ایران بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده فولاد در خاورمیانه
در سال ۲۰۰۵، ۹/۱۴میلیون تن فولاد در خاورمیانه تولید و ۷/۳۴میلیون تن فولاد در این منطقه مصرف گردیده است. سهم ایران در تولید فولاد ۸/۰درصد (۴/۹میلیون تن) و مصرف فولاد ۴/۱درصد (۱/۱۶میلیون تن) بوده است. بر این اساس مطابق با جدول بیشترین عدم توازن در تولید و مصرف فولاد مربوط به کشورهای شوروی سابق بوده که حدود ۵۸درصد فولاد تولیدی در این کشورها مازاد بر مصرف میباشد و پس از آن ژاپن نیز حدود ۲۰درصد فولاد مازاد بر مصرف داشته است و برعکس، در سایر کشورهای آسیایی ۷۰درصد نیاز فولاد آنها در کشورهای فوق تولید میگردد. در خاورمیانه نیز عدم توازن در تولید و مصرف باعث شد که ۱۵۰درصد فولاد تولیدی خود واردات داشته باشند. بنابراین در خاورمیانه به دلیل عدم توازن در تولید و مصرف فولاد تقاضای زیادی برای فولاد و واردات آن و با سرمایهگذاری برای افزایش ظرفیت وجود دارد.
بر این اساس از 8/21میلیون تن فولاد وارداتی در خاورمیانه 4/8میلیون تن از اروپا، 9میلیون تن از کشورهای شوروی سابق و مابقی از سایر کشورهای جهان است. بیشترین صادرات مربوط به کشورهای شوروی سابق با 2/53میلیون تن و ژاپن با 4/30میلیون تن و از طرفی واردکنندگان عمده فولاد سایر کشورهای آسیایی با 7/35میلیون تن و خاورمیانه و آفریقا با 3/26میلیون تن هستند، اروپا جمعا 6/12میلیون تن و آمریکای لاتین 10میلیونتن صادرات و بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، کشور چین 6/13میلیون تن واردات داشته است.
براساس آمار و اطلاعاتی که در سال ۲۰۰۴محاسبه شده، صادرکنندگان عمده جهان کشورهای ژاپن، اوکراین، روسیه، برزیل و بلژیک به ترتیب با ۶/۳۰، ۴/۲۷، ۳/۲۶، ۴/۱۱، ۶/۸میلیون تن و کشورهای آمریکا، چین تایلند، ایران و ایتالیا به ترتیب ۷/۲۵، ۱/۱۳، ۹، ۵/۶،۱/ ۶میلیون تن واردکنندگان عمده فولاد در جهان محسوب شدند. ایران در سال ۲۰۰۴ مقدار ۷/۸میلیونتن فولاد تولید، ۹/۷میلیون تن وارد و ۴/۱میلیون تن فولاد صادر کرده است. مصرف بالای فولاد در ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد منطقه، نشانه افزایش رشد اقتصادی و توسعه صنعتی محسوب میشود.
در سال 2004 حدود 330میلیون تن فولاد بین کشورهای جهان مبادله شده است که در تقسیمبندی آن براساس نوع محصول 110میلیون تن انواع ورق، 9/58میلیون تن شمش و محصولات نیمهنهایی، 30میلیون تن انواع مفتول، 2/28میلیون تن لوله و اتصالات، 8/26میلیون تن ورق گالوانیزه، 6/19میلیون تن مقاطع، 9/15میلیون تن میلگرد و بتن مسلح، 5/6میلیون تن محصولات قلعاندود، 4/2میلیون تن ریل و 2میلیون تن محصولات ریختهگری و آهنگری بوده است.
ارسال نظر