دبیرکل اوپک با وجود تردید به اجرای توافق کاهش تولید، نفت ۷۰ دلاری را پیشبینی کرد
مقاومت نفت در محدوده ۵۶ دلار
دنیای اقتصاد: بازار نفت روز گذشته تحت تاثیر عوامل دوگانهای قرار داشت. رشد تولیدات نفت خام در آمریکا و اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی مبنی بر پایبندی کشورها به کاهش تولید عوامل دوگانه روز گذشته بازار نفت بودند که در نهایت با غلبه افت شاخص دلار بر آنها، قیمت نفت با رشد همراه شد. به این ترتیب قیمت نفت خام برنت در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶ به وقت تهران) با رشدی ۶۳ سنتی محدوده ۵۵ دلار را برای نخستین بار در هفته گذشته پشت سر گذاشت و به ۴۹/ ۵۶ دلار بر بشکه رسید. نفت خام آمریکا نیز با رشدی ۶۸ سنتی ۰۵/ ۵۳ دلار بر بشکه معامله شد.
دنیای اقتصاد: بازار نفت روز گذشته تحت تاثیر عوامل دوگانهای قرار داشت. رشد تولیدات نفت خام در آمریکا و اظهارات وزیر انرژی عربستان سعودی مبنی بر پایبندی کشورها به کاهش تولید عوامل دوگانه روز گذشته بازار نفت بودند که در نهایت با غلبه افت شاخص دلار بر آنها، قیمت نفت با رشد همراه شد. به این ترتیب قیمت نفت خام برنت در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۶ به وقت تهران) با رشدی ۶۳ سنتی محدوده ۵۵ دلار را برای نخستین بار در هفته گذشته پشت سر گذاشت و به ۴۹/ ۵۶ دلار بر بشکه رسید. نفت خام آمریکا نیز با رشدی ۶۸ سنتی ۰۵/ ۵۳ دلار بر بشکه معامله شد. با این حال در کنار ادامه داشتن شک و تردیدها به اجرای توافق اوپک، افزایش تولیدات نفت خام در آمریکا که هم اکنون به سقف ۹ میلیون بشکه در روز نزدیک شده است نیز تبدیل به یکی دیگر از نگرانیهای بازار برای ادامه داشتن معضل مازاد عرضه شده است. تولیدات نفت خام آمریکا در ژانویه گذشته ۵/ ۸ میلیون بشکه در روز بوده است. اما با این حال معاملهگران بازار عقیده دارند اظهارات خالد الفالح مبنی بر اجرای توافق کاهش تولید، از بازار نفت حمایت میکند.
در همین زمینه به نظر میرسد محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک به رشد قیمت نفت و بهبود شرایط اقتصادی کشورهای تولیدکننده نفت بسیار خوشبین است. به گزارش خبرگزاری رویترز، بارکیندو پیشبینی کرده است که در سال ۲۰۱۷ ثبات به بازار نفت برمیگردد. ونزوئلا هم ابراز امیدواری کرده که قیمت سبد نفتی این کشور در طی ماههای آینده به ۷۰ دلار افزایش یابد. این ابراز امیدواریها در حالی است که وزیر نفت عربستان بر پایبندی این کشور به توافق کاهش تولید تاکید کرده است و مسوولان دیگر کشورهای تولیدکننده نفت نیز از آغاز کاهش تولید خود خبر دادهاند. خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، روز دوشنبه اعلام کرد: ریاض بهطور کامل به تعهد خود برای کاهش تولید نفت طبق توافق اخیر تولیدکنندگان نفت، پایبند خواهد بود. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای امضاکننده توافق یاد شده نیز به تعهدهای خود در تلاش برای کمک به رشد قیمت نفت، پایبند خواهند بود. وزیر انرژی عربستان که برای شرکت در یک همایش انرژی به ابوظبی سفر کرده بود، تصریح کرد: از مشاهده نشانههای پایبندی دیگر تولیدکنندگان نفت به این توافق، دلگرم شده است.در همین زمینه، عصام المرزوق، وزیر نفت کویت نیز پیش از این اعلام کرده بود این کشور تولید نفت خود را ١٤٦ هزار تا ١٤٨ هزار بشکه در روز کاهش میدهد که حتی از میزان کاهش توافق شده این کشور در قالب توافق اوپک، بیشتر است. از سوی دیگر، مسوولان صنعت نفت عمان نیز اعلام کردهاند که از ماه دسامبر سال ٢٠١٦ میلادی تا کنون، تولید روزانه نفت خود را ٤٥ هزار بشکه در روز کاهش دادهاند.
