رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه سونامی نمک در دریاچه ارومیه رخ نداده است، گفت: مدیریت بحران محیط زیست با همکاری شیلات، انتقال آبزیان به بخش‌های پر آب دریاچه را آغاز کرده است. به گزارش مهر، محمد جواد محمدی‌زاده در نشست خبری افزود: در حال حاضرحدود دو سوم از مساحت ۵ هزار و ۶۰۰ هکتاری دریاچه ارومیه یا کاملا خشک شده یا کم آب است.

وی با تکذیب بروز سونامی نمک در دریاچه ارومیه اظهار کرد: در این شرایط حیات زیستمندان از جمله پرندگان و چارپایان در بخش‌های خشک به مخاطره افتاده است که در همین راستا و به جهت جلوگیری از تلفات آنها عملیات بحران که شامل مانورآبرسانی با تانکر به بخش‌های خشک شده و انتقال جانوران به بخش‌های آبدار است با همکاری شیلات آغاز شده است.

به گفته محمدی‌زاده، سال گذشته وزارت نیرو به تعهد خود برای دادن حقابه ۱/۳ میلیارد متر مکعبی دریاچه ارومیه عمل نکرد و تنها ۱/۱ میلیارد متر مکعب از این حقابه تامین شد، اما در جلسه‌ای که معاون محیط طبیعی با مسوولان وزارت نیرو و استانداری آذربایجان غربی داشته، نتایج خوبی برای تامین حقابه در سال جاری گرفته شده است.

رییس سازمان محیط زیست تصریح کرد: همچنین بر اساس دستور رییس‌جمهور در سال جاری اعتبار وزارت جهاد برای اصلاح روش‌های آبیاری دو برابر شده و در حالی که سال گذشته برابر ۲۶۴ میلیارد تومان بوده، امسال باید به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد. وی با اشاره به طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه از بخش‌های جنوب، غرب و شمال دریاچه افزود: در حال حاضر طرح‌های انتقال آب در بخش‌های غرب و جنوب دریاچه مطالعه و تا حدودی پیشرفت داشته و در حال بررسی امکان انتقال از ارس و رودخانه‌های شمالی هستیم، اما هنوز امکان انتقال آب از خزر به ارومیه تایید نشده است.

رییس سازمان محیط زیست در پاسخ به اینکه انتقال آب شیرین به دریاچه نمکی ارومیه از نظر زیست محیطی مشکلی ایجاد نمی‌کند، تصریح کرد: تبخیر بالا در دریاچه ارومیه ناشی از کاهش عمق این دریاچه است و گرنه همیشه آب ورودی به این دریاچه از رودخانه‌های آب شیرین بوده است.