رئیس قوهقضائیه اعلام کرد:
سران فتنه را در زمان مناسب محاکمه میکنیم
گروه خبر: رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه در محاکمه سران فتنه هیچ مشکل و خوفی از احدی نداریم، گفت: «پروندههای اینها را به اندازه کافی مملو از موارد اتهامی میدانیم؛ قوهقضائیه نیز به لطف خدا به اندازه کافی اقتدار دارد و در وقت لازم که مجوز داشته باشیم به محاکمه این افراد خواهیم پرداخت.» آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به حصر سران فتنه بر اساس مصوبه شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: «عدهای در رسانهها و مجامع عنوان میکنند که این حصر خلاف قانون است و این افراد بسیار اشتباه میکنند؛ چون در حصر هیچ خلاف قانونی صورت نگرفته و مصوبه جلسهای از شورایعالی امنیت ملی بود که ما نیز در آن حضور داشتیم و بر اساس مصالح در آن جلسه تصمیمگیری شد و کسانی که قانون اساسی را میبینند و بحث حق و دادخواهی که در قانون اساسی مطرح شده را عنوان میکنند باید توجه داشته باشند که همه مواد قانون اساسی را با هم باید دید نه اینکه اصلی را بپذیریم و اصل دیگر را رها کنیم.»
به گزارش «میزان»، رئیس قوهقضائیه دیروز در جلسه عالی مسوولان قضایی با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی،تاکید کرد: ما در محاکمه سران فتنه هیچ مشکل و خوفی از احدی نداریم، پروندههای این افراد را به اندازه کافی مملو از موارد اتهامی میدانیم؛ بنابراین نتیجه بحث بنده این است که قوهقضائیه به لطف خدا به اندازه کافی اقتدار دارد و ما در وقت لازم که مجوز داشته باشیم به محاکمه این افراد خواهیم پرداخت، منتهی ما احساس میکنیم مساله تنها مساله قضایی نیست؛ بلکه اینها دوباره بساط ایجاد یک فتنه دیگری را دارند و میخواهند از یک کانال و مسیر دیگری این فتنه را دنبال کنند که بحمدالله نظام این مجال را نخواهد داد و مردم ما بابصیرتتر و فهیمتر و آبدیدهتر شدهاند و مجالی برای فتنههای آینده نخواهند داد.
آیتالله صادق آملی لاریجانی افزود: «لُب فتنه ۸۸ یک کودتا است، بنده نمیخواهم ادعا کنم که همه کسانی که بهدنبال این مسیر رفتند بهدنبال براندازی بودند، ولی در مسیر براندازی قرار گرفتند و معتقدیم حتما یک طراحی بیگانه در پشت این قضیه وجود داشته است.»
او با اشاره به اهمیت حماسه ۹ دی افزود: «اهمیت حماسه ۹ دی همین است که در یک فرصت کاملا بجا با اتکا به انوار الهی و ائمه اطهار مردم به صحنه آمدند و این فتنه را تحمل نکردند.»
رئیس قوهقضائیه تاکید کرد: «فتنه ۸۸ دعوای شخصی نیست که بگوییم گذشتهها گذشته است؛ چون بحث حقوق یک ملت و نظام است، این افراد به نظام و انقلاب و آرمانهای امام جفا کردند و حالا زیر آرمانهای امام سینه میزنند.»
رضایی: مخالف تنزل دادن فتنه به دو نفر هستم
سهشنبه شب نیز محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه تلویزیونی حاشیه متن گفت: «نظام جمهوری اسلامی با تدبیر قاطعانه مساله حصر را حل میکند و من روی این مساله نگرانی ندارم.»
به گزارش «ایرنا»، محسن رضایی، با بیان این مطلب گفت: «نظام روی منافع ملی و ارزشهای انقلاب مساله حصر را حل میکند و دوباره عدهای نباید از این جریان یک فتنه دیگر درست کنند. چون اینکه به خیابان بیایند یا نامه بنویسند تاثیری ندارد و نظام براساس منافع ملی، این مساله را حل خواهد کرد.»
