همکاری وزارتخانههای صنایع و نیرو برای جبران کمبود برق
به گزارش مهر، علیاکبر محرابیان روز گذشته در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: پیش بینی وزارت صنایع و معادن این است که ظرف سه سال یک طرح جامع صنعتی و معدنی به نام آمایش سرزمین را به منظور کاهش فاصله توسعه یافتگی صنعتی در نقاط مختلف کشور اجرا کند.
وزیر صنایع و معادن رشد سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن در سال ۸۶ را معادل ۶۸ درصد اعلام کرد.
به گزارش مهر، علیاکبر محرابیان روز گذشته در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: پیش بینی وزارت صنایع و معادن این است که ظرف سه سال یک طرح جامع صنعتی و معدنی به نام آمایش سرزمین را به منظور کاهش فاصله توسعه یافتگی صنعتی در نقاط مختلف کشور اجرا کند. وزیر صنایع و معادن افزود: برای اجرای این طرح ۳۰هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت خواهد پذیرفت که، البته تمامی طرحها توسط بخش خصوصی انجام میشود.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری حداقل ۳۰۰هزار میلیارد ریالی در طرحهای جدید و نیمه تمام طی افق زمانی ۳۶ماهه، دستیابی به نرخ رشد تشکیل سرمایه ۵/۱۸درصدی، دستیابی به رشد متوازن و متعادل در استانها، کاهش فاصله سرانه سرمایهگذاری بین بالاترین استان توسعه یافته صنعت کشور و کمترین استان از عدد ۱۸ به ۷/۸ در پایان دوره و نیز دستیابی به نرخ رشد ارزش افزوده بالاتر از نرخ پیش بینی شده در برنامه پنجم و نیز دستیابی به نرخ رشد ۹/۱۹ ارزش افزوده در تولیدات با فنآوری بالا براساس سند راهبرد توسعه صنعتی کشور از جمله اهداف کیفی این طرح است.
محرابیان با اشاره به همکاری وزارت صنایع با وزارت نیرو برای جبران کمبود برق گفت: توافق خوبی در این راستا با وزارت نیرو صورت گرفته که، البته زمان بر است؛ به این معنا که وزارت صنایع برای احداث نیروگاههای برق به کمک وزارت نیرو بیاید و تا حدودی برق صنعت را در حوزههای پرمصرف تامین کند.
وی اظهار داشت: در این راستا توافقنامه خوبی به امضا رسیده و در یک مورد نیز با یک بانک تجاری قراردادی منعقد شده تا تسهیلاتی برای احداث سههزار مگاوات نیروگاه به بخشخصوصی ارائه شود.
محرابیان ادامه داد: یکی از این پروژهها به میزان ۵۰۰ مگاوات در هرمزگان شروع شده و بقیه نیز به مرور برای اجرا آمادهسازی میشوند. بدیهی است این انتقال باید مرحلهای باشد؛ چراکه طبیعتا ساخت یک نیروگاه کار یک روزه و یک ماهه نیست.
وی اظهار داشت: اخیرا آمار سرمایهگذاری، اشتغال و صدور پروانهها در سال ۸۶ استخراج شده که براساس آن، رشد سرمایهگذاری در فاصله سالهای ۷۰ تا ۸۰ به طور متوسط سالانه ۴۴درصد بوده که این رقم در فاصله سالهای ۸۰ تا ۸۵ به میزان متوسط ۵۳درصد و در سال گذشته به ۶۸درصد رسیده است.
به گفته محرابیان، این امر نشانگر رشد سرمایهگذاری بخش صنعت و معدن در سال ۸۶ نسبت به ۱۵ سال گذشته است. از سوی دیگر، در بخش اشتغال نیز در فاصله سالهای ۷۰ تا ۸۰ به طور متوسط ۸/۷درصد رشد را شاهد بودیم که این رقم برای فاصله سالهای ۸۰ تا۸۵ به میزان ۶/۱۳درصد و در سال ۸۶ حدود ۶/۱۴درصد به طور متوسط رسیده است. محرابیان میزان رشد پروانههای تاسیس و در حال تولید را برای سالهای مذکور به ترتیب ۶/۱۰، ۶/۱۷ و ۳/۲۰درصد عنوان کرد.
ارسال نظر