تکنولوژی نوین برای امنیت شبکه ریلی
شادی آذری: همه کشورها به اهمیت نقش حملونقل ریلی در اقتصاد خود واقفند. آمریکا نیز با توجه به اهمیت این موضوع، در حال سرمایهگذاری بر زیرساختها و تکنولوژیهای لازم برای ارتقای امنیت مسیر، پلها، تونلها و دیگر اجزای حیاتی شبکه ریلی خود است. ایجاد امنیت ویژه برای این مسیرها مستلزم مقابله با برخی چالشها است. دولت فدرال آمریکا برای مقابله با این چالشهای امنیتی و احتمال خرابکاری یا حملات تروریستی، طرحهایی را در دستور کار خود دارد. یکی از این طرحها «طرح عظیم امنیت شبکه ریلی باری» نام دارد.
شادی آذری: همه کشورها به اهمیت نقش حملونقل ریلی در اقتصاد خود واقفند. آمریکا نیز با توجه به اهمیت این موضوع، در حال سرمایهگذاری بر زیرساختها و تکنولوژیهای لازم برای ارتقای امنیت مسیر، پلها، تونلها و دیگر اجزای حیاتی شبکه ریلی خود است. ایجاد امنیت ویژه برای این مسیرها مستلزم مقابله با برخی چالشها است. دولت فدرال آمریکا برای مقابله با این چالشهای امنیتی و احتمال خرابکاری یا حملات تروریستی، طرحهایی را در دستور کار خود دارد. یکی از این طرحها «طرح عظیم امنیت شبکه ریلی باری» نام دارد. در این طرح بودجه لازم برای تجهیز واگنها در برابر تهدیدها و همچنین امنیت کل زیرساخت ریلی، تامین میشود. این روزها آمریکا برای تامین امنیت شبکه ریلی خود فناوری جدیدی را مورد استفاده قرار میدهد.
دیواری مجازی از ویدئوهای هوشمند
امروزه در قطارهای باری کلاس ۱ و سیستمهای مترو، از مزیت ویدئوهای هوشمند برای حفظ امنیت شبکه ریلی استفاده میشود تا از وقوع تراژدی جلوگیری و امنیت کل شبکه را تامین کرد.
این سیستمهای نوظهور، موثر و کم هزینه شامل دوربینهای حرارتی، ردیاب و نرمافزار نمایش نقشه هدف هستند. این تکنولوژی میتواند ورود غیرمجاز افراد را در لحظه تشخیص دهد، دشوارترین مشکلات امنیتی را که شبکه ریلی با آن مواجه است حل کند و از مسائلی همچون دزدی گرفته تا مشکلاتی که تبعات ملی دارد پیشگیری کند.
بهعنوان مثال خودروهای باری که محولههای باارزش حمل میکنند و باید در کنار مسیر قطار متوقف شوند معمولا در معرض خطر دزدی قرار دارند. به دلیل آنکه نصب حصار یا موانع فیزیکی در کل مسیر قطار عملی نیست، باز بودن محوطه عبور و مرور قطارها باعث میشود داراییهای ریلی در معرض خطرات زیادی قرار گیرد؛ اما این تکنولوژی جدید صنعت ریلی را قادر میسازد که بهوسیله دوربین هوشمند حرارتی، یک حصار مجازی در اطراف مسیر تردد قطار بکشد و اگر فردی به محوطه قطار وارد شد، حرارت بدن او را رصد کند. این سیستم به محض رصد فردی که وارد محدوده قطار شد، محل دقیق ورود او را ردیابی میکند و بهطور خودکار در آن منطقه زوم میکند و با دوربین، تصویر فرد را ضبط میکند.
نورپردازی مواقع خطر
معمولا نورپردازی در شبکه ریلی چنان ضعیف است که دوربینها نمیتوانند تصویر واضحی را ضبط کنند و سیستمهای ویدئویی، در این زمینه ناکارآمد و غیرعملی هستند. حالا اما سیستم تصویربرداری حرارتی به کمک تحلیل تصاویر آمده است. به این معنا که دوربینهای کوچک حرارتی در کنار تحلیلگرهایی مشاهده میشوند که کمهزینه هستند و اثربخشی زیادی هم دارند. مجموعه این سیستم اینگونه کار میکند که دوربین حرارتی، حتی در تاریکی مطلق هم حرارت بدن افراد را رصد میکند و امنیت ۲۴ ساعته را برای شبکه ریلی تامین میکند. دوربینهای حرارتی هوشمند با استفاده از پردازش دقیق تصویر میتوانند تفاوتهای جزئی بین دمای یک فرد و دمای پس زمینه را چند برابر کنند و به این ترتیب بهطور درست ورود خرابکاران به منطقه ریلی را حتی در نواحیای که شرایط جوی ایده آل نیست، رصد کنند.
کمک گرفتن از دیگر ابداعات
دربرخی از مسیرهای ریلی آمریکا، از تکنولوژی مکان یاب (GPS) نیز برای تعیین اندازه و سرعت هدف رصد شده در مسافتهای دورتر استفاده میشود تا از هشدارهای نابجا اجتناب شود و همچنین اطلاعات حیاتی در مورد موقعیت مکانی فرد متجاوز به حریم ریلی، بهدست آید. با تعیین ابعاد و اندازههای جثه هدفی که رصد میشود، میتوان تشخیص داد که آیا آن هدف یک حیوان است یا انسان.
در واقع این خود سیستم هوشمند است که تمایز هشدارهایی را که بر اثر باد، باران، حیوانات و سایر موارد دریافت میشوند، تشخیص میدهد. دوربینهای عادی ذرهای از این قابلیتها را ندارند. پایدارکنندههای الکترونیک که در داخل این سیستم نصب میشوند، به دوربینهای حرارتی هوشمند این امکان را میدهند که با چالش هشدارهای بی جایی که بر اثر باد یا حرکت قطار بهوجود میآید، مقابله کنند.
به این ترتیب به محض رصد یک متجاوز به حریم مسیر قطار یا مخازن حمل بار توسط دوربینهای حرارتی، دوربینهای دیگری که در محل قابل مشاهده هم هستند، روی سوژه زوم میکنند تا اطلاعات تکمیلی را تامین کنند و به پرسنل بخش امنیت این امکان را میدهند که موقعیت را مورد ارزیابی قرار دهند و پاسخ مناسب را تعیین کنند.
قدرت دوربینهای حرارتی به حدی است که میتوانند در مساحتهای بزرگ هم ورود فرد متجاوز به حریم ریلی را تشخیص دهند. در واقع برد این دوربینها تا مسافت ۶۰۰ متر است، چیزی در حدود مساحت یک زمین فوتبال. بنابراین تعداد دوربینهای مورد نیاز کاهش مییابد و این باعث میشود که این سیستم امنیتی، مقرون به صرفه نیز باشد. هزینههای زیرساختی و ساخت این سیستم نیز نسبتا پایین است.
این دوربینهای کوچک حرارتی پتانسیل بالایی را در افزایش امنیت و ایمنی عملیات ریلی دارند. هشدارهای این سیستم بجاست و آگاهی خوبی نسبت به رویدادهای حول و حوش حریم ریلی میدهد. در مواردی که خطر خرابکاری، دزدی یا تروریسم مسیر خاصی از شبکه ریلی را تهدید کند این سیستم امکان آن را میدهد که مقاومت آن منطقه خاص در برابر این تهدیدها بیش از مواقع عادی افزایش یابد. به همین دلیل است که امروزه کشورهای بیشتری استفاده از تکنولوژی را برای تامین امنیت بشکه ریلی خود در دستور کار قرار میدهند.
ارسال نظر