کمیسیون تخصصی امور زیربنایی، ‌صنعت و محیط زیست هیات دولت، موافقت اصولی خود را با احداث واحدهای صنعتی دانش‌بنیان (Hi-Tech)، در مناطق مجاز ۱۲۰ کیلومتری تهران اعلام کرد. مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن با اعلام این خبر گفت: با اتخاذ این تصمیم، شمار زیادی از متخصصان و دانشگاهیان که پیشتر به علت وجود همین ممنوعیت از سرمایه‌گذاری در این صنعت منصرف شده یا برای سرمایه‌گذاری به خارج سوق می‌یافتند، جذب مشارکت در این حوزه می‌شوند. موافقت دولت برای احداث صنایع دانش بنیان و پاک در محدوده شهر تهران از ۲سال پیش مطرح شد و در اواسط تیر ماه به صورت رسمی از سوی مقامات دولتی تایید شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنایع ومعادن،‌ محمد کلیشمی روز پنجشنبه خاطر نشان کرد: این موافقت همچنین شتاب زیادی به آهنگ رشد سرمایه‌گذاری در صنعت دانش بنیان می‌بخشد و در جهت ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت در کشور بسیار موثر خواهد بود. وی یادآور شد: براساس سند توسعه استراتژی صنعتی و برنامه توسعه، بیشترین نرخ رشد ارزش افزوده برای واحدهای دانش بنیان با رشد حدود ۲۰درصدی پیش‌بینی شده است که این امر نشانگر اهمیت این صنعت و ضرورت توجه ویژه به آن است. کلیشمی تصریح کرد: همچنین مقرر شده است، صنایع موجود در استان تهران چنانچه بتوانند به صنایع دانش‌بنیان تبدیل شوند، مورد حمایت جدی قرار بگیرند.

در حال حاضر ۳۰۰هزار واحد صنعتی در استان تهران پراکنده شده‌اند که تعداد اندکی از آنها به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته می‌شوند. دولت اکنون می‌گوید در نظردارد شرایط احداث صنایع پاک در شعاع ۱۲۰کیلومتری تهران را فراهم کند. روزنامه دنیای اقتصاد پیش از این به نقل از رییس سازمان صنایع و معادن استان تهران خبر داده بود که به زودی از سرمایه‌گذاران برای فعالیت در صنایع پاک دعوت به عمل خواهد آمد.