جیمی کارتر: واشنگتن باید با تهران روابط دوستانه داشته باشد
ایسنا: رئیسجمهوری پیشین آمریکا گفت که واشنگتن میتواند و باید با تهران روابط دوستانه داشته باشد. جیمی کارتر رئیسجمهوری پیشین آمریکا در سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ در گفتوگو با نشریه تایم با انتقاد از سیاستهای هیلاری کلینتون، گفت که او در دوران وزارتش تلاش کمی برای برقراری صلح کرد و تنها با حضور جان کری در وزارت امور خارجه بود که رسیدگی به این مسائل مهم و حیاتی شکل گرفت. رئیسجمهوری پیشین آمریکا در ادامه کری را یک وزیر موفق ارزیابی کرد و تلاشهای وی در منطقه خاورمیانه را قابل توجه خواند و گفت: کری دوران بسیار سختی داشته است.
ایسنا: رئیسجمهوری پیشین آمریکا گفت که واشنگتن میتواند و باید با تهران روابط دوستانه داشته باشد. جیمی کارتر رئیسجمهوری پیشین آمریکا در سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ در گفتوگو با نشریه تایم با انتقاد از سیاستهای هیلاری کلینتون، گفت که او در دوران وزارتش تلاش کمی برای برقراری صلح کرد و تنها با حضور جان کری در وزارت امور خارجه بود که رسیدگی به این مسائل مهم و حیاتی شکل گرفت. رئیسجمهوری پیشین آمریکا در ادامه کری را یک وزیر موفق ارزیابی کرد و تلاشهای وی در منطقه خاورمیانه را قابل توجه خواند و گفت: کری دوران بسیار سختی داشته است. وی از اوایل سال ۲۰۱۳ که بهعنوان دیپلمات ارشد به وزارت امور خارجه آمد، گامهای بزرگی در جهت برقراری صلح و امنیت در این منطقه برداشت.
او در بخش دیگری از این گفتوگو در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن و تهران میتوانند همانند دوران پیش از انقلاب اسلامی در سال 1979 دوست و متحد باشند، بیان کرد: مردم فراموش کردهاند که من حتی پس از سال 1979 زمانی که شاه خلع شد و آیتالله خمینی انقلاب را بنیان نهاد، فوری این دولت را به رسمیت شناختم. کارتر افزود: بنابراین، بله من فکر میکنم که باید چنین کنیم و نه تنها میتوانیم روابط دیپلماتیک کامل داشته باشیم بلکه میتوانیم به توافقی دست یابیم تا از مناقشه نظامی پرهیز کنیم. روز 20 فروردین 1359 جیمی کارتر رئیسجمهوری آمریکا طی دستوری قطع روابط سیاسی و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد. این دستور 5 ماه پس از تصرف سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام صادر شد. در پی این تصمیم، امام خمینی(ره) در پیامی با اشاره به انتشار خبر دستور کارتر برای پایان روابط سیاسی ایالاتمتحده با ایران گفته بود: «اگر کارتر در عمر خود یک کار خیر کرده باشد، همین قطع رابطه است.»
ارسال نظر