امروز در همایش «دنیای اقتصاد» بررسی میشود
حمله به رکود از بازار جدید
دنیای اقتصاد: چالش تحریک تقاضا و بهبود رشد اقتصادی مسالهای است که بسیاری از اقتصادها را درگیر خود کرده است. دولت در سال جاری مجموعه سیاستهایی را برای خروج از رکود و رفع تنگناهای اعتباری اتخاذ کرده است. بازار بدهی بهعنوان گزینه جدید میتواند نقش یک کاتالیزور را برای خروج از رکود ایفا کند. پنجمین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» با حضور اقتصاددانان، کارشناسان و علاقهمندان در روز جاری برگزار میشود. در این همایش، سه سخنرانی کلیدی در بخش اول ارائه میشود. مسعود نیلی به بررسی ماهیت «بدهیهای دولت» خواهد پرداخت و از راهکارها و الزامات این پدیده در اقتصاد ایران رونمایی میکند. مشاور اقتصادی رئیسجمهوری در سخنرانی خود در کنار تحلیل ماهیتی این پدیده، مکانیزمهای ایجاد بدهیها را نیز ریشهیابی میکند. وی پس از ریشهیابی و تشخیص علل بروز چنین مسالهای، به ارائه راهکار در این زمینه میپردازد. در مسیر ساماندهی و ارائه راهکار باید مجموعهای از الزامات نیز پذیرفته شود و این صاحبنظر اقتصادی الزامات و اصول استقرار این نظم نوین را بحث خواهد کرد. با توجه به جدید بودن چنین مباحثی در اقتصاد ایران
به نظر میرسد برای نخستین بار قرار است چارچوب تحلیلی برای یکی از مشکلات مزمن اقتصاد ایران طراحی شود.
در همایش امروز ولیالله سیف، ضمن بهروزرسانی آخرین آمارهای اقتصادی، ارزیابی و نظر سیاستگذار پولی را درخصوص آثار و دستاوردهای بازار اوراق بدهی، ارائه میکند. رئیس کل بانک مرکزی، در صحبتها خود، چشمانداز سیاستهای پولی پس از لغو تحریمها را روشن میکند و از فرصتهای بهوجود آمده در دوران جدید رونمایی خواهد کرد. وزیر راه و شهرسازی بهعنوان ضلع سوم و محوری بخش نخست، به تبیین و ریشهیابی علل ایجاد بدهیهای دولت خواهد پرداخت و صورت مساله را از یک زاویه جدید، طرح خواهد کرد. عباس آخوندی با تشریح برنامه دولت برای ایجاد بازار بدهی و انتشار اوراق بهادار، اقدامات تکمیلی برای ساماندهی بدهیها را معرفی میکند.
فرصت جدید سرمایهگذاری
بخش دوم همایش نیز شامل سه سخنرانی مهم است. پرویز عقیلیکرمانی به عنوان سخنران نخست، اوراق بدهی خصوصی و دولتی را تشریح میکند. این بخش از صحبتها برای فعالان اقتصادی که در جستوجوی ابزار جدیدی برای سرمایهگذاری هستند، مورد توجه است. در ماههای گذشته، بازارهای ارز و طلا روند کم نوسانی را دنبال کرده و بسیاری از سرمایهگذاران، این بازارها را از گزینهها مورد نظر خط زدند. همچنین بازار مسکن نیز همچنان در رکود به سر میبرد و بخش زیادی از دارایی سرمایهگذاران در این بازار راکد مانده است. سپرده بانکی، نیز در فعالیتهای امروز بهعنوان یک سرمایهگذاری پرسود به حساب نمیآید. در چنین شرایطی، سرمایهگذاران در جستوجوی امکانهای جدید کسب بازدهی از داراییهای خود و همچنین، تکمیل سبد سرمایهگذاری خود برای توزیع ریسک، فرصتهای جدید سرمایهگذاری در کشور را مد نظر قرار خواهند داد که یکی از مهمترین آنها، بازار بدهی است. اکبر کمیجانی در بخش دوم وضعیت سه شاخص مهم اقتصادی «نرخ سود بانکی»، «نرخ تورم» و «نرخ ارز» را در اقتصاد ایران بررسی میکند. در این سخنرانی، از سیاستهای بانک مرکزی در سال آینده برای مهار سه متغیر کلیدی اقتصاد کلان رونمایی میشود. این مقام اقتصادی در سخنرانی خود عملکرد سیاستگذار پولی را از نگاه آمار در سال جاری تشریح میکند. سومین سخنرانی بخش دوم همایش، توسط «اولریخ فون زانتیر»، مدیر بخش خدمات مشاورهای مالی شرکت KPMG آلمان صورت میگیرد. او درخصوص آخرین تحولات بانکی و شرایط این بازار سخنرانی و تجربههای انتشار اوراق بدهی در دیگر کشورها را نیز برای حاضران مرور خواهد کرد. مدیر بخش خدمات مشاورهای مالی شرکت KPMG آلمان در رشتههای اقتصاد و مالی در دانشگاههای آلمان و فرانسه تحصیل و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه صنعتی برلین اخذ کرده است. او در زمینههای مدلهای تجارت، تحلیل ریسک، مدیریت ارزش داراییها، مدیریت ریسک و تطبیق ساختارهای مالی شرکتها با قوانین تخصص دارد.
