در تازهترین ردهبندی کیفی خودروهای سواری تولید داخل
ماکسیما به مزدا رسید، تندر مگان را جا گذاشت
همچنین با خروج پراید پارس خودرو از لیست محصولات تحت ارزیابی، سایپا ۱۳۲ میهمان انتهای جدول شد و سمند باز هم در رده پایین تری نسبت به MVM چینی قرار گرفت.
در این ردهبندی که به فروردینماه مربوط و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران آن را اعلام کرده است، تنها کیفیت 17 خودرو بررسی شده و محصولاتی مانند پژو 405 و پارس خراسان، گرند ویتارا و پراید صبا، غایبان آن به حساب میآیند.
خودروهای حاضر در ارزیابی کیفی فروردینماه، باز هم مانند ماههای قبلی در ۹ معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی، بدنه، نفوذ آب و رنگ، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و بر حسب میزان نمره منفی، در دو دسته «خیلی خوب» و «خوب» دستهبندی شدهاند.
خودروهای «خیلی خوب» بین صفر تا 120 نمره منفی بهدست آورده و «خوب»ها نیز بین 120 تا 200 امتیاز منفی کسب کردهاند. با روندی که در پیش گرفته شده، احتمالا در ماههای آینده تمام خودروهای داخلی به سطح کیفی «خیلی خوب» خواهند رسید، حال آنکه در فضای غیرآماری با حقایق دیگری روبهرو هستیم. اینکه در حال حاضر بیش از 80 درصد خودروهای داخلی در سطح کیفی «خیلی خوب» قرار دارند؛ اگرچه از لحاظ آمار و ارقام مستند است، اما شاید برای برخی کارشناسان و مشتریان قابلقبول نباشد. به نظر میرسد برای واقعیتر شدن این آمار، اعمال برخی تغییرات در معیارها و نحوه امتیازدهی به خودروها ضروری است.
ماکسیما به مزدا ۳ رسید
اما به سراغ آمار برویم و ببینیم اوضاع کیفی خودروهای سواری تولید داخل در فروردینماه به چه شکل است. بنابر آمار، ماکسیما با کاهش نمرات منفی، خود را به مزدا3 جدید رسانده و هم امتیاز با این خودرو بر صدر جدول تکیه زده است. این مونتاژی پارس خودرو تنها در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ حائز نمره منفی شده که بیشترین آن به بدنه مربوط میشود. مزدا3 نیز اگرچه هم امتیاز با ماکسیماست، اما فقط در دو معیار بدنه و رنگ نمره منفی دارد. این محصول مونتاژی «گروه بهمن» البته نمره منفی بالایی در بخش رنگ به خود اختصاص داده است.
از این دو ژاپنی که بگذریم، رده سوم جدول در اختیار یک کرهای مونتاژی به نام هیوندای آوانته است. این محصول بخش خصوصی، در تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به دست آورده که بیشترین آن به معیار رنگ مربوط میشود.
سبقت تندر از مگان
هرچه کیفیت تندر-۹۰ افزایش مییابد و این خودرو به ردههای بالاتر جدول میرود، حسرت فرصتهای از دست رفته تولید آن نیز بیشتر و بیشتر میشود. تندر-۹۰ خودرویی است که قرار بود سال ۸۴ به تولید برسد و جایگزین پیکان و پراید بشود، اما آنقدر حاشیه دور و بر آن را گرفت که با دو سال تاخیر تولید شد و هماکنون نیز با وجود کیفیت بالا، تیراژ پایینی دارد.
بجاست از کسانی که با مخالفتهای خود مانع تولید به موقع تندر-90 در کشور شدند، پرسید دلیل مخالفت و سنگ اندازی آنها با این خودرو که هماکنون از مگان و 206 هم باکیفیتتر است چه بود؟
آن طور که آمار فروردینماه میگوید، تندر-۹۰ ایران خودرو توانسته از حیث «مجموع نمرات منفی» کیفیت بهتری را نسبت به مگان نصیب خود کند و یک رده بالاتر از این محصول هموطن قرار گیرد. همچنین تندر پارس خودرو نیز هم امتیاز با مگان شده است، مگانی که تنها در تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی دارد. این محصول در پنج معیار از جمله بدنه و رنگ حائز نمره منفی شده است. حال آنکه همتای ایران خودرویی آن، به جز نفوذ آب در باقی معیارها نمره منفی به خود میبیند. این موضوع همچنان از تفاوت کیفی تندرهای تولید داخل حکایت دارد، به نحوی که با وجود نزدیکی مجموع نمرات منفی آنها به هم، در معیارهای مختلف، متفاوت از یکدیگر هستند.
