مدتی است که فعالان بازار سرمایه شاهد نوسان‌های غیرقابل پیش بینی در بازار سهام هستند به طوری که نماگر اصلی بازار در هفته های گذشته هر روز با رشد فزاینده و کانال شکنی‌های پی‌درپی مواجه می شد و در روزهایی نیز علیرغم آن رشد ها بیش از ۲۰۰۰ واحد افت را تجربه میکرد.

تعدادی از فعالان بازار که عمدتا نوسان گیران و سفته بازان بودند، از این روند بازار سهام ابراز خوشحالی می‌کردند چرا که این عده به سرمایه گذاری در بورس به دید یک سرمایه گذاری بلند مدت فکر نمی‌کنند و می‌خواهند در مدت زمان کوتاهی سود قابل توجهی را کسب کنند. این معامله گران با رفتار خود به بازار جهت داده و عده ای دیگر را به دنبال خود می‌کشانند که آن عده در نهایت با تشکیل صف خرید یا فروش عمدتا بازنده نهایی بودند چرا که فکر شده و با محاسبات واقعی اقدام به خرید یا فروش نکردند و صرفا هیجان موجود در بازار موجب تحرک آنها شده است.

یکی از بازیگران اصلی بازار سهام در این روزها قیمت دلار است که در بازار های غیر رسمی نرخ های بالایی را به خود اختصاص می‌دهد و بسیاری از شرکت های بورسی از جمله پتروشیمی‌ها، نفتی‌ها و معدنی‌ها صادرات محور هستند و امید دارند با افزایش نرخ دلار سود بیشتری به ریال کسب کنند و این موضوع باعث تحرک هر چه بیشتر بازار سهام شده است.

در ۵ روز کاری بورس تهران در هفته گذشته شاخص کل بازده نقدی و قیمتی به علت اصلاح قیمت ها در بازار،   با حدود ۳ هزار واحد کاهش رو به رو شد. به طوری که این نماگر در با اینکه در چهارشنبه ۱۳ تیرماه سال جاری در تراز ۱۱۲ هزار و ۴۹۰ واحدی قرار داشت تا نیمه کانال ۱۰۹ هزار واحدی پایین آمد.

شاخص آزاد شناور نیز در این مدت ۴ هزار و ۸۰ واحد افت کرد و تا رقم ۱۱۹ هزار و ۲۰۲ واحدی پایین رفت. در عین حال شاخص بازار اول بیش از ۲۵۰۰ واحد افت کرد و شاخص بازار دوم با افت حدود ۴ هزار واحدی همراه شد.

کاهش قیمت ها در حالی در بورس تهران صورت گرفت که در آخرین روز کاری بورس یک شرکت جدید وارد بازار سهام شد و تعدادی از کارشناسان معتقدند که بازار سهام در سال ۱۳۹۷ هنوز نتوانسته بازده مناسبی را نسبت به دیگر بازارها برای معامله گران این بازار داشته باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.