ایران بورس- بورس اوراق بهادار تهران، مقررات مربوط به دادوستد سلف سهام را به عنوان راهکار شرعی جایگزین فروش استقراضی، به سازمان پیشنهاد کرد. علی عباس کریمی مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران با بیان مطلب فوق افزود: بهره‌گیری از کارکردهای ابزارهای مالی و راهکارهای معاملاتی جدید در بورس‌های کشورهای اسلامی به دلیل ساختار قراردادهای مورد استفاده و دخیل بودن عوامل غیرشرعی از قبیل نرخ بهره با مشکلاتی همراه است. به همین دلیل پژوهشگران مالی در این کشورها تلاش کرده‌اند با کمک علمای اسلامی و با به کارگیری قراردادها و راهکارهای معاملاتی اسلامی، از کارکردهای این ابزارها برای توسعه بازار سرمایه استفاده کنند. به همین دلیل پژوهشگران مالی اسلامی برای بهره‌مند ساختن بازار سرمایه کشورهای اسلامی از کارکردهای این راهکار معاملاتی، تلاش کرده‌اند سازوکار شرعی مناسبی با استفاده از قراردادهای اسلامی از قبیل مرابحه، سلف، وعد و بیع‌العربون طراحی و به بازار معرفی کنند.

مدیر تحقیق و توسعه بورس تهران اظهار کرد: با توجه به عدم تایید راهکار معاملاتی فروش استقراضی سهام در کمیته فقهی در سال ۸۸، مدیریت تحقیق و توسعه، مطالعاتی در مورد راهکارهای شرعی مناسب برای جایگزینی این راهکار معاملاتی انجام داد که منجر به پیشنهاد قرارداد معاملات سلف سهام شد.

وی خاطرنشان کرد: این راهکار معاملاتی در جلسه ۲۸ دی ماه ۹۰ در کمیته فقهی سازمان بورس مورد تصویب قرار گرفت و پس از تصویب، تدوین مقررات مورد نیاز آن در دستور کار قرار گرفت و دستورالعمل اجرایی آن تدوین و به سازمان ارسال شد.

کریمی یادآور شد: از مزایای قرارداد سلف سهام می توان به افزایش بهره‌گیری از اطلاعات و به عبارتی «تحلیل محور» کردن بازار، افزایش نقدشوندگی، افزایش حجم معاملات، کمک به ورود ابزار‌های جدید (از طریق پوشش ریسک این ابزارها)، فراهم شدن امکان ابزار مناسب پوشش ریسک برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و جلوگیری از تشکیل حباب قیمت در بازار سرمایه اشاره کرد.