وزیر خارجه ایران در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای بنینی خود عنوان کرد
ابراز امیدواری صالحی به آزادی ۲ تبعه آمریکایی
علیاکبر صالحی وزیر خارجه دیروز پس از دیدار و گفتوگو با «نصیرو باکو آری فرا» همتای بنینی خود در نشست مطبوعاتی مشترک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و از جمله ابراز امیدواری کرد دو تبعه آمریکایی زندانی در ایران به زودی آزاد شوند.
عکس: خبرگزاری فارس
علیاکبر صالحی وزیر خارجه دیروز پس از دیدار و گفتوگو با «نصیرو باکو آری فرا» همتای بنینی خود در نشست مطبوعاتی مشترک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و از جمله ابراز امیدواری کرد دو تبعه آمریکایی زندانی در ایران به زودی آزاد شوند. به گزارش خبرگزاری فارس، وی در پاسخ به سوالی درباره اخبار مطرح شده مبنی بر آزادی دو تبعه آمریکایی بازداشت شده در ایران در ماه رمضان، با بیان اینکه کارها در این زمینه به پیش میرود، گفت: امیدواریم محاکمه این دو تبعه به گونهای پیش برود که منجر به نتیجهای شود که نهایتا آزادی آنها را به همراه داشته باشد. صالحی ضمن قدردانی از قوهقضائیه که با عدل و انصاف این موضوع را پیگیری میکند، گفت: وزارت خارجه در ارتباط با قوهقضائیه است و انشاءالله در زمان مقرر عزیزان در قوهقضائیه در این زمینه اطلاع رسانی خواهند کرد.
اما دیگر سوالی که در نشست خبری دیروز صالحی مطرح شد، درباره اتباع ایرانی زندانی در آمریکا از جمله شهرزاد میرقلیخان بود که وزیر امور خارجه در این باره گفت: این موضوع در دست پیگیری است و ما از کانالهای مختلف این موضوع را پیگیری کردیم و خانواده شهرزاد میرقلیخان راهی آمریکا هستند که با او ملاقات کنند.
واکنش به درخواست احمد شهید برای ورود به ایران
وزیر خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر درخواست احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای حضور در ایران و اظهارات وی مبنی بر اینکه تقاضای رسمی و برنامههایش را به مقامات ایرانی ارسال کرده است، گفت: ما روابط خوبی با شورای حقوق بشر سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر داریم. متاسفیم از اینکه برخی کشورها از حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه این بار هم باز آمریکا و برخی کشورهای غربی از حقوق بشر به عنوان ابزار سیاسی برای اعمال فشار بر ایران استفاده کردند، تصریح کرد: قطعا این راه به جایی نخواهد برد.
وزیر خارجه با بیان اینکه وضعیت حقوق بشر در ایران در مقایسه با خیلی از کشورهای جهان وضعیت بسیار خوبی است، اظهار کرد: همگان به این نکته اذعان دارند و آنهایی که باید بدانند، میدانند؛ ولی علت اینکه اظهار نمیکنند، به خاطر اختلافات سیاسی است که با هم داریم. صالحی بدون تایید پذیرش حضور احمد شهید در ایران تصریح کرد: ایران بار دیگر تاکید میکند که روابط خوبی با کمیساریای عالی حقوق بشر و شورای حقوق بشر سازمان ملل دارد و کما فی سابق به همراهی و همکاری خود با آنها ادامه میدهد.
غرب، منشا تروریسم در جهان
وی همچنین سیاسی کردن مسائلی از قبیل حقوق بشر، فعالیتهای هستهای کشورها و بحث تروریسم را امری دانست که عادی شده و افزود: کشورهای غربی به دلیل در اختیار داشتن قدرت رسانهای، ایجاد کننده تروریسم در جهان بودند و فقط پرچم مبارزه با تروریسم را در دست گرفتند. خودشان از سلاح هستهای استفاده کردند و الان پرچم فعالیتهای صلحآمیز هستهای را به دست گرفتهاند.
وی با اشاره به زندانی که در حدود ۱۵۰ سال پیش در سنگال ایجاد و در آنجا بردهها نگهداری و به آمریکا فرستاده میشدند، گفت: همه با ماهیت امپریالیسم، استعمار و استکبار جهانی آشنا هستند. کشتار در عراق و افغانستان را به راه میاندازند که در معرض دید همگان قرار دارد و از سوی دیگر مدعی حقوق بشر هستند. گوانتانامو و ابوغریب را راه میاندازند و از حقوق بشر دم میزنند.
