رویترز نوشت، بر اساس آمارها و گفته های منابع صنعتی، در حالی که ایران در تلاش است استخراج نفت از میادین قدیمی خود را همچنان ادامه دهد، میزان نفت ذخیره شده ایران بر روی دریا و خشکی در حال افزایش است.

واشنگتن در ماه می اعلام کرد که دیگر مشتریان نفتی ایران را از تحریم ها معاف نمی کند و مصرف کنندگان نفت خام باید به خرید نفت از ایران خاتمه دهند. با توجه به هزینه های بالا و پیچیدگی از سرگیری تولید نفت، ایران ترجیح داده تا با وجود کاهش مشتریان نفتی اش، همچنان به تولید از میادین قدیمی خود ادامه دهد. از همین رو ایران تا یافتن مشتریان جدید نفت تولیدی خود را ذخیره سازی می کند.

آمارهای موسسه کایروس نشان می دهد، ایران ۴۶.۱ میلیون بشکه نفت خام خود را در خشکی دپو کرده که بالاترین رقم از اواسط ماه ژانویه تاکنون است.

همچنین آمارهای موسسه مارین ترفیک نشان می دهد که ۱۶ تانکر ایرانی حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت این کشور را دپو کرده اند. ۱۰ فروند از این تانکرها که حدود ۱۱ میلیون بشکه نفت را در خود جای داده اند، مدت ۴ هفته است که حرکتی نداشته اند.

آمارهای همین موسسه در ماه مارس نشان داده بود که ۱۲ تانکر حامل حداقل ۱۳ میلیون بشکه نفت ایران ۲ تا ۴ هفته در اطراف پایانه های نفتی ایران لنگر انداخته اند.

منابع آگاه در ماه مارس گفته بودند که ایران پس از آنکه نتوانسته کشتی های جدیدی خریداری کند، در پی خریداری تانکرهای دست دوم است.

موسسه کشتیرانی گیبسون برآورد کرده که ۸ سوپرتانکر ایرانی که هر کدام ظرفیت حمل ۲ میلیون بشکه نفت را دارند برای دپوی نفت ایران به کار گرفته شده اند. همچنین ۲ تانکر غیر ایرانی نیز برای ذخیره سازی نفت ایران مورد استفاده قرار می گیرند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.