‌های رایگان این تعداد را تا پایان سال ۸۶ به ۱۵۰۰۰نفر رساندیم. یعنی ۷۵برابر

پس معتقدید موفق بوده‌اید؟

ببینید، آمار به شما همه مسائل را نشان می‌دهد، ببینید رشد ما فقط در زمینه توسعه ورزشکاران نبوده است، تعداد زمین‌های گلف ما از ۶ عدد در سال ۸۳ به ۱۸ زمین، رنج آموزشی، مینی گلف و آکادمی گلف در پایان سال ۸۶ رسیده است که کار چندان آسانی نبوده، اما ما با کمک شهرداری‌ها و حامیان مالی خود توانسته‌ایم این کار را انجام دهیم. در توسعه ورزش گلف کشور اگر ارزیابی درستی شود، مطمئنا گلف ایران اول خواهد بود.

میزان بودجه سالانه شما چقدر است؟

اگر بگویم می‌خندید.

قول می‌دهیم، نخندیم.

بودجه سال ۸۶ ما ۱۰۰ میلیون تومان بود که با آن لیگ دسته یک و دسته دوی گلف، انتخابی تیم ملی و امور جاری فدراسیون را گذراندیم.

کار کردن در این شرایط سخت نیست؟

خب به‌هرحال هر کاری سختی خاص خودش را دارد،‌ ضمن اینکه باتوجه به عدم پخش تلویزیونی ما در زمینه جذب حامی مالی هم دچار مشکل هستیم. البته باید بگویم که ما اولین فدراسیونی هستیم که کمیته بازاریابی را تشکیل دادیم.

اما بدون پوشش تلویزیونی و توجه رسانه‌ها صاحبان کالا و صنایع به این راحتی حاضر به حمایت می‌شوند؟

گفتم کار راحتی نداریم، ضمن این‌که به‌دلیل طولانی بودن زمان مسابقات گلف که ۵ ساعت است، ما امکان پخش زنده نداریم، اما راهکارهایی پیدا می‌کنیم، به‌عنوان مثال ما جام دیپلمات‌ها را برگزار کردیم که ۲۳ سفیر و کاردار و وابسته تجاری شرکت‌کننده داشت، اما ۸۰ نفر عکاس، خبرنگار و تصویربردار برای پوشش آن آمده بودند.

تیم ملی فعال هم داریم؟

بله الان اعضای تیم‌های ملی ما انتخاب شده‌اند، ضمن این‌که ما تیم ملی نونهالان را هم در دو گروه پسران و دختران راه‌اندازی کرده‌ایم که هدف ما از تشکیل این تیم، بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ است.

تیم‌های ملی در مسابقات برون مرزی هم حضور داشته‌اند؟

ما در سال گذشته ۵ اعزام خارجی داشتیم. تیم آقایان ما به تایوان، ترکیه، مسابقات آسیا پاسفیک و هند اعزام شد، تیم بانوان هم به مسابقات قبرس اعزام شد که‌عنوان دوم تیمی را کسب کرده، در سال جاری هم‌تاکنون سفر تیم‌های آقایان به تایوان، ترکیه، استرالیا، پاکستان و هند قطعی شده است.

ارتباط شما با فدراسیون جهانی گلف چگونه است؟

در حال حاضر ارتباط مناسبی برقرار شده، ما انجمن مینی‌گلف را هم راه‌اندازی کرده‌ایم، ضمن این‌که سال گذشته به‌خاطر توسعه فعالیت گلف ده‌هزار پوند از انجمن جهانی گلف پاداش گرفتیم.

پیش‌بینی شما برای سال جاری درزمینه توسعه گلف چگونه است؟

هدف ما در برنامه راهبردی توسعه گلف، رساندن تعداد ورزشکاران به ۲۰۰۰۰ نفر و ۳۰ زمین گلف است. البته در این راه نیاز به‌حمایت مطبوعات و تلویزیون و بخش خصوصی داریم.

باتوجه به روند روبه‌رشد این ورزش، امیدوارم در پایان سال ۸۹ بتوانیم به پیش‌بینی‌های مورد اشاره در برنامه توسعه دست پیدا کنیم.