وی با بیان اینکه این موارد برای همه روشن و مبرهن است، یادآور شد: ولی به خاطر قدرت رسانهای که غربیها در دست دارند فضای لازم را در جهت امیال سیاسی خود ایجاد میکنند.
برخی به دنبال گلآلود کردن روابط تهران - ریاض هستند
اظهارات یک مقام سعودی درباره جزایر سهگانه ایرانی و متعلق دانستن آن به امارات و نگرانی از برنامه هستهای صلحآمیز ایران سوالی دیگر بود که صالحی چنین پاسخ داد: این مطالب در مقالهای در یک روزنامه منتشر شد و قرار نیست ما به مقالات روزنامه پاسخ بدهیم و اینها ارزش پاسخگویی ندارد.
وی افزود: با توجه به اینکه دو کشور ایران و عربستان دو کشور مهم در منطقه هستند و علاقهمند توسعه روابط هستند، عدهای سعی میکنند آب را گلآلود کرده و با نوشتن مقالات و اظهارنظراتی که رسمی نیست و مشخص نیست از کجا گرفته شده، چنین مطالبی را عرضه کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه رسانههای ما این مطالب را بازتاب وسیعی میدهند به گونهای که گویی واقعا یک مسوول سعودی چنین موضعگیری را اتخاذ کرده است، گفت: هر زمان موضعگیری رسمی بود پاسخ رسمی داده میشود. خواهشم از رسانهها این است که به آرامسازی فضای رسانهای کمک کرده و به گونهای عمل کنند که مشکلی بر مشکلات موجود نیفزاید. این مقاله از اساس قابل توجه و عنایت نیست.
مشکل خاصی در روابط دوجانبه با عربستان نداریم
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و عربستان و اینکه آیا ایران برنامهای برای بهبود روابط با عربستان دارد؟ اظهار کرد: بارها اعلام کردیم ما از حیث مسائل دوجانبه مشکلی نداریم. ما با عربستان مشکل خاصی در ارتباط با مسائل دوجانبه نداریم. الان دوران فترتی را به اعتبار برداشتهای مختلفی که دو کشور نسبت به تحولات منطقه دارند، میگذرانیم.
وی گفت: اعلام کردیم که میتوان این سوءتفاهمها را رفع کرد و فکر میکنم طرف مقابل نیز این آمادگی و علاقهمندی را دارد.
وزیرخارجه ایران عربستان را کشوری مهم در منطقه، جهان اسلام و در بین کشورهای عربی خواند و افزود: رایزنی بین تهران و ریاض در جهت برقراری صلح، ثبات و امنیت در منطقه مفید و موثر است و امیدواریم این رایزنیها به گونهای در آینده انجام شود.
واکنش به خبر توقیف محموله سلاح ایرانی
رییس دستگاه دیپلماسی در خصوص اظهارات احمد داود اوغلو وزیر خارجه ترکیه که توقیف محموله سلاح ایران به مقصد سوریه در ترکیه را تایید کرده، گفت: ایران، ترکیه و سوریه اعضای یک خانواده مهم در منطقه خاورمیانه هستند. آقای داود اوغلو یک ماه پیش تهران بود و ما در رایزنی دائم با همتایان در ترکیه در ارتباط با تحولات منطقه از جمله سوریه هستیم.
وی با بیان اینکه مسائلی که این روزها در مطبوعات میشنوید در راستای سیاسی کردن مساله و ایجاد فضای شک و تردید است، افزود: در اخبار آمده بود که نیروهایی از ایران و حزبالله در سوریه حضور دارند. این خارج از عدل، انصاف و جوانمردی است که غربیها چنین مسائلی را رواج میدهند. اگر این نیروها در سوریه حضور دارند، اثبات کنند.
توافق ایران و بنین برای گشایش سفارتخانهها
صالحی در ابتدای نشست خبری مشترک با همتای بنینی خود گفت: امروز چند تفاهمنامه امضا کردیم، از جمله لغو روادید گذرنامههای سیاسی و خدمت که تسهیل کننده رفت و آمد مسوولان خواهد بود.
وی همچنین افزود: وزیر خارجه بنین اعلام آمادگی کرد که سفارت خود را در تهران دایر میکنند و ما نیز متقابلا چنین میکنیم. ضمنا توافق شد کمیسیون مشترک اقتصادی و فرهنگی ایجاد شود که از طریق آن بتوانیم تفاهمنامهها و توافقنامهها را پیگیری کنیم.
ارسال نظر