نگاه
کاخ سفیددر تدارک حضور طولانیمدت در عراق
دولت آمریکا میخواهد در جنگ عراق به پیروزی دست یابد، حتی اگر این جنگ سالها به طول انجامد. کاخ سفید به جای فراخواندن واحدهای نظامی خود، در حال آماده کردن خود برای یک تهاجم عمومی است. جورج بوش، رییسجمهور آمریکا میخواهد فقط تعداد اندکی از سربازان خود را از عراق خارج کند. او علاقهمند به حضوری طولانیمدت در عراق است.
جورج بوش رییسجمهور آمریکا شامگاه شنبه گذشته، در سخنرانی رادیویی هفتگی خود گفت دولت عراق هنوز نتوانسته به هدفهای سیاسی خود دست یابد. رییسجمهور آمریکا افزود آنها میبایست قوانین مهمی از جمله اصلاح قانون بعثزدایی یا قانون تقسیم درآمدهای حاصل از فروش نفت را از تصویب بگذرانند.
چند هفته دیگر رایان کروکر، سفیر آمریکا در بغداد و ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده ارتش آمریکا در عراق باید گزارشی از پیشرفت امور در عراق را عرضه کنند. اوضاع عراق تصویری مغشوش را در برابر چشم مینهد: دستاوردهای نظامی در برابر و زیر سایه شکستهای سیاسی در دستیابی به آشتی ملی در میان گروههای مردم قرار گرفتهاند.
استراتژی جدید آمریکا در عراق
نمایندگان دموکرات کنگره امریکا تا همین چندی پیشخواهان آغاز خروج سربازان آمریکایی از عراق بودند که هماکنون شمار آنها بر ۱۶۰هزار نفر بالغ شده است، اما ظاهرا اوضاع درحال تغییر است: درست یکسال مانده به انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا، دموکراتها درخواستهای خود برای خارج ساختن سربازان از عراق را متوقف کردهاند و به جای آن خواهان پایان پیروزمندانه جنگ شدهاند.
جمهوریخواهان نیز خود را از موقعیت تدافعی خارج ساخته و اعتماد به نفس خود را باز یافتهاند.
روزنامه نیویورکتایمز به نقل از محافل دولتی و نظامی مینویسد کاخ سفید بر روی یک استراتژی تازه در عراق کار میکند. این استراتژی جدید در گزارشی ارائه خواهد شد که هماکنون ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده ارتش آمریکا در عراق در حال آماده کردن آن است و قرار است اواسط سپتامبر به کنگره آمریکا تحویل دهد.
در راهبرد جدید دولت بوش هدف آن است که در برابر مخالفان جنگ موضع تهاجمی اتخاذ شود و حمایت مردم برای حضور درازمدت در عراق جلب گردد. دولت بوش میخواهد ثابت کند که در مهار خشونت در عراق پیشرفتهایی حاصل شده است، اما منافع آمریکا در عراق و خاورنزدیک ادامه حضور نظامی جدی در عراق را الزامی میسازد.
بنا به گفته محافل نظامی در آمریکا، گزارش در دست تهیه در عینحال متوجه نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا نیز هست که به سیاست جورج بوش در عراق انتقاد دارند. این دسته از نمایندگان جمهوریخواه مدتهاست که بوش را برای در پیشگرفتن یک استراتژی تازه در عراق زیر فشار گذاشتهاند. آنها حتی خواهان کاهش مرحله به مرحله سربازان آمریکا هستند تا به سطح ژانویه گذشته برسد. ژانویه گذشته بوش تصمیم به اعزام ۲۰هزار سرباز دیگر به عراق گرفت. نمایندگان جمهوریخواه با این درخواست خود میخواستند بهانه را از دست دموکراتها بگیرند که خواهان خروج همه نظامیان آمریکا تا آغاز اوایل سال آینده بودند.
یک سوی مهم بحث در کاخ سفید گرد این مساله است که نیروهای نظامی آمریکا بایستی تا چه اندازه وظایف امنیتی خود را به نیروهای عراقی واگذار کنند. پیش از این، نمایندگان دموکرات کنگره و همچنین جمهوریخواهان، خواهان واگذاری مسوولیت بیشتر به نیروهای عراقی شده بودند.
با وجود این، بخش عمده واحدهای ویژه ارتش آمریکا همچنان در عراق باقی میمانند و کار جستوجوی تروریستها، بازداشت رهبران و انهدام تشکیلات آنها را ادامه میدهند.
همزمان واحدهای مستقر در مناطق نسبتا آرام مثل منطقه کردستان در شمال یا استان انبار به مناطقی که وضعیت بحرانی دارند اعزام خواهند شد.
ارسال نظر