کیفیت 206، ورنا و ریو
سری هم به پژو ۲۰۶ بزنیم و ببینیم چه کیفیتی را در فروردینماه نصیب خود کرده است. بر اساس آمار، هر دو مدل صندوقدار وهاچ بک ۲۰۶، مجموع نمرات منفی مشابهی را کسب کردهاند، اما کیفیت معیارهایشان متفاوت است. به عنوان مثال، ۲۰۶هاچ بک در معیارهای موتور، تجهیزات الکتریکی و صداهای غیرعادی، کیفیت بهتری نسبت به مدل صندوقدار دارد و از آن سو ۲۰۶ صندوقدار نیز توانسته نمره منفی کمتری در رنگ، نفوذ آب و بدنه کسب کند. این دو در سیستم تعلیق هیچ نمره منفی به خود نمیبینند.
از 206 که بگذریم، به هیوندای ورنا در رده نهم جدول میرسیم. ورنا که در بخش خصوصی مونتاژ میشود، در سیستم موتور، ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نمره منفی ندارد و کم کیفیتترین معیار این محصول نیز رنگ آن است. پشت سر ورنا، در حالی با ریو روبرو میشویم که این محصول هنوز هم در سیستم موتور نمره منفی زیادی دارد. ریو البته در ترمز، صداهای غیرعادی و نفوذ آب نمره منفی به خود نمیبیند.
کیفیت چینیها
در ارزیابی کیفی فروردینماه، نام سه خودرو چینی به چشم میآید و این در حالی است که هر سه آنها رکوردهایی منفی را از خود به جا گذاشتهاند. در این بین، MVM مدل 530 بهترین کیفیت را داراست و با کسب نمره منفی در پنج معیار از جمله موتور، نفوذ آب و صداهای غیرعادی، در جایگاه یازدهم جدول نشسته است. این محصول بخش خصوصی، کمترین کیفیت را در معیارهای سیستم تعلیق و رنگ بین 17 خودرو تحت ارزیابی فروردینماه به خود اختصاص داده، اما با این وجود کیفیت بهتری را در مقایسه با سمند و پژو 405 داراست. بیشترین نمره منفی MVM مدل 530، به معیار بدنه آن مربوط میشود. دیگر مدل MVM به نام 110 نیز اگرچه رکوردی منفی به خود نمیبیند، اما سه رده پایینتر از مدل 530 قرار دارد. این خودرو در چهار معیار از جمله سیستم موتور و بدنه حائز نمره منفی شده است. MVM مدل 110 کم مصرفترین خودرو تولید داخل به شمار میرود. MVM محصول شرکت چری چین است که در مدیران خودرو به مونتاژ میرسد. از این دو که بگذریم، لیفان نیز دیگر میهمان چینی جدول کیفی فروردینماه به حساب میآید. لیفان که جایگاه پانزدهم جدول را داراست، تنها در تجهیزات الکتریکی نمره منفی ندارد و بیشترین
امتیاز منفی آن نیز به بدنه مربوط میشود. این خودرو همچنین کمترین کیفیت را در ترمز، صداهای غیرعادی و بدنه بین 17 محصول تحت ارزیابی فروردینماه را به خود اختصاص داده و در این میان، نمره منفی ترمز آن بالاست.
لیفان نیز محصولی از بخش خصوصی کشور به شمار میرود و تحت برند شرکت چینی لیفان موتورز مونتاژ میشود.
سمند بالاتر از ۴۰۵
اگرچه سمند در مجموع کیفیت بالاتری نسبت به پژو 405 دارد، اما تیراژ آن پایینتر است و 405، محصول شماره یک ایران خودرو به شمار میرود. ردههای دوازدهم و سیزدهم جدول ردهبندی سطح کیفی خودروهای داخلی در حالی به سمند و پژو 405 رسیده که سمند حدود 20 نمره منفی کمتر از 405 کسب کرده است. سمند البته به جز ترمز، در سایر معیارها حائز نمره منفی شده و بیشترین آن با تزئینات در ارتباط است. از آن سو، پژو 405 نیز به عنوان پرتیراژترین محصول ایران خودرو به جز سیستم تعلیق، در سایر معیارها نمره منفی به خود میبیند. این محصول که با غیبت مدلهای خراسانی خود در ارزیابی کیفی فروردینماه روبروست، بیشترین نمره منفی خود را در معیار تزئینات بهدست آورده است.
۱۳۲ جای پراید پارس خودرو را گرفت
پژو روآ که این روزها همه به دنبال حذف آن از چرخه تولید هستند، در جدول ردهبندی فروردینماه یکی به آخر شده است. این محصول در تمام معیارهای 9گانه نمره منفی به خود میبیند و علاوه بر این، حائز کمترین کیفیت در سیستم موتور و تزئینات بین خودروهای تحت ارزیابی نیز شده است. بیشترین نمره منفی روآ به همین معیار تزئینات مربوط میشود. اما با خروج پراید پارس خودرو از لیست خودروهای تحت ارزیابی، سایپا 132 میهمان انتهای جدول شد و کم کیفیتترین خودرو تولید داخل در فروردینماه شد. این محصول نه تنها در تمامئ معیارها حائز نمره منفی شده است، بلکه کمترین کیفیت را نیز در تجهیزات الکتریکی و نفوذ آب بین خودروهای تحت ارزیابی داراست. بالاترین نمره منفی سایپا 132، به معیار بدنه مربوط میشود.
ارسال نظر