پس از اعلام ناگهانی مصوبه هیات وزیران مطرح شد
بحث دوباره بر سر جدایی شهرری از تهران
استاندار تهران: جداسازی وارد فاز اجرایی شده است
دنیای اقتصاد- جدایی شهر ری از تهران، اقدامی که قرار است با مصوبه هیات دولت عملیاتی شود و به گفته استاندار تهران از روز گذشته وارد فاز اجرایی شده، کماکان نقد منتقدان را به دنبال دارد.
سه عضو شورای شهر: به صلاح مردم ری نیست
استاندار تهران: جداسازی وارد فاز اجرایی شده است
دنیای اقتصاد- جدایی شهر ری از تهران، اقدامی که قرار است با مصوبه هیات دولت عملیاتی شود و به گفته استاندار تهران از روز گذشته وارد فاز اجرایی شده، کماکان نقد منتقدان را به دنبال دارد. هیات دولت در سفر خود به شهر ری - به گفته وزیر کشور- به مردم هدیه داد و بنا شد تا شهرری دارای شهرداری مستقل و فرمانداری ویژه شود. این اقدام دولت اما مخالفت برخی اعضای شورای شهر تهران را به دنبال داشته اشت. از جمله بیادی نایب رییس شورا و دبیر از دیگر اعضای آن، این جداسازی را به ضرر مردم ری در بخشهای اقتصادی و تامین امنیت ارزیابی کردهاند.
بحث جداسازی شهر ری از تهران چند سالی است که مطرح است و هربار هم اغلب اعضای شورای شهر و در راس آن ریاست این شورا با این اقدام مخالفت کردهاند. اگرچه طرح مزبور در میان برخی نمایندگان مجلس هشتم هم طرفدارانی داشت. ولی قاطبه اعضای شورای شهر با آن مخالف بودند. به عنوان نمونه مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران در گذشته این طرح را آغاز یک فاجعه بزرگ خوانده و در باب مخالفتش با این موضوع هم گفته بود که جدایی ری از تهران مثل جدایی یک استان از کشور خطرناک است. او در عین حال متذکر شده بود که دفاع از عدم جداسازی به منظور بزرگ کردن یک امپراتوری نیست.
این دفاعیات چمران در واکنش به نامه نمایندگان تهران در مجلس به شورای شهر مبنی بر حمایت از جداسازی ری از تهران در سال ۸۹ بود. تمام نقد منتقدان هم این است که در صورت جداسازی مدیریت ری دچار مشکل میشود.
موضوع جداسازی هم البته هر از گاهی طرح میشود و بعد دوباره به محاق میرود. اما مصوب شدن آن از سوی هیات دولت این بار کار را تمام کرده و حتی این شائبه را ایجاد کرد که در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری، این اقدام به نوعی سیاسی بوده باشد؛ به ویژه آنکه نمیتوان از اختلافات دولت و شهرداری تهران بر سر مسائل مختلف به ویژه مترو و نوع مدیریت آن در سالهای گذشته چشمپوشی کرد. از عدم پرداخت حق مترو توسط دولت گرفته تا کنایههای شهردار تهران به دولت در نشستها و سخنرانیهای مختلف. به خصوص آنکه شهرری دارای پایگاه خاص مذهبی است و نگاههای سیاسی به آن نیز به تبع جایگاه مذهبی اش مهم قلمداد میشود.
نیازی به توافق با شهرداری نیست
بهرغم مخالفتهایی که در طول سالهای گذشته وجود داشته اما دولت مبادرت به این اقدام کرد و استاندار هم در مشایعت دولت در گفتوگو با فارس اعلام کرد که مقدمات جداسازی شهرری از شهرداری تهران از روز شنبه آغاز شده است و نیازی به توافق با شهرداری تهران نیست.
مرتضی تمدن درباره فرمانداری ویژه و شهرداری مستقل در شهرری اظهار کرد: فرمانداری ویژه یک سطح بالاتر از فرمانداری است و فرمانداری ویژه برای این شهرستان ابلاغ شده است.وی ادامه داد: فرماندار معاون استاندار است و ادارات در فرمانداری ویژه از لحاظ تشکیلاتی توسعه پیدا میکند.
استاندار تهران درباره شهرداری مستقل در شهرری بیان کرد: شهرری شورا و شهرداری مستقل خواهد داشت و مقدمات جداسازی این شهرستان از شهر تهران از روز شنبه آغاز شد.
