آمادگی ایران برای مقابله با هرگونه اقدام نظامی
دنیای اقتصاد- در پی مانور هوایی مشترک رژیم صهیونیستی و کشور یونان که برخی از مقامهای آمریکایی آن را تمرینی نظامی به منظور ایجاد آمادگی برای حمله به ایران تفسیر کردند، جوسازیهای رسانهای این رژیم با گفتمانی جنگطلبانه همچنان ادامه دارد. این در حالی است که سیاستمداران و فرماندهان نظامی کشورمان استدلال میکنند، اسرائیل در شرایطی نیست که با قدرتی چون ایران به مقابله برخیزد، مگر اینکه در کنار و با حمایت آمریکا قصد حمله نظامی به کشورمان را داشته باشد که در این حالت هم آمریکا و هم رژیم صهیونیستی پاسخی کوبنده دریافت خواهند کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران، تصریح کرد: ما این رژیم را در شرایط ورود به چنین ماجراجویی نمیبینیم و آنها میدانند پاسخ چنین جسارتی در منطقه چه خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فارس، متکی روز یکشنبه پس از شرکت در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان با حضور وزیر اقتصاد پاکستان در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در خصوص تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران، با بیان اینکه این رژیم هر روز متحمل پس لرزههای شکست سنگینش در حمله و تجاوز گذشته خود به لبنان است، گفت: ما در ساختار داخلی این رژیم و در بخشهای مختلف داخلی آن نگرانی و شرایط خاص برآمده از آن شکست را مشاهده میکنیم.
وی با یادآوری این نکته که شکست عمدهتر این رژیم عمیقتر شدن عدم مشروعیت آن در منطقه است، تصریح کرد: ما رژیم صهیونیستی را در شرایطی نمیبینیم که بخواهد وارد یک چنین ماجراجویی شود و آنها میدانند بازتاب و پاسخ چنین جسارتی در منطقه چه خواهد بود.
متکی اضافه کرد: اما از آنجایی که اظهارات مقامهای این رژیم در فاصله زمانهای مختلف اقرار صریح به تجاوزگری است، همانند اقراری که در مورد سلاحهای هستهای داشتند، برای ثبت و ضبط این خوی تجاوزکارانه و اقدامات خلاف مقررات بینالمللی، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در نیویورک نسبت به ثبت این اظهارات در اسناد سازمان ملل طی یادداشتهایی اقدام میکند.
در همین حال فرمانده کل سپاه پاسداران ایران گفت: با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، باید احتمال عملی شدن حمله نظامی به ایران را جدیتر گرفت.
سرلشگر محمدعلی جعفری در گفتوگو با روزنامه جامجم اظهار کرد: جمهوریخواهان در آمریکا از پیروزی نامزد مورد حمایت خود در انتخابات ریاستجمهوری ناامیدند و دولت جمهوریخواه آمریکا که چند ماهی بیشتر به پایان عمرش نمانده است، تلاش میکند تا اگر واقعا شرایط فراهم باشد و فرصتی پیدا کند و اطمینان داشته باشد که حمله به ایران، حداقل با درصدی از موفقیت همراه خواهد بود، با دستاویز قرار دادن فعالیت اتمی ایران، به آن حمله کند.
وی در همین حال تاکید کرد: هنوز نمی توان حمله آمریکا به ایران را قطعی دانست، چراکه در آمریکا ابهامها و تردیدهایی در مورد مثبت بودن نتیجه حمله به ایران وجود دارد اما دولت آمریکا در «بنبستی» قرار گرفته که یکی از راههای خروج از آن را حمله به ایران میداند.
به عقیده فرمانده کل سپاه، یکی از دلایل تردید آمریکا در حمله به ایران، پراکندگی تاسیسات اتمی کشورمان است که از احتمال موفقیتآمیز بودن حمله به آنها میکاهد. سرلشکر جعفری بر این باور است که اگر آمریکا اطمینان داشت که حمله به تاسیسات اتمی ایران، تهران را به صورت ۱۰۰درصد از ادامه فعالیت اتمی باز میدارد، بعید نبود که تاکنون به ایران حمله کرده بودند.
به گفته وی حمله به تاسیسات هستهای ایران میتواند فعالیت هستهای ایران را «اندکی به تاخیر بیندازد»، اما تاکید کرده که چنین وقفهای، بسیار کوتاه خواهد بود.
«ابهام» دیگری که به عقیده سرلشگر جعفری تاکنون مانع از حمله آمریکا به ایران شده، عدم اطمینان به سرنوشت و زمان پایان جنگ است و اینکه آمریکاییها، میدانند که اگر جنگی را شروع کنند، هرگز نمیتوانند هر وقت که خواستند به آن پایان دهند.
سرلشگر جعفری همچنین اظهار کرد: حمله آمریکا به ایران بدون همکاری اسرائیل عملی نمیشود و آمریکا برای حمله به ایران نیازمند اسرائیل است، اما همین «نیاز به همکاری» به دلیل آسیبپذیریهای اسرائیل، عاملی بازدارنده برای حمله به ایران است.
وی در پاسخ به این سوال که موارد آسیبپذیری اسراییل چیست، موقعیت جغرافیایی رژیم صهیونیستی و «توانمندیهایی که در خارج از ایران برای ضربه زدن» به آن وجود دارد را دو عامل مهم بازدارنده نسبت به حمله به ایران برشمرده است.
