رییس سازمان خصوصی در واکنش به عدم عرضه سهام جدید:
بورس کشش عرضه ندارد!
گروه بورس- در حال که معاون سازمان خصوصیسازی از آمادگی شرکتهای پتروشیمیبرای واگذاری خبر میدهد، رییس این سازمان معتقد است: «بورس فعلا کشش عرضههای خرد را ندارد».
معاون وزیر اقتصاد در گفتوگو با «فارس» در پاسخ به این سوال که با توجه به تغییرات بهوجود آمده در مدیریت دو شرکت ملی پتروشیمیو پالایش و پخش وضعیت واگذاری شرکتهای این دو زیر مجموعه چگونه خواهد بود؟ توضیح داد: مشکلی در واگذاری زیرمجموعههای این دو شرکت مادر تخصصی در گذشته و حال وجود نداشته و هرچند شرکتی مانند پالایش تبریز آماده واگذاری است اما به علت شرایط حاکم بر بورس باید روند عرضهها آرام و آهسته شود.
کردزنگنه ادامه داد: بورس فعلا کشش عرضههای خرد را ندارد چرا با عرضه خرد سهام شرکتی مانند پالایش نفت اصفهان که بهتر از پالایشگاه تبریز است، قیمت سهام آن کاهش مییابد.
وی در برابر این مطلب که سرمایهگذاران منتظر عرضه اولیه سهام شرکتهایی چون ذوبآهن و پالایش نفت تبریز هستند، اظهار داشت: بعد از طی آخرین مراحل واگذاری این دو شرکت، در آینده سهام این دسته شرکتها عرضه خواهد شد.
دو هلدینگ پتروشیمیمیسازیم
از سوی دیگر «اسماعیل غلامی»، معاون سازمان خصوصیسازی در گفتوگوی دیگری با «فارس» گفت: قرار است برخی شرکتهای پتروشیمیدر قالب این دو هلدینگ و باقی شرکتهای این صنعت به همان روال قبلی واگذار شوند.
وی به برگزاری جلسهای با مسوولان اصل۴۴ شرکت ملی صنایع پتروشیمیدر هفته گذشته اظهار داشت: براساس پیشنهادها و تصمیمات کارگروه مربوطه مقرر شد در واگذاری شرکتهای پتروشیمی، دو هلدینگ با نامهای عسلویه و بندر امام (بندر ماهشهر) ایجاد و طی آن برخی از شرکتهای این صنعت با یکدیگر ادغام شوند. وی ادامه داد: این اقدام در راستای پیشنهاد و درخواست مدیرعامل شرکت بورس و توافق مسوولان وزارت نفت صورت گرفت تا با توجه به وابستگی برخی از شرکتهای پتروشیمی، همبستگی و رفع نیازهای شرکتهای پتروشیمیبرقرار باشد.
وی ادامه داد: براین اساس، بررسیهای لازم برای ادغام برخی شرکتهای این صنعت در هفته جاری انجام و برمبنای آن طرحی ارائه و ساختاری تهیه خواهد شد و تا دوماه آینده این دو هلدینگ تشکیل میشوند و در مرحله بعدی تراز نامه تلفیقی مربوطه نیز آماده میشود تا زمینه عرضه سهام این دو هلدینگ در بورس فراهم شود.
به گفته غلامی باقی شرکتهای پتروشیمی مانند پتروشیمی خراسان و تبریز نیز به همین روال قبلی و به صورت مجزا واگذار خواهند شد و تشکیل هلدینگها شامل شرکتهای واگذار شده نمیشود.
هنوز برای واگذاری نفتیها وقت داریم
اما «علی کاردور»، رییس ستاد اصل ۴۴ در شرکت ملی نفت ایران در گفتوگویی با «مهر» گفت: وزارت نفت حدود ۷ سال برای واگذاری شرکتهای زیر مجموعه خود به بخش خصوصی فرصت دارد و در چنین کار مهمی با این حجم سرمایهگذاری نباید تعجیل کرد.
