مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از برنامه کشورمان برای دوبرابر کردن تولید گاز طبیعی تا سال ٢٠١٧ میلادی خبر داد. حمیدرضا عراقی در گفت‌وگو با بلومبرگ، اعلام کرد: ایران، دارنده بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی جهان، قصد دارد با افزایش برداشت از میدان گازی پارس‌جنوبی تولید گاز را تا سال ٢٠١٧ میلادی به دوبرابر سطح کنونی افزایش دهد و به روزانه یک میلیارد مترمکعب برساند. به‌گزارش خبرگزاری تسنیم وی افزود: ایران هم اکنون روزانه حدود ٥٥٠ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌کند و تکمیل چهار فاز میدان پارس‌جنوبی تا ماه مارس سال ٢٠١٥ میلادی روزانه ١٠٠ میلیون مترمکعب به تولید گاز این کشور می‌افزاید.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: پیش‌بینی ما این است که زمستان امسال مجموع تولید گاز ایران با برداشت از میدان‌هایی به غیر از میدان پارس‌جنوبی به روزانه ٦٨٠ میلیون مترمکعب برسد. عراقی تصریح کرد: ایران در نظر دارد ظرف سه سال آینده تولید گاز خود را به یک میلیارد مترمکعب در روز برساند. این مقام ایرانی گفت: تهران در نظر دارد در صورت احتمال پابرجا بودن تحریم‌ها علیه ایران هدف تولید گاز خود در سال ٢٠١٧ را محقق کند.

میدان گازی پارس‌جنوبی که با قطر مشترک است، بزرگ‌ترین میدان گازی جهان به شمار می‌رود.

برنامه‌های صادرات گاز ایران

عراقی اعلام کرد: ایران هم اکنون روزانه ٣٠ میلیون مترمکعب گاز صادر می‌کند که بخش عمده آن به ترکیه است و توافق‌نامه‌ای برای آغاز عرضه گاز به نیروگاه‌های برق عراق امضا کرده است.

به گفته وی، صادرات گاز به عراق قرار است ظرف سه سال به ٢٥ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.

این مقام ارشد ایرانی با بیان اینکه هم اکنون ما تنها یک قرارداد عرضه گاز به بغداد داریم، افزود: ایران قادر به افزایش عرضه گاز به دیگر خریداران در استان بصره واقع در جنوب عراق و منطقه کردنشین در شمال این کشور است و این موضوع به نتیجه گفت‌وگوها میان دو دولت بستگی دارد.

عراقی اعلام کرد: تهران نگران اوضاع امنیتی در عراق نیست؛ زیرا این موضوع به دولت عراق مربوط می‌شود.

وی افزود: ما آماده صادرات گاز به عراق در صورت آمادگی آنها برای دریافت گاز ایران هستیم و اگر آنها نمی‌توانند این کار را انجام دهند، ما می‌توانیم از گاز برای پاسخگویی به نیازهای خود استفاده کنیم.

ایران همچنین یک قرارداد ۳/۱ میلیارد دلاری با پاکستان برای عرضه روزانه ۵/۲۱ میلیون مترمکعب گاز به این کشور دارد؛ این پروژه به دلیل ناکامی اسلام آباد در نداشتن تامین اعتبار برای ساخت بخش پاکستانی این خط لوله متوقف مانده است.