گزارش انرژی - وزارت بهداشت: مرغ یک پا دارد
آب چهار منطقه تهران نیتراته است
گروه انرژی- با وجود تاکید وزیر نیرو و مدیرعامل آب و فاضلاب شهر تهران بر استاندارد بودن میزان نیترات آب، رییس اداره آب و فاضلاب وزارت بهداشت اعلام کرد که آب منطقه شش آب و فاضلاب شهر تهران مشکل نیترات دارد. «علیرضا شقاقی» در این باره گفت: البته مردم نگران نباشند، مشکل این محدوده هم در آینده برطرف خواهد شد. به گزارش خبرنگار ما، منطقه شش اداره آب و فاضلاب شهر تهران از میدان شوش تا راه آهن و از راه آهن تا شهر ری را در بر می گیرد. به بیان سادهتر بر اساس اظهارات رییس اداره آب و فاضلاب وزارت بهداشت، محلههای مشیریه، شکوفه، نازیآباد، ۱۷ شهریور و شهر ری (مناطق ۱۹ و ۲۰ و بخشهایی از مناطق ۱۵ و ۱۶) از جمله مناطقی هستند که میزان نیترات آب موجود در آنها بیش از حد استاندارد است.
عصر روز گذشته رییس اداره آب و فاضلاب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «علیرضا شقاقی» در گفتوگو با «ایرنا» اظهار داشته: در حال حاضر به غیر از منطقه شش آب و فاضلاب تهران، در سایر مناطق مشکل آلودگی آب مصرفی وجود ندارد.
وی افزود: وزارت بهداشت تا ۱۸ ماه دیگر مشکل وجود نیترات در این منطقه را برطرف خواهد کرد.
دو روایت متفاوت از نیترات
در این میان ناگفته نماند که اظهارات اخیر وزیر بهداشت مبنی بر اینکه میزان نیترات آب تهران در برخی نقاط بالاتر از حد استاندارد است، واکنشهای مختلفی را از سوی وزارت نیرو به دنبال داشته است؛ به طوری که شرکت آب و فاضلاب استان تهران این موضوع را تکذیب کرده و وزیر نیرو هم در نشست خبری روز گذشته به خبرنگاران اعلام کرده که «میزان نیترات آب تهران در حد استاندارد است.»
در این بین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، ضمن تکذیب هرگونه آلودگی آب تهران، اخبار مربوط به آلودگی آن و میزان بالای نیترات موجود در آب برخی مناطق تهران را بیاساس خواند. به گزارش روابط عمومی آبفای استان تهران، «محمد پرورش» گفت: در شهر تهران در هر ثانیه ۳۷ متر مکعب آب تولید میشود که از این میزان، ۲۵ متر مکعب از طریق آبهای سطحی تامین میشود که از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: باقیمانده این میزان آب یعنی ۱۲ متر مکعب از طریق چاههای اطراف تهران تامین میشود که به هیچ عنوان این آب به صورت مستقیم در اختیار مشترکان قرار نمیگیرد، بلکه در مخازن این شرکت با آبهای سطحی مخلوط میشود و پس از انجام اختلاط به دست مصرفکننده میرسد.
به گزارش خبرنگار ما، «مجید نامجو»، وزیر نیرو هم در واکنش به صحبتهای وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از آب تهران از آبهای زیرزمینی تامین میشود، میگوید: اگر آب چاهی نیتراته باشد و آب چاه دیگر سالم باشد بعد از استخراج آب این دو چاه را با هم ترکیب میکنیم. این کار در سالهای گذشته هم انجام میشد. وی ادامه داد: برای رفع مشکل نیترات آب، طرح احداث فاضلاب تهران باید تسریع شود تا مشکل نیترات آب تهران برای همیشه حل شود.
وزیر نیرو در پایان تاکید کرد: تاکنون هیچ گزارشی از تزریق آب غیراستاندارد به شبکه ارائه نشده است.
این اظهارات در حالی عنوان میشود که وزیر بهداشت روز یکشنبه اعلام کرد: به زنان باردار و کودکان شیرخوار توصیه میکنیم از آب بطری استفاده کنند و آب لوله کشی نخورند.
«مرضیه وحید دستجردی» در مورد گزارش وزیر نیرو از وضعیت آب تهران گفته بود: گزارش وزیر نیرو در مورد آب تهران را از طریق رسانهها شنیدهام. براساس این گزارش میزان نیترات آب در برخی از نقاط تهران بالاتر از استاندارد است که وزارت نیرو تلاش میکند این آب را با آبهایی که نیترات کمتری دارند، رقیق کند.
در این میان کارشناسان معتقدند که بر خلاف تصور عمومی، جوشاندن آب و استفاده از دستگاههای تصفیهکننده خانگی، هیچ تاثیری روی کاهش میزان نیترات آب ندارد. به این ترتیب مردم برای رهایی از آب نیتراته باید به فکر راههای دیگری باشند.
ارسال نظر