تقسیم سود ۳۰ تومانی در مجمع مپنا
گروه بنگاهها- مجمع عمومی عادی سالانه شرکت مپنا که با حضور بیش از ۹۳ درصد سهامداران برگزار شد، تقسیم سود ۳۰ تومانی به ازای هر سهم را تصویب کرد. به گزارش خبرنگار ما، مدیرعامل مپنا در این جلسه با اشاره به مشکلات داخلی و خارجی که در سال ۹۰ گریبانگیر شرکت بوده به تشریح عملکرد شرکت پرداخت.
وی اجرای طرح تحول اقتصادی و در راس آن هدفمندی یارانهها و تاثیرات آن در مصرف کل، میزان فشار کمبود نقدینگی و همچنین نوسانات نرخ ارز را از جمله مشکلات شرکت دانست که در داخل با آنها مواجه بود.
او همچنین با اشاره به تحریمها به عنوان مشکلات خارجی شرکت گفت: تحریمها طی سال ۹۰ تاثیرات زیادی بر تامین مواد اولیه کارخانجات تولیدی شرکت، اخذ خدمات موردنیاز و انتقال فناوری، خرید برخی قطعات و انتقال ارز و نحوه ارائه تضامین بانکی گذاشت.
علیآبادی با اشاره به استراتژیهای عبور از بحران توضیح داد: از طریق بازنگری در برنامههای استراتژیک،ورود به حوزه نفت و گاز، توسعه کسب و کار، بینالمللی شدن فعالیتها به منظور ایجاد توقع در منابع و درآمدها، فرصتیابی و تبدیل مشکلات به فرصتها، تمرکز بر شایستگی محور و کاهش هزینهها، توانستیم از بحرانهای به وجود آمده عبور کنیم.
به گفته وی، ارائه محصول جدید +MAP۲ و کاهش ۴۰ درصدی پرداختها به زیمنس، ارتقای توان و راندمان در حوزه برق، ارائه دو محصول جدید آب شیرینکن و توربو کمپرسور، ورود کامل به حوزه بالادستی و توسعه میدان و حفاری با قرارداد ۲/۱ هزار میلیارد تومانی، پروژه CTW به عنوان پدیده نوین در عرضه خدمات سبد محصولات، مطرح شدن مپنا به عنوان یک شرکت نفتی و ورود به پررونقترین و سودآورترین بخش حوزه نفت و گاز، جایگزین شدن مپنا به جای شل و توتال برای نخستین بار،ورود به عرصه ساخت تجهیزات در صنایع نفت و گاز، کاهش واگذاری برونسپاری کارها به شرکتهای خارج از مپنا و پیگیری دریافت کالاهای قابل صادرات به جای مطالبات از کارفرمایان، از جمله دستاوردهای اجرای استراتژیهای عبور از تحریمها بود.
وی از طراحی و راهاندازی دستگاههای آبشیرینکن برای نخستین بار در کشور خبر داد و اظهار کرد: این محصول میتواند بازار بسیار مناسبی را در آینده نزدیک جذب کند، همچنین این دستگاه هماکنون در قشم در حال نصب است.
او با بیان اینکه ورود به حوزه بالادستی، توسعه میادین و حفاری نیز از جمله اقدامات شرکت در سال ۹۰ بود اضافه کرد: در سال گذشته در این سه حوزه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان قرارداد به ثبت رسید که این حوزهها نیز در آینده میتواند سودآوری مطلوبی را برای سهامداران این شرکت به ارمغان بیاورد.
علیآبادی با اعلام اینکه در سال گذشته توانستیم جایگاه شرکتهای مطرحی همچون شل و توتال را در کشور از آن خود کنیم، گفت: پیگیری استراتژی دریافت کالای قابل صادرات به جای مطالبات از کارفرمایان از جمله استراتژیهای سال ۹۰ شرکت بود.
عضو هیات مدیره و مدیرعامل مپنا در خصوص تولیدات مپنا در سال گذشته و قراردادهای این شرکت نیز گفت: ۱۷ واحد نیروگاهی در ۸ پروژه سنکرون، همکاری با وزارت نفت برای پروژه غرب کارون و انعقاد قراردادهای پرسود در کشورهای اندونزی، پاکستان، الجزایر نیز از فعالیتهای شرکت در این زمینه بوده است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای مپنا در حوزه برق گفت: حضور در اندونزی برای نخستین بار و شکستن انحصار یکصد ساله زیمنس فرصت جدیدی برای مپنا بود که در کنار انعقاد قرارداد با پاکستان و لغو انحصار آمریکاییها، ورود به بازار نیروگاهی الجزایر، ادامه فعالیت در کشورهای عراق، عمان و ... این شرکت را به زودی در فهرست صادرکنندگان تکنولوژی به خارج از کشور میبرد.علی آبادی از بهرهبرداری از توربینهای بادی ۵/۲ مگاواتی در کشور خبر داد و اعلام کرد که در بخش تولید و راهاندازی و حتی نگهداری لوکوموتیو نیز ورود کردهایم که با انحصاری کردن آن سود بسیار مناسب و مطلوبی برای شرکت ایجاد خواهیم کرد.
مدیرعامل مپنا در خصوص میزان مطالبات نیز تصریح کرد: دو نیروگاه مهم پرند و سنندج هماکنون در دست مپنا است، همچنین مصوبهای از دولت در خصوص دوهزار میلیارد تومان دریافت کردهایم که تاکنون ۶۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده است.
وی ادامه داد: انتشار اوراق مشارکت صکوک در حدود ۹۰۰ میلیارد تومان، دریافت ۲۵۰ میلیارد تومان در ازای فروش برق در سال ۹۰ و اخذ ۲۰۰ میلیون یورو نیز از کشور عراق برای صدور برق به این کشور از وصولیهای شرکت بوده است.
در این جلسه به برنامه افزایش سرمایه مپنا در آینده نیز اشاره شده و اعضای هیات مدیره شرکت اظهار امیدواری کردند که بتوانند مجوز افزایش سرمایه را از بورس دریافت کرده و ۲۴ میلیون سهم را بر روی تابلوهای بورس عرضه کنند. مجمع مپنا روزنامه دنیایاقتصاد را به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب کرد.
ارسال نظر