انتخاب مردان جدید بورس تهران
جدیدترین ترکیب مدیریتی در شرکت بورس
گروه بورس- منابع خبری بورس در تهران دیروز از رسمیت یافتن جلسات و تصمیمات هیاتمدیره شرکت بورس خبر داده و گزارش کردهاند که امید قائمی به عنوان رییس هیاتمدیره، نصرا... برزنی به عنوان نایب رییس هیاتمدیره، علی رحمانی به عنوان مدیرعامل شرکت و سخنگوی هیاتمدیره بورس و هاشم بوذرجمهر به عنوان نماینده شرکت سرمایهگذاری غدیر در هیاتمدیره شرکت بورس مشخص شدند.
در پی معرفیترکیب مدیریتی جدید شرکت سهامی بورس مدیرعامل شرکت سهامی بورس در گفتوگو با فارس گفت: اجرای قانون جدید باعث کاهش ریسک خرید سهام شد.علی رحمانی، با اشاره به این مطلب که این قانون نتیجه تلاشها و اندیشه ورزی افراد و گروههای زیادی است که دغدغه آنان تشکیل بازار سرمایهای مدرن، مستقل و کارا بوده در رابطه با اولین فرصت ایجاد شده گفت: در این قانون استقلال مقام ناظر بازار سرمایه دیده شده و شورا و سازمان بورس و اوراق بهادار مسوولیت سیاستگذاری، سامان دهی و نظارت بر بازار سرمایه را به عهده دارند.
وی افزود: با توجه به این مطلب که ریاست شورا با وزیر امور اقتصادی و دارایی است، نگرانیها در خصوص تقدم مصالح بازار پول بر بازار سرمایه در ساختار قبلی بورس تا حدودی رفع شده است و در بلندمدت هر یک از این دو بازار به وظایف ذاتی خود خواهند پرداخت و از طریق رقابت در ارائه محصولات سودآورتر و یا کم ریسکتر حق انتخاب مردم را افزایش و به تخصیص بهینهتر منابع کمک خواهند کرد.
رحمانی درخصوص دومین فرصت قانون جدید بورس ضمن اشاره به تشکیل شرکتهای بورس ابزار داشت: قانون جدید امکان تشکیل انواع شرکتهای سهامی عام بورس را در زمینههای اوراق بهادار و کالا فراهم کرد و این شرکتهای سهامی عام فرصت خواهند یافت از طریق جلب مشتریان جدید (از هر دو سمت عرضه و تقاضا) به شفافیت و رقابتی شدن فعالیتهای اقتصادی کمک کنند و تحرک جدیدی را در بازارهای کالا و سرمایه ایجاد کنند.
وی در پاسخ به این سوال که راهاندازی این شرکتها چه زمانی نهایی خواهد شد؟ گفت: انتظار میرود در دومین سال اجرای قانون، بورسهای سهامی و کالا مستقر و راهاندازی شوند.
رحمانی ایجاد نهادهای مالی جدید را سومین مزیت در اجرای قانون جدید برشمرد و خاطرنشان کرد: مساله حلقههای مفقوده نهادهای مالی بازار سرمایه در قانون جدید حل شده و شرکتهای تامین سرمایه، صندوق سرمایهگذاری، سبدگردان، مشاور سرمایهگذاری، کارگزار معاملهگر و بازارگردان میتوانند در چارچوب مقررات جدید تشکیل و فعالیت کنند. وی تصریح کرد: این نهادها به افزایش کارایی بازار، کاهش ریسک و حمایت از سرمایهگذاران کمک موثری خواهند کرد.
مدیر عامل منتخب هیاتمدیره شرکت بورس ایجاد ابزارهای مالی جدید و تنوع بخشی به ابزارهای مالی را لازمه جذب سرمایهگذاران با ذائقهها و سلیقههای مختلف معرفی کرد و افزود: در حال حاضر ابزارهای مالی سنتی شامل سهام، حق تقدم و اوراق مشارکت در بورس اوراق بهادار معامله میشوند در حالی که در قانون جدید اجازه تصویب ابزارهای مالی متنوع به شورای بورس اعطا شده است.