رویای نفت 70 دلاری برای ونزوئلا
اما در کنار این نشانهها، محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک برای دومین بار طی ۲ ماه گذشته در کاراکاس، با نیکولاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا دیدار کرد و از نقش «الهام بخش» مادورو در دستیابی به توافق کاهش تولید تمجید کرد.بارکیندو در کنفرانس خبری مشترک با مادورو گفت: «جناب رئیسجمهور ما همچنان خوشبین هستیم که با اجرای کامل و به موقع این تصمیم تاریخی بین ما و تولیدکنندگان غیرعضو اوپک، وضعیت اقتصادهای ما در سال ۲۰۱۷ به میزان قابل توجهی بهبود یابد.» وی افزود: «ثباتی که طی حدود ۳ سال گذشته از بازار رخت بربسته بود، بر یک مبنای پایدار و به سود تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و اقتصاد جهانی باز خواهد گشت.»
مادورو نیز که کشورش طی ۲ سال گذشته تلاشهای فراوانی را برای به ثمر رساندن توافق کاهش تولید صورت داده است، گفت امیدوار است که این توافق به افزایش قیمت سبد نفتی ونزوئلا به ۶۰ دلار در نیمه نخست و ۷۰ دلار در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ کمک کند. بارکیندو در این کنفرانس خبری افزود، ونزوئلا و نلسون مارتینز، وزیر نفت جدید این کشور نقشی محوری در کمیته جدید وزرای کشورهای تولیدکننده عضو و غیر عضو اوپک برای نظارت بر اجرای توافق ایفا خواهد کرد. نیکولاس مادورو روز دوشنبه اعلام کرد کشورش هفته آینده پیشنهاد جدیدی را برای تقویت قیمت نفت به تولیدکنندگان نفت ارائه خواهد کرد اما جزئیات بیشتری درخصوص این طرح اعلام نکرد.
اما همزمان با لازمالاجرا شدن توافق کاهش تولید، بالاترین مقام اجرایی دبیرخانه اوپک که سفر به کشورهای عضو این سازمان را آغاز کرده است با سفر به امارات، در گفتوگویی اعلام کرد: ٢٤کشور صادرکننده نفت علاقه فراوانی نسبت به برقراری ثبات در بازارهای جهانی نفت دارند و با تماسها و هماهنگیهای انجام شده، برای اجرای کامل توافق نفتی وین تلاش میشود. وی افزود: اعضای اوپک بر پایبندی کشورها به این توافقنامه نظارت میکنند و کمیتهای برای نظارت بر روند عرضه و تقاضا در ماه جاری تشکیل جلسه میدهد.در عین حال کارشناسان پیشبینی میکنند تولید نفت چین در سال جاری میلادی افت خواهد داشت و این مساله، به دستیابی به اهداف اوپک برای کمک به رشد قیمت نفت با کاهش عرضه، کمک خواهد کرد.
به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، تحلیلگران موسسات سی الاسای، برنشتاین و نمورا پیشبینی کردند که در سال ٢٠١٧ میلادی، تولید نفت چین هفت درصد نسبت به سال ٢٠١٦ میلادی کمتر خواهد شد. مقدار افت تولید نفت چین، نزدیک به میزان کاهش تولیدی است که عراق در توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به آن تن داده است. نلسون ونگ، کارشناس موسسه سیالاسای، گفت: کاهش تولید داخلی نفت چین بیگمان به برنامه اوپک برای کاهش عرضه جهانی نفت کمک میکند. از سوی دیگر، افزایش تقاضای نفت چین نیز میتواند به رشد قیمت نفت کمک کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی)، بزرگترین شرکت نفتی چین، به تازگی پیشبینی کرده است که تقاضای نفت این کشور امسال ۴/ ۳ درصد رشد خواهد داشت.
ارسال نظر