تمدن افزود: با جداسازی شهرری از شهر تهران هیچ مشکلی برای مردم ایجاد نمیشود و بر تمامی موارد مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفته است.
زمان تفکیک شهرستان ری از تهران
البته محمدرضا محمودی، معاون عمرانی استاندار تهران در این باره گفت: این شهرستان پس از انتخابات آینده شورای شهر و با تشکیل شورای جدید مستقل خواهد شد.
بیادی: مردم شهر ری تمایلی ندارند
نایب رییس شورای شهر اما در واکنش به اخبار مربوط به آغاز مقدمات جداسازی ری از تهران با اعلام اینکه مشورتی با شورا نشده، گفت: علاوه بر اینکه در طرح جامع و تفصیلی تهران، ری جزو پایتخت محسوب شده است مردم این شهرستان نیز تمایلی به جدا شدن از تهران ندارند.
حسن بیادی در گفتوگو با مهر گفت: شهرهایی که پیش از این از تهران جدا شدهاند دچار مشکلات اقتصادی اجتماعی بسیاری شدهاند و تا کنون چندین بار درخواست کردهاند مجددا به تهران متصل شوند.
وی با اشاره به مشکلاتی که برای شهرهایی مانند شهر قدس پس از جدایی از تهران ایجاد شده است گفت: آسیبهای اجتماعی و امنیتی که برای این مناطق به وجود آمد، پایتخت را نیز تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی مانند مهاجرتپذیری و... برای تهران نیز ایجاد میکنند.
بیادی با بیان اینکه نهایت درآمد ری بین ۳۵ تا ۴۰ میلیارد تومان است، گفت: این در حالی است که شهرداری تهران در سال ۸۹ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برای این منطقه هزینه کرده است و ۸۰ میلیارد تومان نیز معاونتهای دیگر شهرداری در حوزه فرهنگی اجتماعی به آن بودجه دادهاند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ساخت و سازهای بیرویه در منطقه ری انجام میشود که به دلیل همین حواشی مربوط به جدایی ری از تهران است. نباید اجازه دهیم همین فضای سبز و منابع بالقوه موجود نیز در منطقه ری از بین برود. بیادی که خود متولد شهر ری است، گفت: مردم شهر ری خود نیز تمایلی به جدایی از تهران ندارند و به نظر میرسد افرادی دوست دارند از این جدایی استفاده کنند تا خود را بیشتر نشان دهند.
دبیر: تصمیمات خلق الساعه میگیرند
علیرضا دبیر عضو هیات رییسه شورای شهر تهران هم در همین باره گفت: جدایی ری از تهران موضوعی نیست که بعضی بخواهند با تصمیمات مقطعی و خلقالساعه آن را به مرحله اجرا گذارند.
دبیر متذکر شد: مسوولانی که جدایی ری از تهران را دنبال میکنند باید به دور از مسائل خاص و با نگاه کارشناسانه موضوع را دنبال کنند تا با تصمیماتی شتابزده باعث نشوند تهران با مشکلاتی که امروز سایر شهرهای حاشیه پایتخت را احاطه کرده روبهرو شوند، چرا که امروز موضوع افزایش جمعیت و نارسایی خدمات حاشیه نشینی و آسیبهای اجتماعی باعث شده تا اکثر شهرهای اقماری به دنبال اتصال به تهران باشند.
وی گفت: بدون شک همانهایی که امروز به دنبال جدایی ری از تهران هستند چندی دیگر و با لمس مشکلاتی که این جدایی برای ری به وجود میآورد تلاش میکنند تا این شهر دوباره به تهران بپیوندد.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه باید برای هر موضوعی مطالعات کارشناسی لازم صورت گیرد، گفت: منابع درآمدی ری کفاف هزینههای این شهر را نمیدهد.
تهران تجربه خوبی از تکهتکه شدن ندارد
همچنین خسرو دانشجو، سخنگوی شورای شهر تهران در گفتوگو با ایسنا گفت: همان کسانی که به دنبال استقلال مدیریت شهری شهر قدس بودند، اکنون خواهان بازگشت این شهر به مجموعه مدیریت شهری پایتخت هستند. وی با اشاره به اینکه دانش روز مدیریت شهری اعمال مدیریت یکپارچه را توصیه میکند، اظهار کرد: تجربه قبلی در تهران و دیگر شهرهای بزرگ نشان داده که تکه تکه کردن شهرها و پاره پاره کردن مدیریت آنها به ضرر شهروندان است.
ارسال نظر