به گفته فرمانده سپاه، «محاسبات و برآوردهای استراتژیکی نیروهای مسلح ایران نشان میدهد: چنانچه رژیم صهیونیستی به صورت مستقل یا همراه با آمریکا کوچکترین تحرکی علیه منافع کشورمان داشته باشد، در کمترین زمان تمام مناطق در کنترل رژیم صهیونیستی ناامن خواهد شد؛ چرا که رژیم صهیونیستی فاقد عمق استراتژیک است و این سرزمین تماما در برابر برد موشکهای جمهوری اسلامیقرار دارد، قابلیتها و توان موشکی نیروهای مسلح و به ویژه سپاه پاسداران به گونهای است که رژیم صهیونیستی با تمام امکانات خود قادر به مقابله با آن نخواهد بود.
سردار جعفری در مورد توانمندیهای خارج از ایران برای ضربه زدن به اسرائیل نیز احتمال تشکیل جبههای علیه اسرائیل در جنوب لبنان را مطرح کرده و گفته است: اسرائیلیها میدانند که اگر اقدامیعلیه ایران انجام دهند، قطعا با توانمندی که جهان اسلام و جهان تشیع، به ویژه در منطقه دارد، ضربات مهلکی به آنها وارد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: برنامههای ایران برای مقابله با حمله احتمالی، علیه آمریکا طراحی شده است، نه اسرائیل، و طراحی آنها به گونهای است که سریع، کوبنده، قاطع و غیرقابل تصور باشد و بتواند بخشی از خسارتهایی را که به ایران وارد میشود جبران کند.
وی آسیبپذیری آمریکا را در نیروهای نظامیآن در اطراف ایران دانست و گفت: حضور این نیروها باعث میشود ایران خارج از توانمندی موشکی خود بتواند از راههای مختلف، به منافع آمریکا حتی در دوردستها صدمه بزند. سرلشگر جعفری، با مقایسه شرایط ایران پس از حمله احتمالی آمریکا با شرایط عراق پس از حمله این کشور و افرادی که از خارج از عراق برای مبارزه با ارتش آمریکا وارد این کشور شدند، از این افراد به عنوان جوانان مسلمان انقلابی که عملیات خود محور و تکلیف گرایانهای علیه آمریکاییها انجام دادند، نام برد.
به گفته فرمانده سپاه، موقعیت و نفوذ ایران بین ملتها و کشورهای جهان اسلام، به شدت قوی تر از عراق است و در صورتی که ایران در شرایط مشابه عراق قرار بگیرد، «مسلمانان انقلابی»، چه شیعه و چه سنی برای پاسخگویی و مقابله، احساس تکلیف الهی خواهند کرد.
سرلشگر جعفری در این گفتوگو هشدار داد: حمله به ایران، نه تنها باعث افزایش چشمگیر بهای نفت در بازارهای جهانی خواهد شد، بلکه ایران از طریق اعمال کنترل بر خلیج فارس و تنگه هرمز که شاهراه خروج انرژی است، به حمله نظامیواکنش نشان خواهد داد.
وی به کشورهایی که با آمریکا در حمله به ایران همراهی یا این حمله را تایید کنند، نیز هشدار داد که این کشورها از عواقب چنین حملهای متضرر خواهند شد. این در حالی است که رییس پیشین موساد در گفتوگو با یک روزنامه انگلیسی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران مدعی شد که رژیم صهیونیستی تنها یک سال وقت دارد تا به تاسیسات هستهای ایران حمله کند، چرا که تهران میتواند در عرض یک سال به توانایی هستهای نظامی دست یابد.
شابتای شاویت، رییس پیشین آژانس اطلاعات جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، عصر شنبه در گفتوگو با روزنامه ساندی تلگراف با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هستهای ایران مدعی شد: بدترین سناریو این است که تهران در حدود یک سال دیگر به یک سلاح هستهای دست یابد. زمانی که برای آماده شدن باقی مانده است هر لحظه کوتاهتر میشود.
اما سردار سرتیپ مصطفی محمدنجار وزیر دفاع دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت درباره تهدیدات اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: رژیم صهیونیستی امروز ذلیل و زبون شده و در اوج ذلت به سر میبرد، همچنین دارای مشکلات زیادی است و برای فرار از این مشکلات فرافکنی میکند.
سردار نجار، افزود: صحبتهایی که به تازگی در این ارتباط مطرح شده عملیات روانی و تخریبی است که صهیونیستها دنبال میکنند، آنها دچار بحران هستند و میخواهند از این بحرانها فرار کنند، به همین خاطر این عملیات روانی را انجام میدهند.
وی همچنین گفت: رژیم صهیونیستی تنها رژیمی است که در منطقه سلاحهای کشتار جمعی دارد و در واقع این اقدامات برای پوشش دادن جنایتهایی است که با حمایت آمریکا اعمال میکند.
وزیر دفاع با بیان اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همیشه آماده هستند و در حال حاضر در اوج آمادگی قرار دارند، در پاسخ به پرسشی درباره توان نظامی رژیم صهیونیستی گفت: در جنگ ۳۳ روزه دیدید که این رژیم چه شکست مفتضحانهای را با وجود همه امکانات مدرنی که داشت، متحمل شد.
نجار همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا حضور آمریکاییها در کنار مرز ایران خطرناک نیست؟ گفت: آمریکاییها عراق را اشغال کردهاند، ولی من فکر میکنم حضور آنها در عراق تهدیدی برای آنان در داخل کشور خودشان بوده است و در عراق نیز در باتلاق به سر میبرند و هزینههای سرسامآوری متحمل شدهاند.
ارسال نظر