به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، توافقنامه تقسیم منطقه بی طرف میان کویت و عربستان سعودی با ۵۵ رأی موافق در مقابل ۷ رأی مخالف به تصویب پارلمان کویت رسید.

پیش‌تر ریاض و کویت برای تقسیم منطقه بی طرف  که شامل میادین نفتی می‌شود به توافق رسیده بودند.

منطقه بی طرف شامل میدان‌های نفتی الخفجی و وفره می‌شود که برداشت نفت از این میادین در پی یک اختلاف پنج ساله متوقف شده بود.

توقف برداشت توسط دو کشور تولید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین را کاهش داد. این میزان معادل با نیم درصد تولید جهانی است.

یک منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته است که از سرگیری تولید نفت از میادین مشترک در چندین مرحله انجام می‌شود و سه ماه برای رسیدن به ظرفیت کامل استخراج زمان می‌برد.

منطقه بی طرف، زمینی به مساحت حدود پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است که بر اساس پیمان ۱۹۲۲ بین کویت و عربستان قرار گرفته است. در دهه ۱۹۷۰، ۲ کشور به توافق رسیدند که این منطقه را تقسیم کنند. منابع نفتی در این مناطق به طور مشترک اداره می‌شوند.

میدان نفتی ساحلی الخفجی در شرق عربستان با یک توافق مشترک توسط شرکت نفت دولتی دو کشور عملیاتی شده است اما در مورد میدان الوفره اختلاف نظر وجود دارد.

در سال ۲۰۱۴ همزمان با بسته شدن میدان ساحلی الخفجی در حوزه استحفاظی عربستان از سوی این کشور روابط بین عربستان و کویت بر سر منطقه بی طرف تیره‌ شد.

دلیل رسمی اعلام شده از سوی عربستان برای بستن میدان نفتی مشکلات زیست محیطی اعلام شد. کویت چند ماه بعد در سال ۲۰۱۵ پاسخ عربستان را داد و آنها را مجبور به بستن میدان ساحلی وفره در جنوب کویت کرد. این بخش در تقسیم بندی‌های دهه ۱۹۷۰ بخش‌هایی از سرزمین کویت به شمار می‌رود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.