این کاندیدای ریاستجمهوری سال ۸۸ در پاسخ به این سوال که «خطاکارترین فرد در فتنه ۸۸ را چه کسی میدانید؟ گفت: «من مخالف این گفتمان صدا و سیما هستم؛ زیرا آن را تنزل دادن یک حادثه بزرگ به یک و دو آدم میدانم، در حالی که واقعا این حادثه خسارات بزرگی برای کشور داشت. البته کسانی که خطا کردند باید متناسب با خطایشان قانون تصمیم بگیرد. از کجا معلوم همین کسانی که مقابل موسوی و کروبی هستند فردا فتنه بزرگ درست نکنند؟ مگر موسوی و کروبی قبلا جلوی فتنهها نایستاده بودند، ولی امروز دچار فتنه شدند؟ بنابراین من مخالف این گفتمان صدا و سیما هستم که روی اشخاص متمرکز میشود.»
رضایی با تاکید بر اینکه استفاده از ادبیاتی مانند «گاو»، «خس و خاشاک»، «بیسواد» و «تازه به دوران رسیده» خواندن طرف مقابل بایداز فضای سیاسی ایران بیرون برود، گفت: واقعا در جمهوری اسلامی که این همه شهید داده به جای خودنمایی و قهرمان پروری و بیاهمیتی به احساسات مردم، باید به آنها شخصیت بدهیم. صادقانه با مردم صحبت کنیم. ما بهترین مردم را در این کشور داریم و باید دست تک تک آنها را دولتها ببوسند، کما اینکه اگر مردم در ۹ دی نیامده بودند نهادهای دولتی و مخالفان به بن بست رسیده بودند.
مطهری: ادامه حصر نیاز نیست
علی مطهری نماینده تهران در مجلس نیز در گفتوگویی گفت: «شورایعالی امنیت ملی فقط در زمان آشوب در کشور که حالت اضطرار پدید میآید حق صدور حکم حصر تا زمان پایان آشوب و اضطرار را دارد و ادامه حصر در این چند سال نیاز به حکم قضایی داشته است.»
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری «آنا»، او در واکنش به اظهاراتی که اعمال حصر موسوی، کروبی و رهنورد را حکم صادره از سوی شورایعالی امنیت ملی در مورد این افراد تلقی کردهاند، تاکید کرد یک شورا نمیتواند هم مسوول امنیت ملی باشد و هم حکم قضایی صادر کند. اگر میخواستیم این طور باشد چه نیازی به انقلاب بود. انقلاب کردیم که قانون حاکم باشد.
او همچنین با بیان اینکه وی (میرحسین موسوی) محاکمه را پذیرفته است و این یک گام به پیش است، گفت: «این دادگاه طبق قانون اساسی باید علنی باشد و قاضی آن هم باید عادل و باتجربه باشد بهطوری که این تلقی ایجاد نشود که حکمش از قبل معلوم است. بهتر است قاضی این دادگاه از میان چند نفری که متهمان حوادث سال ۸۸ را محاکمه کردهاند و مشهور به سختگیری هستند نباشد. در عین حال طرفهای دیگر ماجرا مانند آقای احمدینژاد و نهادهایی که دخالت داشتهاند نیز باید بهطور همزمان محاکمه شوند.»
مطهری همچنین گفت: «برای تامین امنیت آنها (در حصرشدگان) نیازی به حصر نیست، مردم از آنها محافظت میکنند. ادامه حصر برای جلوگیری از فتنه جدید هم نامفهوم است. فتنه جدید همین کارهایی است که برخی میکنند و همین حرفهایی است که میزنند.»
او در بخش دیگری ازاین گفتوگو گفت: «من فکر میکنم دلیل حصر، بیشتر این است که فکر میکنند اگر اینها بدون عذرخواهی آزاد شوند، نظام آسیب میبیند؛ در حالی که اینطور نیست. هر نظامی منتقدانی دارد و تا زمانی که دست به سلاح نبردهاند، باید آزاد باشند. همچنین برخی مخالف محاکمه رهبران معترض هستند، چون نمیخواهند تخلفات طرف دیگر فتنه و نادرستی تبلیغاتی که در چند سال اخیر صورت گرفته است، روشن شود؛ بنابراین بهترین راه این است که آنها آزاد شوند و اگر تخلفی کردهاند، مجازاتش همین چند سال حبس آنها باشد.»
ارسال نظر