اسرائیل نمیتواند به قدرتمندترین کشور منطقه حمله کند
برخی تحلیلگران منطقهای گفتند که نشانههای هفته گذشته مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی در حال آماده شدن برای حمله به ایران است، ترفندهایی به شمار میروند که برای فشار به غرب در مذاکره با ایران انجام گرفت. به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در ۲۰ ژوئن به نقل از برخی دیپلماتهای آمریکایی گزارش داد، رزمایش اخیر رژیم صهیونیستی با هدف تمرین برای حمله به تاسیسات هستهای ایران انجام گرفت، اما تحلیلگران منطقهای گفتند که رژیم صهیونیستی با به نمایش گذاشتن قدرت خود قصد داشت به آمریکا و اروپا فشار بیاورد تا با فشار بیشتر علیه برنامه هستهای ایران حرکت کنند.
به گزارش روزنامه دیلی استار، پل سالم، مدیر مرکز خاورمیانه کارنگی در این باره، گفت: این بخشی از فشار اسرائیل به آمریکا و جامعه بینالمللی است. این اقدام بخشی از یک مبارزه آشکار و نسبتا قابل پیشبینی از قدرتنمایی علیه آمریکا و اروپا است.
سالم افزود: رژیم صهیونیستی نمیتواند بدون اجازه و کمک آمریکا به ایران حمله کند، چرا که واکنش تهران مطمئنا شامل هدفهای آمریکایی خواهد بود. محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از این گفته بود که حمله به ایران «خاورمیانه را به یک گلوله آتش تبدیل خواهد کرد.»
سالم گفت: آمریکا باید چراغ قرمز یا سبز را بدهد. اسرائیل نمیتواند به تنهایی در این باره تصمیم بگیرد. چنین تصمیمی به عنوان تصمیم آمریکا تلقی خواهد شد و عواقب آن نیز به همین ترتیب خواهد بود.
عامل سعد قریب، که برای نگارش کتابی درباره نقش ایران در مخالفت منطقهای با آمریکا و رژیم صهیونیستی تحقیق میکند، گفت که آمریکا تا زمانی که حدود ۱۵۰هزار نفر از سربازانش در عراق، همسایه ایران، مستقر هستند، اجازه حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران را نخواهد داد. چیزی به نام حمله یک تنه اسرائیل به ایران وجود ندارد. چنین اقدامی عواقب وخیمی برای آمریکا در عراق خواهد داشت، بنابراین امکان ندارد آنها اجازه چنین کاری را به اسرائیل بدهند. وی افزود: اسرائیل به خوبی میداند که هر گونه حملهای به ایران پای فلسطین، حزبا... و سوریه را به این بازی باز میکند و آمریکا را نیز شامل میشود. چنین چیزی جنگ منطقهای را به دنبال خواهد داشت. الیاس هانا، ژنرال بازنشستهای که در دانشگاه نوتردام علوم سیاسی تدریس میکند، گفت که در حال حاضر رژیم صهیونیستی و آمریکا در حال بررسی تدارکات و امتیازات نظامی که برای حمایت از چنین حملهای در خلیج فارس لازم است، نیستند. وی گفت: هیچگونه نشانی حاکی از اینکه کل این سیستم به سمت حمله در حال حرکت است، وجود ندارد. اسرائیلیها این پیام را برای آمریکا و اروپا فرستادند که «صبر ما تمام شده است.» هانا اظهار کرد که حمله به تاسیسات هستهای ایران عملیاتی بسیار پیچیدهتر از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به رآکتور هستهای عراق در سال ۱۹۸۱ است، چرا که ایران تاسیسات هستهای خود را در سراسر کشور پراکنده است.
سعد قریب گفت: من فکر نمیکنم این نشانههای کشوری باشد که قصد دارد به قدرتمندترین کشور منطقه حمله کند. فکر نمیکنم احتمال حمله اسرائیل به ایران وجود داشته باشد.
این تحلیلگران گفتند که در آمریکا نظریهپردازیها درباره یک حمله آمریکا به ایران وجود دارد، ولی به نظر میرسد جورج بوش، رییسجمهور آمریکا در حال دنبال کردن رویکردی چندجانبه در قبال ایران است و رایدهندگان آمریکایی احتمالا در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر حزب جمهوریخواه وی را به شدت به خاطر حملهای دیگر در خاورمیانه تنبیه خواهند کرد.
سعد قریب گفت: من فکر نمیکنم مردم آمریکا از جنگی دیگر در منطقه حمایت کنند. به عقیده من اسرائیل یا آمریکا و سایر متحدان آنها در منطقه نمیتوانند از پس یک جنگ منطقهای دیگر برآیند. سالم گفت: همسایگان غرب ایران یک ایران هستهای را نمیخواهند، اما کشورهای حاشیه خلیج فارس نمیخواهند شاهد جنگی دیگر باشند.
سعد قریب همچنین گفت که حمله به ایران هر گونه پیشرفتی را که غرب در مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران به دست آورده است، نقش بر آب خواهد کرد.
ارسال نظر