گروه بنگاه‌ها: به‌دنبال برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه به‌طور فوق‌العاده اتاق مشترک ایران و عمان در اتاق ایران، محسن ضرابی بار دیگر به‌عنوان نفر اول هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و عمان انتخاب شد. به گزارش «دنیای اقتصاد» اعضای این اتاق مشترک که در سال گذشته، شاهد برگزاری بیش از ۲۰۰ جلسه کاری با فعالان اقتصادی و مقام‌های مختلف دو کشور از سوی اتاق مشترک ایران و عمان بودند، دلایل مختلفی را برای رای قریب به اتفاق خود به ضرابی اعلام کردند که از جمله این موارد، می‌توان به پیگیری توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل، تسهیل روابط بانکی با هدف تسهیل همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور و تسهیل در امر صدور ویزا و تبادل هیات‌های تجاری و ده‌ها اقدام دیگر اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، اعضای اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان بر این باورند که یکی از دلایل مهم جهش مبادلات تجاری ایران و عمان در سه سال اخیر، شکل‌گیری اتاق مشترک و مدیریت کارآمد در این اتاق است به گونه‌ای که این اتاق، در خدمت منافع همه اعضای خود بوده و برای بهبود شرایط فعالیت همه شرکت‌های عضو، به رایزنی با مقام‌های دولتی دو کشور می‌پردازد. در این مجمع تاکید شد، روابط صمیمانه با مسوولان ارشد دو کشور و بخش‌خصوصی عمان، بسیاری از موانع توسعه کسب و کار بین دو کشور را برطرف کرده و باعث شده تا مسوولان عمان، مزیت‌های منحصر به فردی را برای فعالان اقتصادی ایرانی در نظر بگیرند. از آن جمله منطقه آزاد صحار که یکی از بزرگترین زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی جهان را در اختیار دارد، با پیگیری‌های ویژه امتیازهای فراوانی برای تجار و صنعتگران ایرانی در نظر گرفته است و به‌صورت پلکانی، این تسهیلات و فرصت‌های ویژه را توسعه می‌دهد. در حال حاضر با تلاش‌های انجام شده نقش اتاق مشترک تثبیت و به‌عنوان متولی اصلی تجارت بین دو کشور مورد توجه قرار گرفته و اکثر نهادهای حاکمیتی دو کشور، اتاق مشترک را محور همکاری‌های اقتصادی می‌دانند. در این مجمع، نایب رئیس اتاق مشترک ایران و عمان در گزارشی به اقدامات انجام شده طی سال‌های بعد از شکل‌گیری اتاق مشترک و شرایط و تسهیلات ویژه‌ای که برای فعالان اقتصادی در عمان فراهم شده بود، پرداخت و گفت: اتاق مشترک ایران و عمان از جمله فعال‌ترین اتاق‌های مجموعه پارلمان بخش خصوصی کشور محسوب می‌شود. دکتر حافظ هدایت به رشد ۴ برابری تعداد اعضای اتاق مشترک اشاره کرد و افزود: هدف و استراتژی این اتاق افزایش پایداری، بالا بردن سطح مبادلات تجاری با عمان و افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم بین دو کشور و توسعه صادرات به خصوص صادرات مجدد طی این سال‌ها بوده است که در این زمینه با تلاش رئیس اتاق مشترک به توفیقات بی‌شماری دست پیدا کرده‌ایم.

وی عمان را با توجه به تفاهم نامه‌های بی شماری که با کشور‌های مختلف دارد به‌عنوان کشوری ارزشمند برای صادرات مجدد معرفی کرد و گفت: اتاق مشترک برای تسهیل برخورداری از این موقعیت علاوه بر حل مشکلات ویزا و برقراری خط کشتیرانی و مسائل بانکی تسهیلات ویژه‌ای را هم در مناطق مختلف عمان به‌خصوص بندر و منطقه آزاد صحار پیگیری و عملیاتی کرده است.