تا پایان آبانماه انجام میشود
تطبیق لایحه قانون تجارت با قانون بازار اوراق بهادار
گروه بورس- بسیاری از مواد لایحه قانون تجارت با قانون بازار اوراق بهادار در تضاد است که باید بررسی و با این قانون منطبق شود. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، «مریم صفاریان»، رییس کمیته تدوین مقررات سازمان بورس گفت: لایحه قانون تجارت قبل از تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، مصوب آذر ۱۳۸۴ تدوین شده به طوریکه بسیاری از مباحث و الزامات قانون بازار اوراق بهادار در این لایحه دیده نشده است.
وی ادامه داد: کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار، لایحه قانون تجارت را از دیدگاه بازار سرمایه و تطبیق آن با قانون بازار اوراق بهادار مورد بررسی قرار میدهد. معاون مدیریت، پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت : لایحه قانون تجارت پس از بررسی نهایی به هیاتمدیره سازمان بورس ارائه میشود. وی با بیان اینکه متولی تدوین لایحه قانون تجارت، وزارت بازرگانی است، گفت: این لایحه یا به این وزارتخانه ارسال خواهد شد تا آنان بحث را در مجلس شورای اسلامی پیگیری کنند یا اینکه در کمیتههای تخصصی مجلس شورای اسلامی با حضور نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار موضوع بررسی خواهد شد.
صفاریان از تصویب دستورالعمل عضویت در کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس خبر داد و افزود: این دستورالعمل برای اخذ نظرات کانون کارگزاران به این کانون ارسال خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشنویس اولیه دستورالعمل نحوه شناسایی مشتری و گزارشدهی معاملات مشکوک در بازار سرمایه در سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه شده است، اظهار داشت: تدوین این دستورالعمل منوط به تصویب آییننامه قانون مبارزه با پولشویی است تا تکالیف سازمان بورس در آن مشخص شود. صفاریان به ارائه اظهارنظر در مورد آییننامه قانون مبارزه با پولشویی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و افزود: سازمان بورس و اوراق بهادار، نظرات اصلاحی خود در مورد آییننامه مزبور را به کارگروه تدوین آن در وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه کرده است. رییس کمیته تدوین مقررات سازمان بورس در خصوص کمبودهای لایحه قانون تجارت در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: با توجه به، بهروز نبودن این لایحه، بسیاری از موارد مورد نظر قانون بازار اوراق بهادار در لایحه وجود نداشته یا به طور عمیق در آن وارد نشده است.
وی افزود: به عنوان مثال بحث مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در لایحه وجود ندارد که پیشنهاد شده به آن اضافه شود. همچنین مواد مربوط به شرکتهای سهامی عام در لایحه قانون تجارت با قانون بازار اوراق بهادار تطبیق داده شده است.
صفاریان ادامه داد: برخی مباحث مانند «گروههای اقتصادی با منافع مشترک» در لایحه وارد شده اما دقت لازم را ندارد یا مبحث مربوط به ادغام و تجزیه بررسی شده و با خواستههای موجود انطباق داده شده است. وی سپس گفت: برخی از مواد لایحه با قانون بازار در تضاد است و ما حدود نیمی از این مواد را مورد بررسی دقیق قرار داده و سعی کردهایم آنها را با قانون بازار منطبق کنیم. صفاریان درباره ترکیب اعضای کمیته یاد شده گفت: این کمیته سه عضو اصلی شامل نماینده مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان، نماینده معاونت حقوقی سازمان و نماینده رییس سازمان دارد و بسته به هر مقرراتی که قرار است بررسی شود از هر معاونت پیشنهاددهنده مقررات یک نفر به عنوان نماینده از داخل یا خارج سازمان دعوت خواهد شد.
ارسال نظر