رونمایی از دستگاه درمان سرطان ایرانی

 سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه   با تاکید بر اینکه موقوفات را باید حفظ کنیم با اشاره به گزارش واحد ثبتی این سازمان گفت: در طول دو سال اخیر با همکاری خوب سازمان ثبت، سندهای تاریخی و دفترچه ای را به تک برگ تبدیل کرده ایم و حد نگار صورت گرفته است. هدف این است تا پایان سال ۱۴۰۳ GIS زمین‌ها را به انجام برسانیم. کاربری زمین‌ها، زراعی، خدمات صنعتی، تجاری، اداری و ... است. این زمین‌ها باید به سامان برسند. خوانش قرائت اسناد تاریخی اقدام دیگر است. اسناد مادر تبدیل به تک برگ می شود. همچنین رسیدگی به اسناد تاریخی و بازبینی آنها در دستور کار است و بازیابی و اصلاح سند و مرمت اسناد را در نظر داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اظهار مسائل وقفی زیاد است و این اظهارات در اداره تحقیق پیگیری می‌شود، گفت: در گزاره حفظ موقوفه سراغ فیزیک موقوفات می‌رویم که اگر زمینی زراعی است، به آن رسیدگی می‌شود یا مثلا ملکی که مخروبه شده بازسازی می‌شود و این اقدامات در جهت حفظ العین انجام می‌شود و اجارات و اسناد باید به روز شود. در زمینه امامزاده‌ها، رسیدگی به اسناد ملکی امامزاده‌ها و رقبات نیز در حال انجام است.

وی عنوان کرد: در مورد افزایش منافع موقوفات، موقوفات، منفعتی یا انتفاعی هستند. در موقوفات انتفاعی به عنوان مثال مکانی برای بیمارستان، دانشگاه، حوزه و غیره وقف شده است که در برخی موارد با دستگاه‌های مختلف تلاقی پیدا می‌کند، مثلا در امور درمانی باید با وزرات بهداشت ارتباط بگیریم اگر مشکلاتی وجود دارد، برطرف شود و تفاهم نامه منعقد شود. در موقوفات منفعتی مثل ملکی که اجاره داده می‌شود و به نیت واقف هزینه می‌شود.

خاموشی اظهار کرد: در حوزه زراعی برخی مکانیزم‌ها را تغییر داده‌ایم. مثلا بجای اجاره، مشارکت در محصول انجام می‌دهیم و در صدد هستیم که ضرر نکنیم و بهینه عمل کنیم. برای بهینه سازی و افزایش درآمد مدل‌های مختلف باید اجرا شود. همین باعث ایجاد اشتغال می‌شود و در این زمینه مسیر نیاز جامعه را هدف گیری می‌کنیم. به عنوان مثال در تولید پروتئین در نظر داریم که آبزی پروری رونق پیدا کند و باید ضریب تبدیل خوراک را حداقل ۲۰ درصد به سمت آبزی پروری ببریم. کشور ما کشور کم آبی است و برای تولید، آنچه آب بری کمتری دارد مانند ماهی را در نظر می‌گیریم در مقایسه با پرورش دام سنگین که بیشترین مصرف آب را دارد.

وی بیان کرد: بازید خبرنگاران را از مراکز پرورش ماهی درخواست داریم. پرورش ماهی در بوشهر از ۱۰۰۰ تن به ۳۰۰۰ هزار تن رسیده و در چارک هم به دو هزار تن و به برداشت رسیده است. در نظر داریم از این برداشت، بیش از ۸۰ درصد در سبد خانوار قرار گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در دانش بنیان ما نیازهای جامعه را در نظر می‌گیریم. بزودی از دستگاه درمان سرطان رونمایی می‌کنیم. در شاخه‌های دیگر نیز مانند تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنیم. درخواست داریم از مجموعه تپش بازدید کنید و با دید خبرنگاری ورود کنید. مطمئنا پاسخهای خوبی دریافت خواهید کرد.

وی بیان کرد: در زمینه زیست محیطی باید موتورهای بنزینی به برقی تبدیل شود. شرکت توسن در این زمینه فعالیت می‌کند و توانمندی خوبی دارد انشالله توسعه می‌یابد. در صنایع الکترونیک نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است. ما در سازمان اوقاف ساختمانی را مهد دانشگاهیان قرار دادیم که شرکت‌های دانش بنیان مستقر شوند و کار کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در افزایش منافع، رقم‌های بودجه قابل رصد است. سامانه داریم که ورودی و خروجی مشخص و شفاف است. اموال وقفی است ما در زمینه شفافیت و دقت و نظارت‌ها همت کرده‌ایم. در گزاره اجرای نیت در سال ۹۷ بیش از سیصد میلیارد تومان اجرای نیت داشته‌ایم، اما در سال ۱۴۰۱ قریب به دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت صورت گرفته است. سیاست این است که حفظ العین صورت پذیرد. نیات متعدد است درختواره نیت درست کرده‌ایم. ۳۱۵ نیت اصلی مشخص شده است که ذهن مدیریت کلان را جهت می‌دهد.

وی در رابطه با معادن وقفی عنوان کرد: منافع معادن وقفی باید در سبد وقف قرار گیرد. همچنین وقف پول را داریم که هر شخص می‌تواند حساب وقفی باز کند، مثلا برای حمایت از ایتام و ... و متولی هم خودش خواهد بود و اظهار وقفی بودن آن را اعلام می‌کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.