بـازار خــودرو در خـــواب است
این درست که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت مانند بسیاری از بازاریان اعم از طلافروشان و چرم‌فروشان، کرکره مغازه‌شان را پایین نکشیده‌اند اما این به معنای گرمی کسب‌و‌کار آنها نیست. این روزها بازار خودرو کشور در خوابی پاییزی فرو رفته و رکودی البته خاص این فصل از سال بر آن حکمفرما است.

آن‌طور که نمایشگاه‌داران پایتخت می‌گویند، تقاضاها پایین آمده و تعادلی نسبی میان عرضه و تقاضا برقرار شده که نتیجه آن رکود و خواب فعلی بازار است. این رکود به حدی است که محصولی لوکس و به‌روز مانند مگان طی دو سه هفته اخیر و در مقایسه با ماه پایانی تابستان، حدود سه میلیون تومان ارزان شده و پژو۴۰۵ و سمند هم روی ریل ارزانی قرار گرفته‌اند. اگر روال طبق سال‌های گذشته پیش رود. نباید انتظار بیداری بازار و تغییر قیمت آنچنانی خودرو‌ها را تا فرا رسیدن زمستان داشت. چرا که رکود بازار خودرو، در فصل زرد چندان عجیب نیست و از دید نمایشگاه‌داران پایتخت امری نسبتا طبیعی به نظر می‌رسد. به هر حال مدارس و مراکز آموزش عالی، فعالیت خود را از سر گرفته و به تبع آن مسافرت‌ها کاهش پیدا کرده و در نتیجه خرید و فروش خودرو تعدیل یافته است و این موضوع یعنی خواب مقطعی بازار.
ماکسیما کشی
برخی کارشناسان معتقدند برای مشتریانی که حدود ۴۰میلیون تومان خرج خودروی زیرپایشان می‌کنند، هزینه کردن چهار پنج میلیون کمتر و بیشتر، چندان برای‌شان فرقی ندارد.
این درحالی است که ظاهرا خلاف این موضوع را باید پذیرفت. چرا که ماکسیما که زمانی حول‌و‌حوش 44میلیون تومان قیمت داشت، هم‌اکنون قیمت آن در بازار با نرخ کارخانه‌ای‌اش یکی شده و مونتاژی پارس‌خودرو با قیمت 39میلیون و850هزار تومان به فروش می‌رسد و فعالان بازار کاهش قیمت این محصول را از ناحیه هزینه‌های جانبی که مشتریان ماکسیما باید برای خرید آن بپردازند، می‌دانند. زیرا این مشتریان باید برای خرید ماکسیما به لحاظ آنکه مصرف سوختش بیش از 10لیتر است، یا سه خودروی فرسوده را از رده خارج کنند و یا معادل آن چهارونیم میلیون تومان به ستاد مدیریت حمل‌و‌نقل و مصرف سوخت بدهند.
از طرفی این خودرو از دریافت بنزین یارانه‌ای نیز محروم است که خود می‌تواند نکته‌ای منفی برایشان به حساب آید و روی بازارش تاثیرمنفی بگذارد.به هر حال این نکته از عوامل سیر نزولی قیمت ماکسیما محسوب می‌شود.
تندر -90 و سنگ‌پای قزوین
پیش‌فروش تندر -۹۰ از سوی پارس‌خودرو هم نتوانست بازار این محصول پرحاشیه را به حدی مناسب و چشمگیر بشکند و تندر همچنان خودرویی گران در بازار به حساب می‌آید. ظاهرا این محصول قصد ندارد روی خوش به ارزانی نشان دهد و هرچند هم اندک که شده به شعار خودروی ارزان‌قیمت نزدیک شود. به هر حال هم‌اکنون هر سه مدل تندر -۹۰ بدون تغییر آنچنانی نسبت به چند هفته اخیر، در بازار معامله می‌شوند. به نحوی که مدل E۰ قیمتی برابر با ۱۰ میلیون و ۷۰۰هزار تومان را دارا است و E۱ با قیمت ۱۳میلیون و ۲۵۰هزار تومان به فروش می‌رسد و مدل فول تندر یعنی E۲ نیز قیمتی برابر با ۱۵میلیون تومان دارا است. این در شرایطی است که هفته آینده پیشنهاد خودروسازان داخلی مبنی بر افزایش قیمت کارخانه‌ای تندر -۹۰ در کمیته قیمت‌گذاری وزارت صنایع و شورای سیاست‌گذاری خودرو مورد بررسی قرار می‌گیرد.ایران‌خودرو و پارس‌خودرو در موضعی مشترک پیشنهاد داده‌اند تا مبلغ یک میلیون و ۷۰۰هزار تومان به قیمت کارخانه‌ای تمام مدل‌های تندر -۹۰ افزوده شود چرا که به ادعای آنها تولید این محصول با توجه به صعود نرخ یورو و شرایط نه چندان مناسب تولید، به حاشیه ضرر رسیده است.