گام تکمیلی اقتصاد ایران
همایش پنجم هم از نظر کیفیت سخنرانان و هم از نظر موضوعات مورد بحث یک گام رو به جلو محسوب میشود. این همایش علاوهبر آنکه امکان ملاقات 4 ضلع اقتصاد ایران (سیاستگذاران، تصمیمسازان، کارشناسان و فعالان اقتصادی) را فراهم میکند بهدنبال تبیین چالشها، ترسیم روشها و انتخاب درست است. پله پنجم با توجه به چشمانداز جدید پس از لغو تحریمها میتواند، تصویر مناسبی را برای 4 ضلع اقتصاد ایران فراهم آورد. در چهار همایش گذشته محورهای کلیدی مانند «بررسی تلاطمات ارزی و نرخ سود»، «آمار و روند اشتغال»؛ «سیاستها ارزی و تورمی» و «پارادوکس نرخ سود و تورم» مورد بررسی قرار گرفت. محوریت همایش روز جاری، معرفی بازار بدهی بهعنوان ابزاری برای خروج از رکود و رفع تنگنای اعتباری است. بازار بدهی بهعنوان یک بازار جدید معرفی خواهد شد. بازار بدهی علاوه بر بهبود سیاستگذاری اقتصادی و امکان جدید تامین مالی برای پروژههای بخش دولتی و خصوصی یک فرصت سرمایهگذاری نیز محسوب می شود. مطالعات نشان میدهد بازار بدهی بهدلیل بازدهی ثابت و شناور، ریسک پایین و پتانسیل رشد، انتخاب جذابی برای سرمایهگذاران خواهد بود. این بازار از یکسو منویی را برای بنگاهها مهیا میکند که متناسب با نیاز خود با بهرهگیری از ابزارها تامین مالی را به شکل نوین انجام دهد، در سوی دیگر یک منو برای سرمایهگذاران ایجاد میکند که با ارزیابی بازده در این بازار، از یک گزینه جدید در سرمایهگذاری بهرهمند شوند. بازاری که با تدابیر اندیشیده شده یکی از مهمترین بازارهای ایران در سال آینده خواهد بود.
بازاری که میتواند علاوهبر کاهش انجماد داراییها موجب گذار اقتصاد از بانکمحوری به بازارمحوری شود. به همین دلیل شناخت این بازار، نقطه آغاز و چالشهای و فرصتهای ناشی از آن از ضرورت امروز اقتصاد ایران برای حرکت به سوی آینده است. با استناد به این تجربهها میتوان گفت همایش سیاستهای پولی که با ابتکار یک نهاد بخش خصوصی برگزار میشود فرصتی را فراهم کرده تا 4 ضلع اقتصاد ایران به گونههای «ممکن»، «محتمل» و «دلخواه» از حال به آینده بپردازند. پنجمین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» صبح امروز آغاز میشود و ظرفیت محدودی برای ثبت نام باقی مانده است و علاقهمندان برای ثبتنام میتوانند صبح امروز در محل همایش ثبت نام کنند. این همایش در محل «موسسه عالی آموزش بانکداری» به آدرس خیابان پاسداران بالاتر از سه راه ضرابخانه پلاک 195 برگزار میشود.
ارسال نظر