هیات وزیران آیین‌نامه ساماندهی فعالیت پایگاه اطلاع‌رسانی اینترنتی کشور را با هدف حمایت از پایگاه‌های قانونی، دسترسی آزاد و سالم مردم به اطلاعات و رعایت حقوق اجتماعی و ارزش‌های فرهنگی تصویب کرد. دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرد، این آیین‌نامه به منظور توسعه خدمات دسترسی به اینترنت در کشور و ساماندهی فعالیت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در چهار فصل و یازده ماده به تصویب هیات وزیران رسیده و در آن حق دسترسی آزاد و سالم مردم به اطلاعات و دانش، حمایت از پایگاه‌های اطلاع‌رسانی قانونی، رعایت حقوق و صیانت از ارزش‌های اسلامی، ملی، فرهنگی و اجتماعی کشور و مسوولیت مدنی و حقوقی و کیفری افراد در قبال فعالیت‌های خود مد نظر قرار گرفته است.

براساس ماده سه آیین‌نامه ساماندهی فعالیت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی (سایت‌های) اینترنتی ایرانی، ‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌ضمن مدیریت، ساماندهی و نظارت بر پایگاه‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی، از فعالیت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی ایرانی ثبت شده و با فعالیت‌های مجاز و سالم در کشور حمایت می‌کند.

این وزارتخانه موظف است، ساختار مناسب تشکیلاتی را با استفاده از ظرفیت‌های موجود برای سامان‌دهی، هدایت و حمایت از فعالیت‌های اینترنتی مجاز و برخورد قانونی با فعالیت‌های غیرمجاز، پیش‌بینی و راه‌اندازی کند و همچنین بودجه مناسب سالانه را به منظور سالم‌سازی و سامان‌بخشی به فعالیت‌های اینترنتی در کشور پیش‌بینی نماید.

تعیین شرایط لازم برای پایگاه،‌ مدیران مسوول سایت‌ها و نیز تعیین ساز و کار مناسب به منظور ثبت رسمی‌ پایگاه اطلاع‌رسانی و لغو آنها و اعلام عمومی‌ هر مورد و همچنین اتخاذ راهکارهای اجرایی مناسب برای حمایت مادی و معنوی از عوامل تقویت کننده، فعالیت‌های سالم و مفید اینترنتی با اولویت خبررسانی، ازجمله وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ‌در این زمینه تعیین شده است.

پایگاه‌ها و سایت‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی، باید با رعایت قوانین کشور و مقررات مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مشخصات مربوط و هویت مدیر مسوول خود را در وزارت ارشاد ثبت کنند و به سایت‌هایی که قبلا فعالیت خود را شروع کرده‌اند، دو ماه از زمان ابلاغ این آیین‌نامه فرصت داده شده تا این موارد را به ثبت برسانند.

کار گروهی مرکب از وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات،‌ ارتباطات و فناوری اطلاعات و دادگستری وظیفه تعیین مصادیق پایگاه‌های غیرمجاز اینترنتی را برعهده دارند.

این کار گروه همچنین مرجع رسیدگی به درخواست تجدیدنظر مسوولان پایگاه‌های ثبت شده‌ای است که به دلیل تخلف مسدود می‌شوند.

فصل سوم این آیین‌نامه به تخلفات پایگاه‌های اطلاع‌رسانی و نحوه رسیدگی به آنها که حسب مورد از تذکر رسمی ‌تا مسدود سازی موقت یا تعطیل دائمی ‌را شامل می‌شود، اختصاص یافته است، اهانت به ادیان آسمانی و مقدسات اسلامی، درج مطالب تفرقه‌افکنانه و توهین به اقوام و اقلیت‌های مذهبی، اشاعه منکرات و ترویج فحشا، انتشار اطلاعات خصوصی و شخصی افراد و نشر اکاذیب و افترا، ازجمله تخلفات پیش بینی شده در آیین‌نامه ساماندهی فعالیت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی ایرانی است.