تهران به غرب دوشنبه پیام میدهد
افتتاح بزرگترین پروژه تاریخ کشور در اوج تحریم
گروه انرژی - اگرچه فازهای ۶، ۷ و ۸ پارسجنوبی با تاخیر قابلتوجهی قرار است روز دوشنبه با حضور رییسجمهور و سایر مقامات ارشد نفتی به طور رسمی مورد بهرهبرداری قرار گیرد، اما افتتاح این پروژه که به عنوان بزرگترین پروژه تاریخ ایران از آن یاد میشود، برای کشورهای گروه ۱+۵ پیام خاص دارد: «تحریم شاید هزینه دستیابی را افزایش دهد، اما برنامهای موفقیتآمیز نیست و تاریخ مصرف آن گذشته است.» بنا به اعلام یک خبرگزاری، تولید، خالص داخلی با راهاندازی فاز ۶، ۷ و ۸ پارسجنوبی ۴درصد افزایش مییابد.
به گزارش ایلنا فازهای ۶ و ۷ و ۸ در بهمن ۸۲ با سرمایهگذاری بیش از یک میلیارد و ۹۶۴میلیون دلار به صورت بیع متقابل توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت ایرانی پترو پارس و شرکتهای TOYO و JGC ژاپن، دایلم کرهجنوبی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع احداث شده و اکنون به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
ویژگی مهم فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی این است که متولی آن یک شرکت ایرانی به نام پتروپارس بوده است. شرکت پتروپارس یک دهه پیش تاسیس شد تا خلاء حضور شرکتهای بزرگ نفتی در ایران را پر کند و تاکنون حضور فعال و پررنگی در پروژههای نفت و گاز در کشور داشته است.
حضور موفق در ۵ فاز اولیه میدان گازی پارس جنوبی، زمینهساز حضور پتروپارس در فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی شد تا کارشناسان و متخصصان ایرانی، توان خود را در این فازها از پارس جنوبی هم به نمایش بگذارند. در کنار حضور فعال ایرانیان در فازهای ۶ و ۷ و ۸ ویژگی مهم دیگر این فازها، کاهش میزان مشارکت طرفهای خارجی در این پروژه، نسبت به پروژههای مشابه است.
افزایش تجربیات پیمانکاران ایرانی پس از موفقیت در سایر فازهای افتتاح شده پارس جنوبی از یک سو و افزایش میزان تحریمهای بینالمللی ضد ایران که موجب کاهش میزان مشارکت طرفهای خارجی در پروژه فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی شد. از سوی دیگر، از جمله عواملی بود که موجب شد زمینه برای شکوفایی هرچه بیشتر توان و خلاقیت ایرانیان در این پروژه فراهم شود.
بهطوریکه سهم ساخت داخل این پروژه عظیم به ۴/۵۲درصد افزایش یافت.
از نظر درآمد، پروژه فازهای ۶ و ۷ و ۸ با کمتر پروژهای قابل مقایسه است. افتتاح این پروژه میتواند تولید ناخالص داخلی کشور را ۴درصد افزایش دهد. پروژه فازهای ۶ و ۷ و ۸، بزرگترین پروژه نفت و گاز در کل تاریخ کشور است.
در پالایشگاه خشکی این فازها، ۱۷۲هزار بشکه میعانات گازی در روز، ۴۲۹۰تن مایع پروپان و بوتان در روز و ۳۷۰میلیون متر مکعب گاز اتان برای تغذیه پتروشیمی عسلویه تولید میشود و ۳۶۴۰میلیون متر مکعب گاز ترش تولیدی در این فازها، برای تزریق در چاههای نفت و افزایش ظرفیت تولید نفت کشور، به منطقه آغاجاری منتقل میشود. تولید گاز ترش در فازهای ۶ و ۷ و ۸ ویژگی مهم دیگر این پروژه است؛ چرا که بر خلاف گاز شیرین که از آن برای تامین گاز سراسری استفاده میشود گاز ترش اغلب برای تزریق در میادین فرسوده نفتی مورد استفاده قرار میگیرد و بسیار خطرناک است و به همین دلیل رعایت مسائل ایمنی در این پروژه اهمیت بیشتری نسبت به پروژههای مشابه دارد.
ارسال نظر