گزارش روز
۸ طرح استانی فولاد در انتظار غولهای سرمایهگذاری
گروه صنعت و معدن - غولهای سرمایهگذار ایران خواستار مشارکت در طرحهای استانی فولاد شدند. به تازگی سازمان تامین اجتماعی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و نیز هلدینگ توسعه معادن و صنایع و معدنی خاورمیانه مذاکره برای سرمایهگذاری در این پروژهها را آغاز کردهاند. مدیران شرکتها و سازمانهای فوق با اعلام این که از پشتوانه قدرتمند مالی برخوردارند، خواهان شراکت با ایمیدرو در احداث و راهاندازی طرحهای استانی فولاد شدهاند. در این میان حتی پیشنهادهایی برای در اختیار گرفتن طرحهایی که ایمیدرو با مشارکت بخشخصوصی در دست اجرا دارد، ارائه شده است. یکی از مشتریان پروپاقرص، هلدینگ توسعه معدن و صنایع معدنی خاورمیانه است که درخواستی برای سرمایهگذاری در یکی از طرحهای فولاد استان کرمان داده است.
این مذاکرات که هم اینک در حال انجام است، مورد توجه وزارت صنایع و معادن و ایمیدرو نیز قرار گرفته، چرا که شرط اصلی پذیرفتن سرمایهگذار این بوده که شرکت یا سازمان متقاضی باید از پشتوانه مالی گسترده برخوردار باشد. به آن دلیل که مسوولان وزارت صنایع و معادن باید اطمینان کسب کنند که سرمایهگذار پروژه را نیم کاره رها نکند و از انگیزه کافی برای اجرا برخوردار باشد. در هفتههای گذشته چند هلدینگ دیگر نیز به جمع متقاضیان سرمایهگذاری در آن طرحها پیوستهاند که هماینک آن درخواستها نیز در حال بررسی است.
گزینه قبلی، حضور غولهای داخلی
این نگاه جدید در شرایطی روی میز مسوولان تصمیمگیر وزارت صنایع و معادن قرار گرفته که پیشتر شخص اول این وزارتخانه موافقت علنی خود را برای حضور بخشهای غیردولتی (خصوصی و عمومی) اعلام کرده بود. اما از آنجایی که مهمترین شرط، حضور مستمر و استقلال مالی پیشنهاددهندگان
(برای اتمام پروژهها) بود، مسوولان با تامل بیشتری در این مسیر گام برداشتند.
در همین حال ایمیدرو نیز به منظور جلوگیری از هرگونه خلل در روند اجرایی طرحها، به پیمانکاران اطمینان داد که دولت با جدیت پروژههای استانی خود را به پیش هدایت خواهد کرد و حمایتهای مالی خود را ادامه میدهد. هرچند ممکن است در این مسیر شرکایی برای آن طرحها انتخاب شود. در ماههای گذشته البته گزینه دیگری مطرح شد، طوری که بزرگان فعلی فولاد (مبارکه، ذوبآهن اصفهان، خوزستان و خراسان) همراه با شرکتهای کوچک از جمله فولاد آذربایجان، ۸ پروژه استانی فولاد را بین خود تقسیم کنند. در این میان قرار بود بنابر ملاحظاتی نظیر، فاصله جغرافیایی با کارخانه مورد نظر و نیز بازار مصرف، هر یک از آن طرحها به شرکتهای فعال فولادسازی سپرده شود. به نظر میرسد این گزینه در حال حاضر، مسکوت گذاشته شده است.
پیشرفت طرحها
مسوولیت اجرایی این ۸ طرح برعهده شرکت ملی فولاد است و مدیریت آن نیز اخیرا به مجریان و پیمانکاران طرحها اعلام کرده، اعتبارات به موقع و براساس پیشرفت تزریق خواهد شد و هیچ نگرانی در این مسیر وجود ندارد. گزارشی که اخیرا از سوی شرکت ملی فولاد تهیه شده، نشان میدهد، تاکنون نزدیک به ۱۸۰میلیارد تومان به ۸ طرح استانی پرداخت که با احتساب بودجه جدید به زودی پرداختیها به ۲۶۰میلیارد تومان میرسد.
۱۰ تا ۲۸درصد
در همین حال بخش احیای مستقیم پروژهها حداکثر ۲۸ و حداقل حدود ۱۰درصد پیشرفت داشته است. در این میان چهارمحال و بختیاری با ۲۸، نیریز با ۲۴، قائنات با ۲۱، میانه با ۲۰ و شادگان با ۱۵درصد پیشتاز هستند و سه طرح متاخر (که به سبب مساله آب و زمین) دیرتر از مابقی به اجرا درآمدند شامل بافق با ۱۴، سبزوار با ۱۴ و بافت با ۱۰درصد هستند.
ارسال نظر