بازار نفت به سیاستهای افراطی آمریکا واکنش نشان داد
رشد نفت زیر سایه تحریم احتمالی ایران
دنیای اقتصاد: معاملات بازار نفت روز گذشته تحتتاثیر اخباری مبنی بر وضع تحریمهای جدید علیه ایران از سوی آمریکا، روندی صعودی داشت. به گزارش رویترز بهدنبال انتشار خبرهایی در مورد احتمال وضع تحریمهای جدید علیه چند شرکت ایرانی از سوی دولت جدید آمریکا و تشدید تنشهای ژئوپلیتیک بین دو کشور، قیمت نفت رو به افزایش گذاشت. در این میان اظهارات الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هم که اعلام کرده بود تولیدکنندگان نفت تولید خود را مطابق با توافق ماه دسامبر کاهش دادهاند، در افزایش قیمت نفت موثر بود.
دنیای اقتصاد: معاملات بازار نفت روز گذشته تحتتاثیر اخباری مبنی بر وضع تحریمهای جدید علیه ایران از سوی آمریکا، روندی صعودی داشت. به گزارش رویترز بهدنبال انتشار خبرهایی در مورد احتمال وضع تحریمهای جدید علیه چند شرکت ایرانی از سوی دولت جدید آمریکا و تشدید تنشهای ژئوپلیتیک بین دو کشور، قیمت نفت رو به افزایش گذاشت. در این میان اظهارات الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هم که اعلام کرده بود تولیدکنندگان نفت تولید خود را مطابق با توافق ماه دسامبر کاهش دادهاند، در افزایش قیمت نفت موثر بود. براساس این گزارش، بهدنبال آزمایش موشکی در ایران، دولت ترامپ خود را برای اعمال تحریمهای جدید علیه بیش از ۲۰ شرکت ایرانی آماده میکند.
تحتتاثیر این عوامل، قیمت هر بشکه نفت برنت که در معاملات روز پنجشنبه با افت قیمت ۲۴ سنتی همراه بود، روز گذشته و تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶ به وقت تهران) با ۲۰ سنت رشد قیمت به ۷۶/ ۵۶دلار رسید. ریک اسپونر، تحلیلگر بازار نفت در رابطه با اقدامات دولت آمریکا برای وضع تحریمهای جدید علیه ایران گفت: «این اتفاق بهعنوان یک عامل کوتاهمدت در پس ذهن تجار قرار داشته است.» منابع آگاه که از برنامه دولت ترامپ برای تحریم ایران خبر دادهاند، میگویند این بسته تحریمی به شکلی طراحی شده است که توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران را نقض نکند. از دیگر سو پس از آنکه وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که عرضه نفت در ماه گذشته میلادی در قالب توافق کاهش تولید به میزان ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز کاهش داشته است، نگرانیها از عرضه نفت نیز در افزایش قیمت نفت موثر بوده است. الکساندر نواک با اشاره به آمارهای اولیه گفت، تولید جهانی نفت در ماه گذشته میلادی به میزان ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. نواک همچنین گفت شرکتهای روس ممکن است سریعتر از آنچه در ابتدا با اوپک توافق شده است، تولید خود را کاهش دهند. او همچنین انتظار دارد که بازار جهانی نفت در نیمه نخست سالجاری میلادی به تعادل برسد. روسیه در جریان توافق برای کاهش تولید متعهد شد که تولید خود را تا پایان سه ماه نخست سال به میزان ۲۰۰ هزار بشکه و پس از آن به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
اما بانک ملی استرالیا روز گذشته در تحلیلی اعلام کرد قیمت نفت از زمان پیش از توافق اوپک در ماه دسامبر برای کاهش تولید تاکنون حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب این بانک در حال حاضر پیشبینی میکند که قیمت نفت بهطور متوسط در سه ماه اول و دوم سالجاری میلادی در بازه ۵۵ تا ۶۰ دلار و در پایان سال ۲۰۱۷ نیز در محدوده ۶۰ دلار معامله شود. طبق انتظار این بانک، قیمتهای یادشده در سال ۲۰۱۸ نیز ثبات خواهند داشت. در رابطه با نفت برنت مشاور انرژی مرکز تحقیقاتی بیامای به رویترز گفت: در نیمه نخست امسال، نفت خام برنت با توجه به شروع فصل تعمیرات و نگهداری پالایشگاهها در اروپا و آسیا تحت فشار قرار خواهد گرفت؛ زیرا درحالیکه صادرات همچنان ادامه دارد، تقاضا با کاهش همراه میشود.
ارسال نظر