علی کاردور در خصوص آخرین وضعیت واگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: کارگروه ویژهای در حال بررسی گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و برای تصمیمگیری منطقی باید به شکل پخته عمل شود و از تصمیم شتابزده پرهیز کرد.
وی همچنین درباره مخالفت سازمان خصوصی سازی با واگذاری هلدینگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: وزارت اقتصاد برای واگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت هلدینگی مخالفتی ندارد و نظر نهایی خود را پس از بررسی کارشناسان اعلام خواهد کرد. رییس ستاد اصل ۴۴ در شرکت ملی نفت ایران در خصوص واگذاری شرکت حفاری شمال نیز یادآور شد: پیشبینی میشود این شرکت اوایل آذرماه سالجاری برای ورود به بورس آماده شود.
فواید واگذاری هلدینگی
کاردور با بیان اینکه ۱۲ شرکت اصلی برای واگذاری در مجموعه نفت وجود دارد، خاطرنشان کرد: برای واگذاری این شرکتها ۷ سال زمان داریم؛ ضمن اینکه در صورتی که شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت هلدینگی واگذار شود، روند واگذاریها سرعت چشمگیری پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای پترو پارس، پترو ایران، اویک، حفاری شمال، پالایشگاههای لاوان، بندرعباس، تبریز و بعضی از شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نوبت واگذاری به بخش خصوصی قرار دارند.
کاردور با بیان اینکه کار کارشناسی بر روی شرکت پتروپارس آغاز شده است، افزود: پیشبینی میشود سهام این شرکت در سه ماهه پایانی امسال از طریق مزایده واگذار شود.
بعد از مجمع «اخابر» برای عرضه تصمیم میگیریم
رییس سازمان خصوصیسازی در ادامه گفتوگوی خود با «فارس» در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت عرضه بلوک و خرد و سهام مخابرات نیز تصریح کرد: باید منتظر صدور مجوزهای لازم از سوی هیات واگذاری بود.
وی گفت: عرضه خرد و بلوکی سهام مخابرات بعد از برگزاری مجمع سالیانه مخابرات انجام خواهد شد.
درخواست «بنادری»ها خلاف قانون است
وی همچنین درباره درخواست برخی مسوولان سازمان بندر و دریانوردی مبنی بر بازگشت ۱۶۴میلیارد تومان درآمد ناشی از فروش بلوک ۲۴/۴۲درصدی سهام تایدواتر تصریح کرد: چنین درخواستی خلاف قانون اصل ۴۴ است و این بحث جنبه قانونی ندارد. در ادامه معاون وی هم ضمن تایید سخنان «کردزنگنه» به «فارس» گفت: هفته گذشته نامهای از سوی سازمان بنادر به سازمان خصوصیسازی ارسال شد که در جواب عنوان شد: این موضوع به سازمان خصوصیسازی ربطی ندارد چرا که مبلغ حاصل از فروش سهام تایرواتر (به مبلغ ۱۶۴میلیارد تومان) به حساب خزانه واریز شده است. غلامی گفت: مسوولان سازمان بنادر باید این درخواست را به خزانه ارائه دهند هر چند که براساس قانون درآمد حاصل از فروش شرکتها به حساب دولت منظور میشود. وی ادامه داد: بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ درآمد حاصل از واگذاری شرکتها پس از فروش باید از سوی سازمان خصوصیسازی به حساب خزانه دولت واریز شود اما مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کردهاند این منابع حق سازمان بنادر ودریانوردی است و باید به حساب سازمان بنادر واریز شود که چنین امکانی وجود ندارد.
غلامی خاطرنشان کرد: اگر سازمان بنادر و دریانوردی به منابع مالی نیازمند است باید این موضوع را از طریق خزانه دولت پیگیری کند تا از طریق ردیف بودجه منابع مورد نیاز خود را تامین کند.
ارسال نظر