وزارت صنایع و معادن خبر داد
درخواست خارجیها برای حضور در آمایش صنعت و معدن
گروه صنعت و معدن - وزارت صنایع و معادن از آمادگی شرکتهای خارجی و نیز ایرانیان مقیم خارج برای سرمایهگذاری در طرح آمایش صنعت و معدن خبر داد. به گفته محسن حاتم، معاون برنامهریزی توسعه و فنآوری این وزارتخانه، از آغاز اجرای طرح آمایش صنعت و معدن بیش از ۳۶۰ مورد ثبتنام جهت اجرای برخی از پروژههای این طرح صورت گرفته است.
برای اجرای این طرح لیست ۸۰۰ پروژه صنعتی و معدنی بر روی وب سایت مربوط به طرح آمایش قرار گرفته که تاکنون بیش از ۸۰هزار مراجعه به این سایت صورت گرفته است.
وی در گفتوگو با فارس جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج در طرحهای صنعتی و معدنی را از جمله اهداف اصلی طرح آمایش صنعت و معدن عنوان کرد و افزود: پیشنهادهای ارائه شده از سوی سرمایهگذاران برای اجرای این طرحها در حال بررسی فنی و اقتصادی است.
از سوی دیگر مدیرکل دفتر برنامهریزی وزارت صنایع و معادن نیز گفت: چند شرکت خارجی برای اجرای طرحهای آمایش صنعت و معدن در ایران درخواست کردهاند.
محمدگلی کلیشمی در گفتوگو با «ایسنا» با بیان این مطلب گفت: تاکنون برای حضور در طرح آمایش صنعت و معدن علاوه بر متقاضیان داخلی، از طرف شرکتهای ایرانی مقیم خارج نیز برای اجرای طرحهایی در زمینههای صنایع پیلهای سوختی و تولید لاستیک در استان آذربایجان شرقی درخواست داده شده است.
وی اما توضیح داد: طبق آخرین آمار بیش از ۲۶۰ درخواست برای اجرای پروژههای این طرح ارائه شده بود و این نشان میدهد که طرح آمایش صنعت و معدن نیاز به اطلاعرسانی بیشتر دارد.
این در حالی است که محسن حاتم تعداد درخواستها را برای حضور در این طرح ۳۶۰ فقره اعلام کرده است.
این مقام مسوول با بیان این که یکی دیگر از اهداف اجرای این طرح در کشور تکمیل زنجیره بین صنایع بالادستی و پاییندستی است، خاطرنشان کرد: ۴ محور طرح آمایش عبارتند از: انجام سرمایهگذاریهای جدید، تکمیل طرحهای نیمهتمام مربوط به گذشته، بازسازی و نوسازی کارخانههای موجود و کمک به سرمایه در گردش کارخانههای فعلی.
به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی وزارت صنایع و معادن، بانک ملی نیز برای حضور در اجرای طرح آمایش صنعت و معدن آمادگی خود را اعلام کرده است؛ هرچند تاکنون تفاهمنامهای با این بانک در این زمینه امضا نشده است.
او اضافه کرد: در طرح آمایش صنعت و معدن همچنین ساخت حدود ۴ کارخانه تولید چادرمشکی در کشور در نظر گرفته شده است.
کلیشمی اظهار کرد: بخشی از منابع مالی مورد نیاز از طریق بانکهای صنعت و معدن و ملت با استفاده از گردش مالی شرکتها و سازمانهای تابع وزارت صنایع و معادن تامین میشود و قرار است بخشی از منابع مورد نیاز از طریق آورده سرمایهگذاران تامین شود.
نیمی از سرمایه دخانیات در بانک صنعت و معدن
در همین حال مدیرعامل شرکت دخانیات از انتقال ۵۰درصد سرمایه در گردش شرکت دخانیات به بانک صنعت و معدن خبر داد و گفت: بنا به دستور وزیر صنایع، ۲۰درصد سرمایه در گردش صنایع باید به بانک ملت منتقل شود که سالها است بخشی از سرمایه شرکت دخانیات در این بانک موجود است.
سیدمحمود ابطحی اجرای این طرح را راهی برای ملزم شدن بانکها به اعطای تسهیلات به بخش صنعت عنوان کرد و افزود: به این ترتیب بانکها میتوانند خود را بیشتر با بخش صنعت تطبیق دهند و خدمات بیشتری را به این بخش ارائه دهند.
۱۳۸۳، سال پایه نرخ رشد
معاون برنامهریزی، توسعه و فنآوری وزیر صنایع و معادن از نحوه جدید محاسبه نرخ رشد بخش صنعت و معدن خبر داد.
به گفته محسن حاتم، سال پایه مبنا برای تعیین نرخ رشد بخش صنعت باید هر پنج سال یک بار تغییر کند، در حالی که تا سال گذشته این نرخها براساس سال پایه ۷۶ محاسبه میشد که همین موضوع یکی از موارد اختلاف وزارت صنایع و بانک مرکزی در تعیین نرخ رشد بخش صنعت بود. وی ادامه داد: برای تعیین نرخ رشد بخش صنعت باید ارزش واقعی تولید و سرمایهگذاری و همچنین ارزش افزوده بخش صنعت در هر سال براساس یک سال پایه مورد مقایسه قرار گیرد که برای این کار شاخصهای قیمتی سال ۸۳ مدنظر قرار میگیرد و سالهای ۸۵ و ۸۶ براساس این سال مبنا مورد بررسی قرار میگیرند. وی با بیان اینکه در تعیین نرخ رشد بخش صنعت ارزش سرمایهگذاری مدنظر قرار میگیرد و نه رقم آن تصریح کرد: آمار لازم برای تعیین نرخ رشد صنعت باید براساس یک سال پایه تطبیق داده شود و در این میان رشد مطلق شاخصها چندان مطلوب نیست، بلکه رشد ارزش افزوده باید براساس یک سال کاری قابل قبول مورد بررسی قرار گیرد.
ارسال نظر