کاهش تضاد منافع، پنجمین فرصت و مزیتی از دیدگاه رحمانی است. وی در این رابطه اظهار داشت: تفکیک سیاستگذاری و نظارت از اجرای عملیات لازمه کاهش تضاد منافع و افزایش اعتماد سرمایهگذاران است که اجرای قانون جدید به این مهم کمک خواهد کرد. وی در خاتمه گفت: قانون جدید زمینه شکلگیری بازار سرمایه و بازار کالای مدرن را فراهم کرده که اجرای آن باید همراه با تدبیر و دوراندیشی و به دور از هرگونه شتابزدگی صورت گیرد.
آغاز فعالیت رسمی شرکت بورس دوهفته دیگر
عضو هیاتمدیره سازمان بورس نیز گفت: تا دو هفته آینده فعالیتهای شرکت بورس اعلام و فعالیتهای رسمی این شرکت به طور موقتی در بخشهای از ساختمان اصلی بورس آغاز خواهد شد.
امید قایمی با اشاره به نشست روز دوشنبه هیاتمدیره شرکت بورس با رییس سازمان بورس اوراق بهادار اظهار داشت: بعد از انجام مراحل مورد نیاز و ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها فعالیت شرکت بورس در ساختمان سازمان آغاز خواهد شد و بعد از تجهیز ساختمان و نیروی انسانی حداکثر از دو هفته شرکت بورس اعلام موجودیت خواهد کرد. وی ادامه داد: به منظور اداره عملیات بازار و نظارت بر مواردی چون بازگشایی نمادها، معاملات عمده، عرضههای اولیه و دیگر موارد محل استقرار موقتی شرکت بورس در ساختمان بورس خواهد بود.
قایمی در پاسخ به این سوالی که استقرار موقتی تا چه زمانی به طول خواهد انجامید؟ و آیا این وضعیت به بروز شبهاتی منجر نمیشود؟ گفت: به نظر میرسد تا استقرار کامل در ساختمان جدید به ۶ ماه تا یک سال زمان نیاز باشد و بر اساس سیاستها و برنامههای سازمان و هیاتمدیره شرکت بورس تفکیک فیزیکی نیز تا سال آینده انجام خواهد شد. وی تصریح کرد: استقرار موقتی در ساختمان بورس به خواسته هیاتمدیره شرکت بورس بوده تا قادر به انجام کنترل و نظارتهای لازم باشد و سازمان بورس هیچ پیشنهادی در این رابطه نکرده است. وی افزود: نمیتوان از محل اصلی معاملات سهام دور بود و از کم و کیف وقایع روزانه آن اخبار کامل و درستی داشت، لذا لازم و واجب است تا برای مدتی مرکز فعالیتهای شرکت بورس در ساختمان سازمان باشد.
مدیر عامل صبا تامین در پاسخ به این سوال فارس که بر اساس الگوهای موجود در بورس دیگر کشورها تالار حذف میشود و تردد سهامداران در ساختمانهای سازمان و شرکت ممنوع بوده و برای خرید و فروش سهام فقط باید به تالارهای اختصاصی کارگزاران مراجعه شود آیا در ایران نیز این مورد اجرا خواهد شد، ابراز داشت: این نکته درستی است و در ساختمانهای بورس دیگر کشورها ترددی انجام نمیشود اما تا زمان حذف تالارهای حافظ و سعدی براساس برنامههای سازمان بورس به زمانی نیاز است و تا آن هنگام باید تالارهای حافظ و سعدی پا برجا باشند. قایمی در خاتمه ابراز امیدواری کرد بعد از طی مراحل قانون شرکت بورس به طور رسمی آغاز به فعالیت کند.
ارسال نظر